האם לקחת יועץ משכנאות כאשר יש לנו תנאים של עובד בנק

pooky1987

New member
האם לקחת יועץ משכנאות כאשר יש לנו תנאים של עובד בנק

שלום, אני שוקלים לקחת יועץ משכנתאות כאשר אנו יכולים ליהנות ממשכנתא בתנאים של עובד בנק, ולכן אני שואל האם בכל זאת לקחת את היועץ? האם מצב כזה לא מייתר את היועץ? תודה רבה

82little

Active member
מה הפרטים של המשכנתא?

שאלה ערטילאית מדי. מה שווי הדירה? כמה משכנתא? לכמה שנים? מה ההחזר החודשי? מה המשכורות? מה הריביות שתקבלו כעובדי בנק? במצבים פשוטים יחסית, אישית אנני רואה צורך ביועץ משכנתאות ובוודאי שמראש מובטחת לכם ריבית נמוכה מהרגיל. הייתי מתייעץ בפורום הזה ואולי בפורומים נוספים ורק אם יש איזו אינדיקציה יותר ברורה שיועץ יוכל להועיל הייתי פונה לעזרה כזו... בהצלחה

pooky1987

New member
כ-600,000 ש"ח משכנתא, שווי הדירה כ-1.6 מיליון

השאלה היא מה מביא היועץ איתו במקרה זה, כאשר יש מסלול ברור. היועץ עצמו אמר שאין לו סיבה במצב כזה לדבר עם בנקים אחרים, שכן בבנק האמור אנו נקבל את התנאים הטובים ביותר בפער גדול מול שאר הבנקים. &nbsp לכן אני שואל - האם היועץ תורם בעוד דרכים שאני מפספס (פרט להיות One stop shop בנוגע להתעסקות עם המשכנתא)? &nbsp תודה רבה

82little

Active member
החזר חודשי מקסימלי? מה המשכורות? ומהם המסלולים והריביות?

לקחת משכנתא בבנק אחד ולבדוק שהכל מתאים למה שנכון לך לא כזה סיפור. שוב, לדעתי האישית, אני הייתי בודק כאן ואולי בפורומים נוספים לחוות דעת נוספות ולבירור ושאלות שכדאי לשאול ואז מסתדר לפי זה בלי להוציא עוד כמה אלפי שקלים על יועץ משכ'... אלא אם כן יעלה שמדובר במצב יותר מסובך...

pooky1987

New member
תודה, לשאלתך

כ-21,000 החזר חודשי מקסימלי - 5,000 אין לי פרטים על מסלולים וריביות &nbsp אני שואל בכלליות על מה שהיועץ יכול לתרום בסיטואציה כזו שבה יש רק בנק אחד שרלוונטי, במה הוא יכול לסייע? &nbsp תודה

82little

Active member
ניתוח הסיטואציה הספציפית ובניית מסלולים מתאימים

היועץ יכול לעבוד איתכם באופן צמוד הן בלקיחת המשכנתא והן בהמשך לבניית מסלולים מתאימים למשפחה ותוך מחשבה גם על העתיד וכספים שייתווספו או שייגרעו. ושוב אם הסיטואציה מספיק פשוטה לא נראה לי שתצרכו גם יועץ. במקרה שלכם למשל בתור טיוטא ראשונית הייתי אומר 200 א' שח בפריים ל 20 שנים 200 א' שח במשתנה כל 5 לא צמודה ל 15 שנים 200 א' שח בקלצ ל 7 שנים אבל מהן הריביות שתקבל?? אפשר שניתן לקצר קצת המשתנה כל 5 ל 14 שנים. הבנקים לפעמים מאפשרים זאת, לא חייב להיות בקפיצות של 5 שנים... זה תמהיל שמאפשר גמישות לפרעון מ וקדם אם יתאפשר הן במשתנה כל 5 והן בקלצ... בסיום הקלצ כמובן לקצר את המשתנה כל 5 וכן בהמשך את הפריים...

למעלה