האם לקיחת עט ממקום העבודה היא גניבה

האם לקיחת עט ממקום העבודה היא גניבה

שאלת אמינות במבחני מיון לעבודה:

האם לקיחת עט ממקום העבודה נחשבת כגניבה?

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא המקום לדיון מוסרי; אם אתה שואל לאיזו תשובה מצפים

אני לא יודעת לענות. מצד אחד, עקרונית, כן, ולכן לכאורה התשובה הנכונה היא חיובית; מצד שני, מעשית, מעטים (אפילו מעסיקים) יראו בכך "גנבה" ותשובה חיובית עלולה להצטייר כמוגזמת, כלומר בהפוך על הפוך עלולה לצייר את העונה אדם צבוע/לא אמין וכיו"ב.
&nbsp
יש בתפוז פורומים העוסקים ב"עסקים וקריירה":
http://www.tapuz.co.il/forums/forumsListNew.asp#cat37
חלקם כבר לא פעילים, אבל אולי אפשר לפשפש קצת בארכיון שלהם... או למצוא משהו רלוונטי פעיל שיש סיכוי שיש בו עדיין מביני עניין.
&nbsp
אם הנושא המוסרי/חוקי מעניין אותך, לרשותך פורומים משפטיים, בראשם פורום חוק ומשפט:
http://www.tapuz.co.il/forums/forumsListNew.asp#cat67

תודה על ההפניה. אני לא מחפש מוסר פנימי בפורומים

אלא התמודדות עם שאלה שלטעמי מנסה להכשיל - במבחני מיון לעבודה.

שאלה טובה, קוצים לראות על עקביות, כלומר אני חושב ככה

שאם ענית שכן, אתה צריך לענות כן על כל תשובות של לקיחות דברים קטנים מהמשרד

ואם ענית לא

אז להפך

אספרסו2

New member
בפירוש כן

זאת גם מעילה באמון המעביד ומהווה עילה לפיטורין מיידיים.

trilliane

Well-known member
מנהל
לקיחת סתם עט אינה "מעילה באמון" ואין בה שום עילה לפיטורין

אין מצב שבימ"ש לענייני עבודה יאשר גחמה כזאת, היא חסרת כל פרופורציות.

trilliane

Well-known member
מנהל
אה, לא. חוקים לא עובדים כך, לכמות ולאיכות יש משמעות.

אתה מוזמן להציב שאלה בפורום דיני עבודה האם ביהמ"ש יגבה מעסיק שפיטר עובד על לקיחת עט (סתם עט פשוט וזול) ממקום העבודה.

אספרסו2

New member
בגרמניה זאת עילה מספקת לפיטור מיידי

עניין המעילה באמון המעסיק והעיקרון.
בישראל אני יכול לברר אבל על פניו נראה לי אותו הדבר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז אתה מתווכח על ישראל ע"ס מה שידוע לך על גרמניה?

אפילו שם אני בספק אם לקיחת עט היא "מעילה באמון", אבל זה עוד פחות קשור לענייננו... אתה מוזמן לברר מה קורה בישראל.

אספרסו2

New member
בגרמניה 100%

בתור מעסיק אני מכיר היטב את החוקים.
אין לי בעיה לברר את המקביל בישראל.

trilliane

Well-known member
מנהל
כי עט הוא מוצר זול ומתכלה ואנשים לוקחים עטים מבלי משים בד"כ

ולא כדי "לגנוב" אותם. במקומות רבים גם שמים במיוחד עטים עם הסמליל (לוגו) של העסק כדי שלקוחות ייקחו. במקומות אחרים יודעים שעטים נעלמים ולכן מחדשים כל הזמן את המלאי (קונים חבילות של עטים זולים במיוחד ופותחים אחת בכל פעם שצריך, כך עשו במקום שעבדתי בו בכל מפגש הדרכה למשל). זה באמת לא משהו שעושים ממנו עניין, זה מטומטם. מן הסתם עובד שגנב במכוון את העט הנובע היוקרתי של הבוס זה כבר דבר אחר.

אם מישהו לקח בטעות, ברור שהוא לא גנב.

זה נכון לכל דבר שהוא לקח בטעות. אם יש אפשרות לתשובה חופשית (להבדיל מכן או לא) אפשר לסייג ולומר שאם הוא לקח את העט בטעות זו לא גניבה. וברור שאם החברה מרשה לקחת את העטים (אם כי היא צריכה להרשות במפורש לעובדים להבדיל מהלקוחות) זו גם לא גניבה.
וזה נכון לכל דבר שהחברה מרשה לקחת.
אבל העובדה שמחדשים את המלאי לא קשורה לשאלה אם מדובר בגניבה או לא. יכולים לחדש את המלאי מכל מיני סיבות (כולל כי אנשים נוטים לקחת בטעות), אבל מי שלוקח בכוונה עדיין גונב.
הערך של הדבר לא קשור לשאלה אם זו גניבה או לא. זו גניבה אם אסור לקחת את זה (או אסור לקחת את זה בלי לשלם), ואתה לוקח את זה בכל זאת מתוך כוונה לקחת. אסור לגנוב מסטיק מחנות גם אם הוא הרבה יותר זול מעט. מותר לקחת מקערת הטעימות בחנות כי החנות מרשה לקחת טעימות בלי לשלם.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא מכירה מקומות עבודה שעושים עניין מעטים (רגילים) נקודה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, השואל שאלה מה הוא אמור לענות בשאלון... שיהיה "נכון"

וברור שזו לא שאלה של שחור ולבן, אחרת היא לא הייתה נשאלת מלכתחילה. אבל כפי שעניתי לו, זה לא המקום לדיון מוסרי, וגם לשאלות חוקיות יש פורומים ייעודיים. נא לעצור כאן את הדיון, תודה.

למעלה