האם לקנות דירה זה הדבר הנכון בשבילנו ?

isotoper

New member
האם לקנות דירה זה הדבר הנכון בשבילנו ?

שלום אנחנו זוג+2 עם הכנסה חודשית של 15,000 ש"ח. יש ברשותנו דירה באזור ותיק ששיפצנו אותה והיא כמו חדשה מבפנים, אבל הבניין ישן-בן 30 שנה. שווי הדירה הוא כ-800,000 ש"ח, מתוכה 250,000 ש"ח משכנתא שמוחזרת ב-2300 ש"ח לחודש לעוד 13 שנה. כאמור, הדירה שלנו נמצאת באזור ותיק בפ"ת (אבל מבוקש מאוד) ואנחנו שוקלים להתקדם לשכונות החדשות והיפות, כי גם לנו בא לפנק את עצמנו עם מעלית וחניה צמודה ומרפסת שמש וכו'... השאלה : האם כדאי לרכוש דירה חדשה (שעלותה כ- 1,300,000) ולקחת עוד משכנתא של 500,000 ש"ח בהחזר חודשי של 3000. כלומר סה"כ להחזיר כ-5000 ש"ח בחודש . מה דעתכם ? לעבור ממקום ישן לחדש מצדיק את זה מבחינה כלכלית ? קחו כמה דברים בחשבון : למה כן לקנות דירה חדשה : ================== • כי אם נחכה כמה שנים ערך הדירות יעלה מאוד באזורים החדשים ואז בכלל יהיה קשה. • כאמור ערך הידרות באזור יעלה אז זו השקעה טובה. • החינוך במקום שאנו גרים בו היום פחות טוב (וגם האוכלוסייה) מהאזור החדש שבו יש אוכלוסיה איכותית יותר. • רוצים לגור באיזור יותר נחמד. למה לא לקנות דירה חדשה : ================== • אם לא נקנה נוכל לחיות ברווחה ולקנות מה שבא לנו (פלאסמה לסלון, נופש בחו"ל, מזנון חדש וכו וכו'...) כי זה פחות 3000 משכנתא בחודש. • למה לקבור את עצמנו במשכנתא ? אנחנו משתגעים ומתלבטים וממש לא יודעים מה נכון, אנחנו גם לא מבינים גדולים בכלכלה ויעזור לנו מאוד לקבל זויות אחרות מאנשים פה בפורום ולשמוע עוד דעות מקצועיות וגם לא מקצועיות בעניין. תודה רבה ! ** תודה לאריק שהמליץ לנו לשאול כאן :)

goldy

New member
אני מניח שה15,000 זה נטו

אים כך יוצא ששליש ממשכורתכם תוקדש לחובות עוד לפני שקיבלתם אותה, כך שנותר לחיות עים 10,000 בילבד. רשימת ה"כן" היא ההיגיון, ה"לא" היא הרגש. לכו עים ה"כן". אים סך כל הוצאותיכם בחודש הן עד 9000 ש"ח, הרי שיש לכם 10% לחיסכון ואז אני ממליץ לעבור. אים יותר מ9000 תאלצו להיצטמצם באופן קבוע ולחשב מחדש. אני מקווה שכשאתם עושים את החשבון לעצמכם הוא מדוייק עד האגורה האחרונה.

לא חייבים להחליט עכשיו

ראשית, הרשו לי להחמיא לכם: להיות בעלי-בית, להביא לעולם 2 ילדים, לשאול את השאלות הנכונות. ובכלל, השיקול של מעבר דירה בגלל חינוך הילדים - הוא השיקול הנכון ביותר לטעמי. אין ספק, שתדעו לעשות את ההחלטה הנכונה עבורם ולעמוד בה. התשובה היא: לשכור בשכונה החדשה. אין בעיה להשכיר את הדירה שבבעלותכם, להוסיף את ההפרש ולשכור בשכונה החדשה. ככה, תדעו טוב יותר אם המאמץ שווה, וגם כנראה, תהיו נגישים לידע - שיעזור לכם בבחירה ובמציאת הדירה המתאימה. בינתיים, תשתדלו להקצות סכום מסוים חודשי - למטרת החלפת דיור. והקפידו, לבצע בקרה על התקציב המשפתי - ע"מ שבאמת יוקצה הסכום שעליו תחליטו. וגם, אם יש לכם קרן השתלמות, תוכלו לנצל אותה לטובת החלפת המגורים. אל תיבהלו מהמחירים שמאמירים - זה לא מה הצריך להנחות אתכם - גם המחירה של הדירה שלכם מאמיר יחד עם המחירים. בהצלחה.

shoom12

New member
אני עם איציק

היי, אני גם רוצה להחמיא על השאלה, כי אני חושב שהיא מאוד במקום. הרבה אנשים מקבלים החלטות כלכליות מבלי להתייעץ עם אנשי מקצוע. אני חושב בהחלט שכדאי לכם לעבור בשכירות לשכונה החדשה כדי לראות שזה באמת מה שאתם רוצים. קחו בחשבון כמה נקודות: 1. הדירות החדשות של היום קטנות מהדירות הישנות של פעם - בדגש על גודל החדרים.. 2. עם מעבר הדירה לדירה חדשה יש עוד המון הוצאות: תקנו סלון חדש שיתאים לבית, אולי חלק מהריהוט בחדרים, תחליפו את המטבח של הקבלן, תשימו מנורות חדשות וכו'.. קחו את זה בחשבון ותראו באמת כמה עולה לכם המעבר. אם אתם עוברים לשכירות או מחליטים לקנות, אני ממליץ לכם לעבור על התקציב שלכם היטב ולראות איך אתם מתכנסים למצב החדש של המשכנתא המוגדלת. כלומר לחיות כמה חודשים כאילו אתם כבר משלמים משכנתא, ולראות שאתם מתמודדים כמו שצריך ומצליחים לחסוך עדיין כסף לעתיד ילדכם ולעתידכם. בהצלחה ושבת שלום יוסי מלמד.

isotoper

New member
קודם כל תודה על התשובות

לגבי השכר, זה 15000 נטו. לגבי הנושא של השכירות - קצת פיספסתם את השאלה, כלומר אני לא צריך לשכור שם בכדי לדעת שהאיזור טוב, אני יודע שהוא טוב וזו לא שאלה בכלל. השאלה היא אם כדאי עכשיו לעשות את הצעד של קניית הדירה או לחכות קצת. כי אם כן , זה אומר לשלם עוד 3000 ש"ח בחודש למשכנתא ולרדת ברמת החיים ולהדק את החגורה. כי בסכ"ה יש לי עכשיו דירה משופצת עד היסוד אבל בבניין ישן ללא חניה ומעלית ואזור פחות טוב . לעומת דירה חדשה באזור חדש עם חניה ומעלית (אבל פחות 3000 ש"ח בחודש :) ) ואזור ברמה . אוף איזה התלבטויות .... :)

isotoper

New member
בנוסף - לפי התשובה הזו :

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1856&msgid=114011887 זה כאילו נראה שלא כדאי לי לקנות דירה.

כדאי או לא

אם זה כדאי זו החלטה שלך עליך לשים את האופציות שלך על סרגל זמן ולבדוק באיזה שלב מחיר הויתור שלך בדברים אחרים עולה על הרווח בקניית דירה. צד א. - להמשיך במצב הנוכחי ולחיות רגיל צד ב. - לחהכנס להתחייבות חדשה מיידית ולוותר לאורך כל תקופת המשכנתא על 3000 שקל (נסה להגדיר את המשמעות המעשית של צעד זה בין שני הקצוות יש פתרונות בניים לדוגמא: כבר עכשיו לחסוך את 3000 השקל בתכנית סולידית ולקנות בעוד 3 שנים עם משכנתא קטנה יותר. אני חושב שאתה כן יכול לממש את חלומך אך לא מיידית, מתי? צריך לתכנן מצד אחד ולהתייעל כלכלית מצד שני (אם תתיעל ב 1000 שקל לחודש אז עול המשכנתא החדשה יהיה למעשה 4000 שקל לחודש...). אם לא הובנתי נכון, אתה מוזמן להתקשר.

shoom12

New member
זה דיי קל :)

אנחנו הצענו לשכור קודם כדי להתרגל להוצאה הכלכלית כמו שכתבתי לך, אתם צריכים לראות שאתם עומדים בנפח המשכנתא שאתה מתכנן לך ולמשפחתך. בגדול לא מומלץ לקחת משכנתא על סכום שעולה על 25% מההכנסה. ולכן לפני שאתה מקבל את ההחלטה תנסה לחיות 3-4 חודשים בלי 3000 שח בחודש. תראה אם זה נוח לכם, מסתדר, מצליחים להתכנס לזה בנוסף לחסכונות שאתם אמורים לחסוך לעתידכם. אם כן..ובדקתם את הכל כמו שצריך, אז ההחלטה כבר תהיה קלה יותר. מקווה שהפעם עזר יותר..

dify

New member
../images/Emo45.gif רעיון מקסים

לנסות לחיות ע-כ-ש-י-ו ללא 3000 שח לחודש ולהרגיש איך מסתדרים. ללא ספק זה מה שהייתי עושה במקום השואל.

isotoper

New member
ונניח שנצליח להחזיק את הראש למים

ונניח שנצליח להחזיק את הראש מעל למים עם פחות 3000 ש"ח כפי שהוצע, ואפילו יותר מזה, זה עדיין לא אומר שזו הוצאה כדאית, לא ?

shoom12

New member
לא הכל עניין של כדאיות

הי, זה אמנם לא באופנה להגיד בעולם של היועצים הכלכליים, אבל לא הכל הכל הכל כלכלי. אתה רוצה לשדרג את רמת החיים שלך ושל בני משפחתך, רוצה מקום טוב יותר לגור בו, חדש יותר, איכותי יותר, חינוך טוב יותר.. אם אתה מצליח להתמודד עם ההשלכות של זה, אז מעולה.

dify

New member
חייבת לשאול האם עשיתם חישוב הוצאות ריאלי...

אם אתם הולכים לשלם 5000 שח משכנתא אז נשאר לכם 10K לחיות מהם בחודש. האם לא צריך קודם כל לבדוק אם זה סכום ריאלי לחיות עליו? דירה חדשה וגדולה יותר באיזור אחר אומר ארנונה גבוהה יותר, תשלומי ועד בית גדולים יותר והוצאות שוטפות גבוהות יותר (לחימום הבית, לתיקונים וכד') וכל זה לפני ששאלנו כמה עולה לך לחיות היום- לא כתבת כמה נפשות אתם, אבל אני משערת שיש לכם ילדים, האם יש לך מושג מה סך ההוצאות החודשי שלכם היום על מחיה בכל תחום ותחום? יש גם עוד הוצאות שאתה צריך לקחת בחשבון- כשעוברים למקום חדש יש עלויות שונות של גנים, של חוגים וכד ועוד שאלה- האם אתם חושבים על ילדים נוספים? מה יקרה אם אישתך תקצץ בהיקף המשרה שלה (אני מניחה שההכנסה שלכם משותפת) האם תחזיקו מעמד אם יוולד ילד נוסף ו/או ירדו ההכנסות שלכם? שום הציע לך לנסות לחיות כמה חודשים בלי להוציא 3000 שח. אני הייתי מציעה לנסות לחיות שנה תוך חיסכון של 3000 שח כל חודש. זה גם יתכן לכם עוד חיסכון קטן התחלתי, וגם ילמד אתכם היטב כמה אתם יכולים לעמוד בהוצאה הזו.

Itzik RDVC

New member
שתי הערות

ראשית, כתבתי פעם מאמר בשם כמה עולה לגור בדירה שלך ממליץ לקרוא. כמו כן, לדעתי חשוב לחשוב בעיקר במב המשק שלנו שבו קשה מאוד להיות בטוח במקומות העבודה, האם אנו חיים עם הוצאות קבועות (אותן קשה לשנות) שבמקרה שבו אחד מבני הזוג יהיה מובטל לתקופה ארוכה, אנו נשרוד. על אף שישנם אנשים שחושבים שדעתי היא שלא צריך לרכוש דירה פרטית, דעתי היא שונה. לדעתי רוב האנשים שרוכשים דירות לא מודעים לעלות האמיתית של הרכישה. אם היו יודעים את העלות האמיתית אולי היו לוקחים החלטה אחרת כמו לא לרכוש, או לרכוש דירה במחיר צנוע יותר! בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה

המאמר שלך טוב ויפה פרט לדבר מהותי

חמישה אחוז רווח ריאלי על השקעה סולידית למשך 15 שנה - אין חיה כזו. ברגע שאתה משנה את ההנחה הזו לשלושה אחוז רווח ריאלי שנתי (שגם זה אופטימי יחסית ל-2.5 המקובלים) אתה מקבל אחרי 15 שנה רכוש בסך של כ-178K דולר, הפסד של 42K דולר יחסית לאלטרנטיבה של קניית דירה.

Itzik RDVC

New member
הריבית היא לא הפואנטה של המאמר

ראשית, כמו שאני מסכם את המאמר, הרעיון הוא שכל אחד צריך לעשות את החשבון לעצמו ולדעת כמה באמת עולה לו לגור בדירה שהוא רוכש מול לחיות בשכירות. שכל אחד ישים מה הריבית שנראית לו. אבל מכיוון שאני קצת מבין בתחום ההשקעות, הרשה לי לומר לך שאם תלך ותבדוק את התשואה על תיקים סולידים (מקובל שיש בהם 15-20% מניות) 15-29 שנה לאחור, תראה שתיקים אלו עשו בממוצע יותר מ-5%. אתה לא יכול לקחת את הריבית כרגע שמצב הנתון כאשר עושים תחזית ל15-20 וגם 30 שנה קדימה. בטח בטווחים כאלו אנשים בונים תיקים עם חלקים תנודתיים בכדי לקבל תשואה עודפת. אבל שוב זו לא הייתה הפואנטה

batid

New member
שבוע טוב.

ללקוח שלי המלצתי בדילמה דומה. הסיטואציה אצלו היתה: 1- שכ"ד עבור דירתו כ- 2200 ש"ח.(3חדרים). 2- שכר דירה(לא קניה)- 3100 ש"ח.(4 חדרים). 3- רכישת הדירה כ- 25 אחוז יותר מעלות ההשכרה(3500). שיקולים לחיוב: -נכס קיים מחזיר את עצמו. -שדרוג לדירה חדשה יותר, ללא התחייבות חדשה. -שוכר מעוניין לטווח ארוך(כמה שנים). -מיזעור סיכונים במידה וצריך לחזור לדירה הישנה(אי עמידה בתשלומים- פיטורין וכן הלאה, צורך בפינוי דירה). - בחינת יכולת הגדלת ההון וקנייה בעתיד. שיקולים לשלילה: - התעסקות עם שוכר(פינוי, תשלומים/חובות, וכן הלאה) - התעסקות עם משכיר(פינוי, גחמות וכן הלאה). - החשש מנדידה(למרות שאנשים אוהבים שוכרי דירות מתמידים) - הרגשת החמצה, פספוס רכישה במחיר הקיים. אני מקווה שהשיקולים הנ"ל עוזרים לכם, המלצתי חפשו באיזור שהנכם מעוניינים לקנות, דירות להשכרה, תעשו שיקלול חדש ותחליטו. בהצלחה ושבוע טוב צפריר

Itzik RDVC

New member
אשמח לדעת לפי מה אתה קובע אם ..

נכס קיים מחזיר את עצמו? מה החישוב? מה השיקולים, האם רק פיננסים או גם אחרים? אני לא סתם שואל, כי לפי דעתי, רבים מחשבים לא נכון אולוקחים בחשבון עלייות מחירים שאף אחד לא יודע האם יהיו או לא.

goldy

New member
האים הוא מתאים למישפחה?

אים הבית מקיים את צרכי המישפחה אז הנכס מחזיר את עצמו.

למעלה