האם לקנות פילטר נוסף

• פותח הנושא CAT4
  • פורסם בתאריך

CAT4

New member
האם לקנות פילטר נוסף

אז ככה שי לי אקווריום של 100*50*50 ויש לי בו פילטר פנימי שאני לא יודע מה המיפרט הטכני שלו אבל הוא הגיע אם הקווריום (קניתי אותו לפני 10 שניים) ועד לםפני חצי שנה הככל היה טוב עד שכלתתי לקנות צמחיים חיים והם לא החזיקו מעמד חוץ מצמח אחד שיושב בפתח היציאה של הפילטר הפימי והבחור בחנות הציע לי לקנות פילטר חצוני כי לטנתו הצמחשסרד בגלל שבאזור הזההפילטר מצליח לסוו את המים ולא מצליח לסוו את שאר הקוריום האם כדאי להשקיע קסף בקנית פילטר חדש?? התודה

dz108

New member
קצת פרטים...

איזה דגים יש לך?, וכמה? מה גובה הקרקעית באקווריום? איזה סוג פילטר? (פנימי / תת קרקעי / רטוב-יבש..?) - דגם גם יעזור (אם אפשר צילום - זה ממש יעזור. אתה יודע מה ההספק ליטרים לשעה? האם אתה יודע איזה סוג צמחים ניסית?

duel

New member
כמה תשובות

אנו אכן צריכים פירוט כמו שציין dz108 אך יש שתי תשובות עקרוניות שאפשר לתת לפי המידע שמסרת: 1. אל תקנה פילטר עדיין, תתייעץ איתנו ומסור לנו פרטים על הפילטר הקיים. 2. גידול צמחיה דורש תאורה טובה - לאו דווקא יקרה - אילו נורות יש לך? ברוך הבא לפורום.

CAT4

New member
אין לי מוסג

יש לי 9 דגים גדולים אין לי מוסג מאיזה סוגים וניסית את כל הצמחים האפשרים במחיר של עד 20 ש"ח לצמח ופילטר שלי הוא פילוטר רגיל (ספוג אם משאבה לסירכולציה ולא אין לי מוסג מה מהירות השאיבה שלו

CAT4

New member
תוקון טעות

בדקתי ואחן רשום על המשאבה המהירות היא 300 ליטר לשעה

dz108

New member
עדיין חסרים כמה פרטים...

... ע"מ לתת המלצה כלשהי. הייתי רוצה לדעת מה סוג הדגים, וכמות החפצים שיש באקווריום (חול, סלעים, פסלים); על פניו אכן נראה שיש לך פילטר חלש מדי (300 ל/ש על כ-225 ליטר מים, עדיף היה פילטר של 500-700 ל/ש); אבל אם הדגים לא מושפעים מזה, מסופקתני אם לצמחים זה ישנה (וזו בעצם הבעיה שיש לנו)...אבל בכל זאת: תוך כמה זמן מתו הצמחים? (מהרגע ששמת אותם) האם היתה תמותה בין הדגים בחצי השנה האחרונה? האם הופיעו אצל חלזונות באקווריום? האם שמת דשן כלשהו? האם יש לך מכונת בועות? (מה שנקרא "משאבת חמצן") כל כמה זמן אתה עושה החלפת מים?

dz108

New member
רק לשם הבהרה...

אם הדגים שיש לך הם ציקלידים מסוגים מסויימים - זה מסביר לאן הצמחים שלך נעלמו... (ואת זה כל מוכר מתחיל בחנות חיות היה צריך להסביר לך).

CAT4

New member
תשושבות

הצמחים מתו תוך פחות משובעיים. כן יש לי מכה של חלזונות באקווריום אבל הצלחת לחסל אותה בפעם השניה (פחות או יותר) וכן אם אני קונה דגים קטנים הם לא מצלחים לסרוד יותר מחודש חודשיים. וכן סמתי כדורי דשן קרוב לצמחרם ותספת של ויטמים פעם בשבועיים. נ.ב יש משאבת חמצן אם אבל ארוכה. יש לי טרמוסטט. יש לי את הקוורים כבר למעלה מ5 שניים.

CAT4

New member
נוסיף ונמר

ישי לי באקורים מעין פסל גדול של מצודה מה שמעניק לדג מנקה שלי את המזון שלו כי הואמתמלא אצות טוטלי הריפה או החלק התחתון ממלא בשכווה טובה של חצץ ומתח מסון שעד היום אין לי מוסג מה השם שלו

CAT4

New member
צילמתי תמונות צרך מצלמה זבל

אז סליחה על האיכות

Sunlight Theory

New member
שלום עמיחי שאלה אלייך (ולשאר כמובן)

אני הרבה זמן רוצה לדעת אם כמו בעולם היבשתי שבו יש שרשרת, האם כך גם בעולם המימי- דגים פולטים חומר אורגאני, האם את כל הפלט של הדגים צמחים מסוגלים לקלוט ללא שעבר פירוק ע"י בקטריות לפני? כלומר- פלט אורגני מורכב מדגים-->קליטה ופירוק ע"י בקטריות-->פלט בלתי אורגני+אורגני מהבקטריות-->קליטה ופירוק ע"י צמחים-->פליטת חמצן [וכמובן שיש המשך של שרשרת מחזור חמצן-פחמן דו חמצני בין צמחים לכל יצור שעשוי מתאים המכילים מיטוכונדריות. ועוד שרשרת של אכילת צמחים, הטרפות של בעלי חיים צמחוניים, פלט של שניהם וכו'] תודה, גלעד.

למעלה