האם לקסטנדה יש מסר? תהייה

ayala sh

New member
האם לקסטנדה יש מסר? תהייה

כקוראת נלהבת של הספרים של קסטנדה שנים, מאוד אהבתי את המטרה שלהם: להגיע לחרות מוחלטת/קשב שלישי/חופש מוחלט, למרות שאלו מושגים מופשטים ולא כ"כ ברורים לי. השאלה שלי, היא אם יש להם מסר נוסף. כלומר, האנשים האלו אספו אנרגיה באמצעות תרגולים, מעברים, חלימה, ייקוש, אבל מה הם עשו באנרגיה הזו? כלומר, הם אף פעם לא מדברים על איזשהוא עשייה חברתית? שינוי בחברה, תמיד הם נמצאים כאילו מחוץ לחברה. תהייה שעלתה.

אשכר

New member
טעית. אולי תקראי שוב

1. זאת לא המטרה שלהם. אני לא חושב שיש להם מטרה, בכלל. אם כבר, הם מהווים מבחינתי מדריך ומפה לחיות את החיים ולצעוד לכל כיוון שאני צועד בו כרגע באופן יותר מתאים / נכון / אמיתי - כאן ועכשיו. 2. כשיש לך יותר אנרגיה פנויה אז נקודת המסף שלך חופשיה יותר לנוע. זה עוזר לך לצאת מהתפיסה המקובעת שיש לך על עצמך ("מטרות", "עשייה חברתית", וכל מני דברים שתקפים רק במסגרת מאד-מאד מצומצמת) ולתפוס את המציאות באופנים נוספים. 3. השימוש במילה "חברה" תוקע אותך על קונספט מאד צר, יותר מאשר עוזרת לך להבין. לכן, אולי, יותר קשה לך לראות את ההשפעה ההדדית בין הלוחמים (כקבוצה וכיחידים), לבין שאר היקום.

ayala sh

New member
דרך הלוחמים יכולה להקנות

כישורים כמו חכמה, פיקחות, עורמה וכדומה (אם עובדים נכון..) מדוע לא לנצל את זה לטובת החברה? כלומר לעשות משהו טוב עם זה. לא רק לדאוג לעצמך. אתה אומר שעשייה חברתית זה מושג צר ומצומצם, לא בטוח. יכול להיות שהוא פיספס בנקודה הזו

אשכר

New member
קצת מגלומני מצדך לנסות לעזור לכל ה"חברה"

איך את יודעת, מנקודת הראות הצרה יחסית שלך, מה "נכון" / "טוב" ליצור, אמיתי או דימיוני, שכולל בתוכו כל כך הרבה אנשים? האם ה"חברה" בכלל צריכה את העזרה שלך? או שאת שופטת אותה כ"נזקקת" ? כמו שאני רואה את זה, את, כאינדיבידואל, יכולה לעשות המיטב כפי שאת רואה אותו בכל רגע, כולל את כל-כולך ואת התפיסה של עצמך בתוך ה"חברה". קשה לי לראות איך את עושה את המיטב של משהו שאת לא רואה אותו
אם "תדאגי" לעצמך, תעזרי לעצמך, תהי נקייה מרבב, החברה והאנשים סביבך "ירוויחו" מזה, בין אם בצורה ישירה או עקיפה. דרך אגב, מה זה "חברה"? ומה זה "עזרה"? מה זה "לעזור למישהו"?

ayala sh

New member
זה לא סותר

קודם כל, לא לכל ה"חברה", אבל למשהו, לתחום מסויים שיעניין אותי. עושה זאת מהסיבה האגואיסטית ביותר, כדי להמשיך להתפתח.. אתה צודק, אם "אדאג" לעצמי, אעזור לעצמי, אהיה נקייה מרבב (לפחות אנסה) החברה והאנשים סביבי ירוויחו. אני קיבלתי ומקבלת המון עזרה מבחוץ, ממורים ומורות חכמים, ויש לי את היכולת (גם החברתית וגם הכלכלית) לקבל את הידע הזה. לא לכולם יש את זה. זה התחושות שעלו בזמן האחרון..

הדרך הטולטקית

יכולה להעניק לך חופש מהתפישה המקובעת והסלקטיבית. צעידה בדרך עם לב לא מקנה לך יכולות. רק אחרי שאת מסוגלת לחיות לבד עם עצמך את יכולה אולי לתרום משהו ליצורים אחרים (אנשים זו רק דוגמה אחת ליצור, ולא דוגמה ליצור הכי נפלא ו/או חכם...) דון קרליטוס פיספס בהרבה נקודות (או כך לפחות אפשר להבין מהספרים שלו... האם יש קשר כלשהו בין מה שהוא כתב לבין מה שהוא עשה? זאת שאלה שאני לא יכול לענות עליה). "עשיה חברתית" זאת לא אחת הנקודות שקרליטוס פיספס. "עשיה חברתית" זה לחשוב שיש הסכמות חברתיות, זה לקבל ולחבק את הביות... צעידה בדרך עם לב זה ההיפך המוחלט מזה.

charlila

New member
הם רוצים לעוף מפה מה שיותר מהר.

ב"חרות מוחלטת" הם מתכוונים למסע אל המימד הבא, שהוא מטרתם, אליה הם חותרים. הם אבן חברה משל עצמם ("חבורת לוחמים") שבתוכה המסירות - ןהאהבה - ההדדית הן ברמה שאינה ממש מוכרת במקומותינו. " חברות" - כל מה שהופך אדם לחבר בחברה - היא מילה מגונה אצלם - בהיותה מה שהופך אדם למבוית, משועבד, ומונע ממנו את ההתפתחות לחרות ואת החרות. לא קראת?

ayala sh

New member
אוקי. הם רוצים לעוף מפה,

כלומר מכאן אני מבינה שלא טוב להם פה? או שבמימד האחר יותר טוב?

charlila

New member
לא כל כך טוב (למרות שהם משתדלים ליהנות

ודי בהצלחה) כי א. הם היו אמורים לצאת מפה לפני המון המון זמן (כמה? מסובך... יש שם קבוצות שונות... אבל הדור האחרון שיצא, יצא לפני 11ת100 שנים, א ם התאריך שלי נכון - אלי הוא לא וזה כפול; והדור ההוא נפל חזרה לכאן ומת כבר לצאת.) - אם יותר טוב שם? כנראה שטוב שם, אבל אין לי ידא אישי. זה כמו להיוולד, (פה זה כמו להיות ברחם), ואני עוד לא נולדתי. ב. המצב פה די התחרע. לא כף. (ידע אישי שלי.)

ayala sh

New member
מאיפה אתה יודע

שהדור ההוא נפל חזרה לכאן ומת כבר לצאת? הבהר בבקשה

yanival

New member
למה לרצות עשיה חברתית ?

קסטנה מנסה לנתק ממוסכמות חברתיות, ובכללן המוסכמה ש"עשיה חברתית" היא דבר רצוי. ספריו אף מטיפים להימנעות מהולדת ילדים, להיפרדות מחברים, וכו'. הדרך שהוא מציג בספריו היא "אגואיסטית" לחלוטין. כלומר מכשף מנסה לשחרר את מודעותו מהטריפה של הנשר. נקודה. דון חואן לא מלמד את קסטנה מתוך טוב לב, אלא מכיוון שהוא חייב לעשות זאת כדי לשחרר את מודעותו שלו, ומיכיוון שלקסטנדה מבנה אנרגטי מאוד יחודי שמתאים למטרה. לכן גם צריך לבחון בזהירות הצעות לאימון/עזרה של אנשים שטוענים שהם הולכים בדרכו של קסטנדה. כי אם הם אכן הולכים בדרכו, אז למה להם להציע הצעה כ"כ נדיבה ? אגב, גם קסטנדה עשה דברים שמעלים תהיות לגבי דרכו. למשל, הוא כתב את משנתו של דון חואן בספרים. ואז הוא מכר את הספרים בכסף. הרבה כסף.... משהו שלא ממש קשור לדרך שדון חואן הורה אותו.

למעלה