האם לשלוח לאבחון גם את אחיו הבכור?

האם לשלוח לאבחון גם את אחיו הבכור?

אני תוהה האם כדאי לאבחן גם את אחיו הבכור בן 11. אין לו שום התנהגות חריגה, לפחות לא משהו שאני רואה. אבל יש לו בעייה חברתית רצינית, הוא נוטה להתבודד, יש לו חבר אחד שגם איתו הוא לא מרבה להיפגש. הוא קצת מפוזר ורשלן, אבל די מצליח בלימודים (גם הוא אובחן כמחונן, אבל לי נראה שהוא רק טיפה מעל הממוצע). הוא מעולה בטיפול באחיו הקטנים, ממש מבין אותם, אחראי מאד. רגיש מאד לצרכים של אחרים, ויודע לדרוש שימלאו את צרכיו. אוהב פרויקטים, אבל מתפזר לכל מיני כיוונים. לאחרונה סיפר שמשעמם לו בהפסקות, והוא מתנדב לכל מיני משימות כדי לא להשתעמם. יודע לעגל פינות אם צריך.
עדיין מרטיב בלילה, ושום טיפול לא תרופתי לא עוזר.
לפני כמה שנים היינו איתו בטיפול פסיכולוגי, אבל זה היה בזבוז זמן.
אני מפחדת שאולי גם איתו מפספסים משהו, מצד שני לא רוצה סתם לבזבז זמן וכסף על אבחונים מיותרים. וגם המאבחנת הזאת מתמחה באוטיזם והפרעות קשב, אולי היא לא מתאימה בכל מקרה. מה דעתכם?

TikvaBonneh

New member
איבחון

אני לא יודעת מי המאבחנת שהייתם אצלה ובאיזה כלי איבחון היא משתמשת, אז אני לא יכולה לחוות את דעתי עליה.
לגבי כסף, את יכולה ללכת לאיבחון ציבורי עם טופס 17 במכון מראות בבית חולים איכילוב, כך שאת לא חייבת להוציא פרוטה.
לגבי זמן, אם את יושבת ודואגת, גם זה גוזל ממך זמן, אז עדיף שכבר תלכי לאיבחון ותהיה לך תשובה.
יתכן שקשה לו עם הבעיות של אחיו.
אצלי האח שלהם הלך לקבוצות תמיכה ל"אחים של".

grayart

New member
אולי יש לו תכונות אוטיסטיות

ואולי קשיי תקשורת או חברה או קשב, ועדיין לא עובר את הרף.
אנחנו אבחנו בתל השומר, הם מאבחנים עד גיל 18 בכלי אבחון מתקדמים.
גם אנחנו לקחנו את הגדול אחרי שהקטן אובחן ASD, ואצל הגדול הם שללו הפרעת תקשורת.
יש להם צוות גדול שכל אחד מקדיש לו זמן באופן אישי, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פסיכולוגית , רופא התפתחותי ופזיוטרפיסטית, בנוסף האדוס זה עוד איש מקצוע שרואה אותו וביחד הם מחליטים אחרי שיקולים משותפים.

זו השקעה רבה מאוד בזמן, במיוחד אם לא מצליחים לדחוס שני אבחונים ביום אחד.
רק האבחון הפסיכולוגי זה פעמיים לפחות , וביחד עם שאר האבחונים פלוס פגישה ראשונה על עובדת סוציאלית זה יכול להגיע לאיזה 5 או 6 נסיעות.

למעלה