האם לשם שמקבלים לאחר הלידה

האם לשם שמקבלים לאחר הלידה

יש משמעות על פי הפאגניזם? למשל האם יש משמעות לשם דיאנה שהוא שמה הרומי של ארטמיס? האם חיי נושא השם יושפעו מעצם נשיאתו שם מסויים?

morning star

New member
משמעות השם

בפאגאניזם, משמעות השם אינה דומה למשמעות לפי הקבלה (בא השם מגיע כביכול ממוצא הנשמה של האדם וקובע חלקית את גורלו). השם בפאגאניזם (והאמת, כמעט כל שם שניתן בתקופה העתיקה) הוא השאיפה של ההורים שילדם יקבל את תכונותיו של נושא השם המקורי (מעין תמריץ...) ו/או כבוד לישות אשר השם שייך לה. כיום, השמות הניתנים (ובעצם הנלקחים. בטקסי מעבר שונים במהלך החיים, לוקחים הפאגאנים שמות נוספים) - בטקסי המעבר, בוחרים לעצמם הפאגאנים שמות חדשים, שמות "מאגיים" או "מקודשים" - בכדי לתת כבוד, לחדד תכונות מסויימות, או הרגשת קשר מסויים עם נושא השם. האם הוא קובע את גורלו של האדם? לא. האדם קובע את גורלו שלו. השפעת השם - זוהי בחירה אישית של נושא השם. שלך הנווד

תודה נווד../images/Emo142.gif

וסתם שאלה של סקרנות.. כיצד הגעת להתעניין בנושא? זו נשמעת שאלה פשטנית ביותר, אך אני מנסה לתהות כיצד אדם מגיע למקום בו הוא מאמין בדברים אשר מן הסתם לא ספג בבית. האם זה היה מפגש של סקרנות אשר הוביל לתהייה וחיפוש אמונה או להיפך, האם זה היה מסע של חיפוש משמעות? אינך חייב כמובן להשיב ואני מתנצלת מראש באם חדרתי לפרטיותך. תודה על התשובה שנתת בענין שם אדוות גלים

morning star

New member
חדירה לפרטיות?

את הפרטיות שלי השלכתי כשבחרתי לפתוח את הפורום
כיצד הגעתי? זה ארוך. כשהייתי ילד נשביתי בקסמם של סיפורים מחד והייתי שקוע במחשבות מצד שני - בנוסף לצמא עצום לידע. איכשהו, דבר הוביל לדבר, והגעתי ל"כישוף". בהתחלה נרתעתי מן העניין, אך לאט לאט התחלתי להתעניין יותר, בגלל הלא נודע שבעניין וכן עוד מאותם הסיפורים ששמעתי וקראתי בצעירותי. הרגשתי כי משהו בחיי לא שלם. גדלתי בבית אתאיסטי למהדרין, ועוד לפני שהתוודאתי לכישוף ופאגאניזם חקרתי קצת על הדתות הקרובות יותר (בעיקר, כמובן, היהדות, אך גם הייתה תקופה בא חקרתי על הדת הבהאית... אחרי הכל, אני חיפאי
) - אף אחת מהם לא "שידרה" לי את מה שהרגשתי כי היה חסר. החיפושים הפסיקו, ואז גיליתי את הכישוף. בחפשי עוד, נתקלתי במושג הוויקה והניאו-פאגאניזם. בתחילה לא רציתי שום קשר לזה, אך ככל שלמדתי יותר, הרגשתי מעין "חיבור". כך הדברים התגלגלו, ואחר שילוב של שני הדברים - מחד חיפוש אחר משמעות שניצת מחדש מניצוץ של סקרנות הגעתי לאמונותיי היום. שלך הנווד

Dia Leoghann

New member
תוספת קטנה

העהר הרבה אנשים גם היו משנים את שמם בעקבות מעלליהם האגדיים. לדוגמה קו´הולין קיבל את שמו לאחר שהרג את כלבו של קוליין הנפח (קו=כלב), והסכים להחליף את הכלב בשמירה על ביתו של קוליין. בכלל רוב השמות הקלטים, אם לא כולם, הם בעלי משמעות כלשהי, ואין שמות הניתנים לאדם "סתם". בברכת אור, Dia Leoghann

תודה שוב..../images/Emo142.gif

לך נווד וגם לך Dia, למרות היותכם מצהירים על עצמכם פגאגנים, אתם חביבים ומנומסים מאוד (אני מחייכת כמובן..אנא אל תקחו את דברי אלה ברצינות יתרה) אני חייבת להודות כי מקום זה בהחלט מסקרן אותי לפחות כעת. כמו כן מרגישה צורך לספר כי אני רחוקה כנראה מכל דת. הקשר היחיד שלי לדתות בהן אתם עוסקים הוא חיבתי הרבה למיתולוגיה היוונית. חיבה הנמשכת מזה שנים רבות. ודי הופתעתי לראות כי אליי האולימפוס חיים ונושמים כאן
אם תרשו לי אשוב לכאן מדי פעם מתוך סקרנות לנושא עצמו ולנפשות הפועלות. ערב נהדר ושוב תודה לך נווד

למעלה