האם לתת ישר אנטיביוטיקה?

האם לתת ישר אנטיביוטיקה?

לאחר לילה של חוסר שינה,בכי והנקה כל שעה וחצי שעתיים,הלכנו לרופאה.היא לא ראתה דבר באוזניים בגלל ההפרשות המרובות.על בסיס לחיצה בצידי האוזניים שגרמו לקטנה(כמעט 4 חו') לבכות,היא החליטה על אנטיביטיקה וטיפות להקלה. כשהגעתי הביתה ואני לחצתי לה מס' פעמים לא היה בכי.שמתי לה טיפות ולא נתתי אנטיביוטיקה.בלילה הבא היא רק התעוררה לעיתים תכופות לאכול והייתה שקטה ביום. שאלתי: מכיוון שהיא לא ראתה אודם האם אפשר להגיד שזו דלקת? האם אני לוקחת סיכון בחוסר נתינת אנטי' בהנחה שהיא נראת רגועה?

1אורניתה

New member
ההחלטה שלך

אבל כדאי שתדעי בארה"ב ההנחיות הן לא לתת אנטיביוטיקה על דלקת אזניים,נותנים לגוף לעשות את שלו או מקסימיום טיפול מקומי.

טיפול בארה"ב

גם בהר"ב נותנים טיפול אנטיביוטי בדלקת אוזנים אצל תינוק כה קטן.

אנטיביוטיקה לתינוק עם חום

אני מניחה שבגלל הגיל הרך של בתך, הרופאה לא רצתה לקחת סיכון ומיהרה להמליץ על טיפול. בינתיים עברו כבר יומים, לכן קל יותר להחליט. אם בינתיים התינוקת בסדר , לא פיתחה חום גבוה, מתנהגת פחות או יותר באופן סביר,לא היתי ממליצה על טיפול האנטיביוטי. אם לעומת זאת התינוקת חולה ומרבה לבכות היתי חוזרת על בדיקת האוזנים . אם יש צורך אפשר לעשות הכנה מוקדמת עם טיפות שממיסים את השעווה על מנת לאפשר בדיקה טובה יותר של עור התוף. דר' מילה ברק

היא מתעוררת בוכה רק בלילה

ביום היא נינוחה וחייכנית,בלילה מתעוררת לפחות 4/5 פעמים בבכי רציני.

למעלה