האם לתת לה לקבל הבטחת הכנסה ?

dudumagic

New member
האם לתת לה לקבל הבטחת הכנסה ?

היי בטח אתם זוכרים אותי אני מגדל את הילד מגיל 4 חודשים בגיל שנה וחצי קיבלתי משמורת יחיד בשנה האחרונה האמא ביקרה פעם אחת . לא ממש אכפת לה , לא דואגת לו לכלום . היא תירצה בכך שילדה ילד נוסף , והיו לה בעיות . כיום הילד בן 3 וחצי , ועכשיו היא יצרה איתי קשר בבקשה שביטוח לאומי לא מאפשר לה לקבל הבטחת הכנסה בסך 2400 שקל מכיוון שרשום לה מספר חשבון והיא יודעת שהמספר חשבון הזה הוא שלי והיא מבקשת ממני להוציא אישור על מנת להראות לביטוח לאומי שהוא שייך לי . ההתלבטות שלי האם לאפשר לה לקבל ביטוח לאומי למרות כל מה שעברתי עד עכשיו בגללה ? האם אני צריך לתת לעבר למנוע ממנה את התענוג הזה של העתיד ? האם המוסר הנפשי שלי יוכל להיות בשקט שהיא תקבל כסף והרי היא לא קונה לילד שלי שום דבר ולמרות הכל לא תבעתי אותה מזונות , הרי היא אמא שלו ! היא חייבת במזונותיו . תודה לכל המייעצים .

s h o o s h a

New member
שני דברים

דבר ראשון- כדי שכספי הביטוח יופקדו לחשבון בנק, על החשבון להיות על שם מקבל הקיצבה בלבד. במידה ואין באפשרותו של אדם לפתוח חשבון [חשבון מוגבל וכויו"ב] עליו להמציא לביטוח הלאומי אישור על כך והכספים יועברו לרשותו באמצעות בנק הדואר. [לידע כללי] דבר שני- לדעתי, אינך צריך להיות מעורב בכל דרך בהתנהלותה בכלל והכספית בפרט. עזוב את עניני המוסר הקשורים אליה והמשך לגדל את בנך באושר ובחום כשם שעשית ועודך עושה עד היום. היה מסור ונאמן לילדך ובעתיד גם לאשה שתיכנס אל חיי שניכם. בהצלחה

dudumagic

New member
סליחה אבל לא הבנת את הנקודה .

אם אני לא אתן לך מסמך מהבנק שלי שהמספר חשבון הזה הוא שייך לי בלבד ! היא לא תקבל שום קצבה . מכיוון שבביטוח לאומי שייכו לה את המספר חשבון שלי , לא יודע איך זה קשור אליה לכן היא מבקשת ממני ללכת לבנק כי היא לא יכולה להוציא מסמך שכזה אודותיי . בסופו של דבר אם לא אתן לה את המסמך הזה בביטוח הלאומי לא יטפלו לה בבקשה השאלה אם לתת אחרי הכל , לא ראיתי ממנה שום דבר לא געגוע לילד לא כלום . לא קנתה לו אפילו במבה . אני עכשיו עם קלף חזק ביד , אני לא חייב לתת לה את המסמך.

ron68

New member
דודו היקר

הטלנובלה לא נגמרת מה? אל תתן לה כלום נקודה.לא מבקרת אותך אבל עוקבת מרחוק ומחזקת אותך. אתה מתמודד בגבורה ובאומץ והאישה ממשיכה לעשות מוניפולציות? עושה דברים שקשורים רק בטובתה בלבד ולא רואה אף אחד ממטר. תחשוב על עצמך ועל הילד בלבד. אתה לא חייב לה כלום, שתתמודד קצת בחיים. ולא הבנתי בדיוק איזה קצבה היא צריכה. הקצבה שמגיעה לילד שלך????? סליחה על זה שזה נשמע בוטה אבל זה מרגיז.

פקידונת

New member
תן לה, תן לה.

יש לה עוד ילד לפרנס, לא? מה אשם הקטנצ'יק ההוא שאתם רבים? מעבר לזה, אם תהיה לה הכנסה, אולי תתחיל לקנות לילד שלכם במבה וכו'... אהבה מביאה אהבה. מומלץ! ( אני עצמי גיליתי אצילות רבה כלפי אבא של ילדתי שפגע בנו רבות! וויתור מצידי, הוליד נכונות מצד אמא שלו - "לבא לקראת".) לך תדע איפה תראה טובה תחת הטובה שתעשה עימה.

s h o o s h a

New member
חשבון בנק

שתלך לבנק, כל בנק, ולא חסרים בנקים במדינה שלנו, שתפתח חשבון על שמה בלבד ועם אישור על פתיחת החשבון שתיגש לביטוח לאומי, תיתן להם את הפרטים ובא לציון גואל. זה הכי פ@וט

m i c h a l i

New member
מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

לא הבנתי למה היא צריכה אישור בנק שלך? אם היא זכאית לקיצבה אז שתדאג לעצמה אין פה עניין של מוסר או הגינות, אולי יש רגשות מצידך שמעורבים וזה טבעי אבל לא חכם. לפי מה שאתה מספר לנו היא לא עושה שום מאמץ להתקרב לילד שלכם היא לא מביעה חרטה או בקשה לניסיון לשקם את מה שהרסה (מול הילד ) שתפתח חשבון ושתניח לכם לנפשכם ויפה שעה אחת קודם

dudumagic

New member
בביטוח לאומי רשום שהמספר שלי הוא גם על שמה

ולכן היא צריכה להוכיח להם שזה בכלל לא שלה ורק אני יכול להוציא ממסך שכזה מהבנק שלי . עכשיו הנקודה הובהרה .

m i c h a l i

New member
למה היא לא יכולה להביא

מסמך אחר עם פרטים חדשים וחשבון חדש על שמה בלבד? אני לא חושבת שיש בעיה לשנות פרטים אישיים בביטוח הלאומי כולל שינוי מספר חשבון

dudumagic

New member
הם חושבים שיש לה כמה חשבונות .

ולכן דורשים ממנה הבהרות .

s h o o s h a

New member
הכי פשוט

בטח שפשוט ועדיף לה שתביא לה את האישור הזה, אולי גם שתעשה לה קניות, ואם יש לה איזו בעיה- אז שתטפל בה, ואם יש לה תקלה בבית- שתבוא לתקן. חושבת שהבהרתי את עצמי. הענין הוא שאתה כועס עליה, ולטעמי, בצדק. זו הסיבה היחידה שאין שום סיבה שתעשה עבורה משהו. היא כבר ילדה גדולה. שתתחיל לקחת אחריות על חייה ומעשיה ותניח לך לחיות את חייך. אבל זו דעתי והרי בסופו של יום אתה תעשה מה שאתה רוצה ולא מה שאני אומרת. המשך יום יפה, שוש

../images/Emo45.gif אכן צודקת

האם אתה נהנה להדגיש שאתה הטוב והדואג והיא תמיד הנוטשת והנצלנית? תחשוב מאיפה נובע הצורך שלך לעזור לה. מנסיוני אנשים אנוכיים לא משתנים, הם נחמדים כדי להשיג מטרה ואחר כך יורקים לך בפנים. תחשוב, לפני שאתה הולך שוב באותה הדרך שהלכת עד עכשיו. אולי שינוי ממך, יביא לשינוי ממנה

דודו דעתי:

תאפשר לה את זה,אל תנטור טינה! כעס היא מידה רבה להשחית כך אמר הרמב"ן ואין לכעס שום ערך,אלא מה אתה יכול לעשות זאת בתנאי ש: 1 או שאתה מגיע איתה לסיכום שחלק מהסכום מגיע לך הייתי אומר שסביב ה 1000 ש"ח נראה לי סביר,או לחילופין תגיד לה שאתה תפנה לביטוח לאומי עם הסיפור שלך,במקביל לשלה ושיכריעו הם כמה מגיע לך היות ואתה מגדל לבד את ילדכם המשותף(אם זה אפשרי עפ"י חוק,ללא פס"ד למזונות?) נראה לי פייר אינאף

דודו שלום,כאם שמגדלת לבד מבחירה צורם לי,,,

לשמוע על אם שנוטשת את ילדה ולא משנה הסיבות שגרמו לה.. ועוד בנוסף ילדה עוד ילד אחר,צר לי כבד לי בנשמה ובאמת, לא בעד לתת לה,ואל תחפש נקמה בכלל,עזוב את זה והמשך לחיות את חייך ולגדל את הילד בשקט ובשלווה, מזלו שיש לו אבא כמוך, בהצלחה אילנה אימא של ניתאי וליאם הנפלאים

אני בעד לעזור

לה במה שאפשר.מסכימה עם פקידונת. טוב יביא טוב.אל תתחשבן איתה על העבר. היא די מסכנה אם זהו מצבה.

אמא66

New member
תן לה תמורת מזונות

הילד החדש שלה לא אשם בהתנהלות של אמא שלו. תן לה את האישור, תמורת מזונות על סך חצי מהסכום (1200 ש"ח). רק תדאג שיהיה לזה עיגון משפטי, או שתסביר לה שאם היא לא תעמוד בהתחייבות ולא תשלם לך את המזונות, תתבע אותה לקבלת מזונות, כולל רטרואקטיבי על כל השנים שעברו. ככה יצא ששניכם תרוויחו כספית, במקום שאף אחד לא יקבל כלום. היא בטוח תסכים לקבל את הצעת החצי חצי שלך במקום להסתכן בתביעת מזונות על סכומים גדולים בהרבה. בהצלחה!

למעלה