האם לתת פליק לילדים שלנו זה חינוכי
?||

רותי 11

New member
זאת לא הייתה הכוונה שלי ציינתי

מפורשות שלא.
אבל כן צריך לקחת בחשבון את ההתנהלות ההורית שלנו
שגורמת היום למצבים כאלה אצל הילדים שלנו והגיע
הזמן לקחת אחריות על הילדים שלנו כי הם לא אשמים
כפי שכל הזמן מאשימים אותם

רותי 11

New member
האם לתת פליק לילדים שלנו זה חינוכי
?||

מתחילה בזה שלא יובן אחרת אני לא בעד להכות את הילדים.
ראיתי בטלוויזיה לפני מספר ימים האם להפליק מדי פעם לצורך משמעת לילדים בטוסיק או שלא.
היו כאלה בדיון שהיו בעד והיו כאלה שנגד.
הטיעונים של בעד זה שלא יזיק נדי פעם לעשות את זה כדי להחזיר
את הילדים "למסלול" ואלה שהיו נגד טענו שזה גורם לילדים להיות מתוסכלים ושהם למדים מהאלימות הזאת ומבינים שבשעת תיסכול אפשר להרביץ לאחר, שני הטיעונים בגדול יכולים להיות נכונים, אבל אותו טיעון שאמר שגורם לילדים להיות מתוסכלים ואז הם משתמשים באלימות קצת לא הסתדר לי ואני אסביר למה:
ראשית האלימות היום בקרב ילדים ובני נוער הופכת להיות מיום ליום קיצונית יותר ויותר, חוסר הכבוד והערכים של הנוער והילדים היום הופכים להיות מזלזלים מאוד והם פשוט לא מחונכים לערכים.
נכון שההורים שלנו היכו אותנו מדי פעם פה פליק שם פליק היו כאלה שחטפו יותר וכאלה פחות, אני לא חושבת שזה הפך אותנו לאלימים יותר ואני לא מדברת על המקרים הקיצוניים של ילדים מוכים אלא על פליק פה ושם, הייתה לנו יראת כבוד להורים ולמבוגרים בכלל, מה שקורה היום ודווקא כשאנחנו מנסים לחנך לחוסר אלימות האלימות הולכת וגוברת.
מה שאני חושבת שלא הפליק הקטן שהילד חלילה יקבל היא זאת שגורמת לאלימות אלא דברים אחרים, נתנו לילדים שלנו יותר מדי כוח בידיים דרך חוקים שבעצם מאדירים את הילד ולוקחים מההורים את הכוח לחנך, אם חלילה הורה אפילו רק אמר כדי לאיים הילד כבר רץ להתלונן וההורה הופך להיות עבריין (שוב מזכירה אני לא בעד הכאה) ההורים היום הלכו לאיבוד ובעקבות כך גם הילדים ולכן בעצם יש את האלימות, פעם משפחה תיפקדה שונה מהיום ולכן היה יותר קל לחנך, פעם המדיה והחברה פחות התערבו בחינוך והיה יותר קל אבל היום מרוב חוקים, דעות וידיעות כולם פשוט הלכו לאיבוד.
אנחנו דור שלא רצה להיות כמו ההורים שלו אבל הלכנו לקיצוניות שניה ומי שמשלם את המחיר הזה אלה הילדים שלנו.
לכן חשוב מאוד להיחחס לילד בכבוד אבל גם להעריך אותו לחבק אותו להראות לו שאנחנו שם בשבילו כדי לחזק את הבטחון וההערכה העצמית שלו ואז אף אחד לא הולך לאיבוד ולא נעשה אלים.

DANIAVNI

Well-known member
תלוי במה מדובר

אם מדובר בעניין של חיים ומוות אז אולי אין ברירה

נניח למשל שילד עושה משהו נורא קיצוני ואיום כמו לרוץ ולעמוד באמצע הכביש
בלי להיזהר ממכוניות נוסעות והסברים לא עוזרים - כנראה שאין ברירה

אבל במקרים אחרים התשובה בגוף השאלה
אם מחליטים לתת פליק לילד זה אומר שלא הצלחת להסביר לילד / הילד לא הצליח להבין בדרכים אחרות מה שצריך
אז מה דעתך ?
כשתתני לו "פליק" הוא כן יצליח להבין ?

למעלה