האם מאמנים צריכים להיות "חברים" של המתעמלות??

אמא לה3

New member
האם מאמנים צריכים להיות "חברים" של המתעמלות??

בדיונים דומים שמתרחשים כעת במספר פורומים ברשת, דנים כעת בשאלה, האם מאמנים צריכים לאשר מתעמלות ברשת חברתית כמו ה"פייסבוק". המתנגדים חשים שאישור המתעמלות זו צרה צרורה שכן הן יהיו חשופים למידע שלא תמיד ראוי שיהיו חשופות לו (תמונות אישיות, בדיחות פרטיות שיובנו לא כהלכה ועוד...) התומכים חשים שזוהי צורת תיקשורת מועילה מאוד, יש אפשרות ממש להכיר את המתעמלים וללמוד על חיי היום יום שלהם ולדעת איך להתיחס ולתמוך בהם באימונים. אני כשלעצמי מהתומכות. בצורה זו של תיקשורת אני דואגת למס' דברים, האחד, יש לי באמת אפשרות לדעת יותר על המתעמלת שאני עובדת איתה, על הקשיים ועל החוויות מה שנותן לי אפשרות לעבוד איתה יותר ביעילות. עצם העובדה שאני מודעת לחוויות שלה נותנת לי כבוגרת יכולת להציע את עזרתי לעיתים גם בתחומים שמחוץ לאולם (עזרה בלימודים לדוגמא, עצה אישית לפעמים בתחומים חברתיים תוך ידיעה ברורה שאני "המבוגר האחראי"). בנוסף הרשת הזאת נותנת לי אפשרות גדולה של להיות בקשר עם מאמנים וחובבי התעמלות מכל העולם ובכך להמשיך ולהתפתח מבחינה מיקצועית. דרך הפייסבוק הכרתי מאמנות נוספות בארץ, למדתי ונעזרתי בהן מבחינה מיקצועית וכמובן אני שמחה לעזור למאמנות/מתעמלות מכל מקום בארץ. עצה שנותן ריק מק'צרלס (מאמן קנדי בכיר) והיא לפתוח לקב' רשת חברתית משלהן, מקום שבו יוכלו להמשיך להיות בקשר עם המאמנים ועם המתעמלות בקבוצתן ועדיין לשלוט במידע שהן חשופות לו. ריק מציין את כמות המאמנים (הזכרים,דוקא) שהיו חשופים לתביעות מכיון שהעלו תמונות לא ראויות לצפייה ע"י צעירים לדף הפייסבוק שלהם, או שהעלו סטטוסים שוב, לא ראויים לקריאה ע"י צעירים. אם כך, מה דעתכם מאמנים/מתעמלים/ות, האם אתם מאשרים את המתעמלות/מאמנות שלכם בפייסבוק (או בכל רשת חברתית )?

chuch1

New member
אני

אישית לא. אני חושבת שעם כל הכבוד וההערכה שיש לי אליהן- אין צורך לערבב בין החיים האישיים שלי לבין החיים באולם. לי אישית לא מתאים שמתעמלות שלי יראו את הפייסבוק שלי עם כל מה שנלווה אליו- תמונות, בדיחות, "יציאות" וכו' וכו'... כן, קיראו לי "עתיקה" אבל אני חושבת שחשוב מאוד לשמור על טיפת דיסטנס עם הבנות ושההחלטה מה לחשוף בפניהן מחיי האישיים תשאר אצלי.

Tammie

New member
זאת באמת שאלה קשה

ואין לה תשובה מוחלטת אחת לטעמי. אני אישית כן חברה של מתעמלות שאני מאמנת בפייסבוק אבל לקח לי הרבה זמן להחליט אם זה מה שאני רוצה. כמו שצ'וצ' כתבה, צריך לשמור על דיסטנס מסויים, ובאמת צריך להיזהר במה שכותבים. אבל למען האמת, אם אני כותבת משהו בפייסבוק שאני לא רוצה שהמתעמלות שלי יראו, כנראה שלא כדאי שאני אכתוב אותו בכל מקרה. בנוסף, בתור מדריכה צעירה שיותר קרובה מבחינת גיל למתעמלות מהמאמנות הראשיות באולם, אני שומרת על קשר יותר קליל עם המתעמלות. אני חושבת שבאמת חשוב שהן יראו בי גם בסוג של חברה ויוכלו לשתף אותי בכל מני דברים. בנוסף- פייסבוק זו דרך נהדרת להעביר הודעות, לחלוק תמונות מאימונים וסרטים מהופעות. ועוד דבר- כבר יצא לי כמה פעמים לדבר עם מתעמלות בצ'אט ואני מוצאת שלפעמים יותר קל להן להגיד דברים בצ'אט בגלל שזה לא פנים מול פנים... כמובן שאם המצב דורש, עדיף לעצור את השיחה ולהעביר אותה לפנים מול פנים....

Xx ofek xX

New member
מאוד תלוי באופי של המאמן\ת

למשל אני לא הייתי מוסיפה גם את המאמן שאני כן מסתדרת איתו כי אין לי שום קשר איתו חוץ מההתעמלות. גם בזמן האימון אנחנו לא מדברים על כל שטויות כמו 'מה נשמע' 'איך הבצפר?' וכאלה, הוא המאמן שלי - מאמן טוב, אבל שום דבר לא חוץ מזה ואת המאמן שאני לא מסתדרת איתו בכלל לא הייתי מוסיפה כי גם כשהוא רואה אותי ברחוב ואני אומרת לו שלום הוא לא ממש מתייחס
אבל אני לא רואה משהו רע בזה שכשיש מאמנים חברותיים הם מוסיפים את המתעמלים שלהם בפיסבוק

שאלה מצויינת

אני אישית לא מוסיפה מתעמלות בד"כ לפייסבוק שלי. הפרטיות שלי חשובה לי, ואני משתדלת להפריד בין החיים האישיים שלי לאלה המקצועיים. בפייסבוק אני אוהבת להרגיש חופשייה לכתוב דברים שהם גם קצת יותר אינטימיים, או טיפשיים, או פשוט מהלב. דברים שהייתי רוצה שחברות שלי יידעו אבל המתעמלות שלי לא. אני לא חושבת שהמתעמלות שלי צריכות לדעת למשל שהיה לי יום גרוע, שבישלתי פסטה קרנבורה, לראות את התמונות שלי מהמסיבה האחרונה או לדעת על תוכניותיי בסוף השבוע. אלה דברים שהייתי רוצה לשתף בהם אנשים בני גילי ולא כאלה שקשורים לקריירה שלי או לעיסוקים המקצועיים שלי. באותה מידה, אני לא אשמח לראות את התמונות של המתעמלות שלי חורצות לשון למצלמה, מצטלמות עם בגד ים בחדר, או מדווחות על חיי האישות של המורה שלהן... מה שנכון בעיניי הוא לפתוח עמוד/דף/קבוצה של "מרכז ההתעמלות X" ובו יהיו חברות המאמנים, המדריכים, המנהלים והמתעמלות. בדף הזה יהיה אפשר לעדכן בהודעות/תמונות שקשורות להתעמלות, לנהל דיונים וכו'. במידת הצורך ניתן לשלוח הודעה אישית לאינבוקס. ובמסגרת זו: לקבוצת הפייסבוק של "חברי פורום ההתעמלות של תפוז" כולם כבר הצטרפו??

למעלה