האם מאמני כושר משתמשים במד דופק וסטורצייה

האם מאמני כושר משתמשים במד דופק וסטורצייה

שאלה אליכם מדריכי כושר לאחרונה הקמתי מיזם שמופנה לקהל רופאים במרפאות לספק להם מכשירי אבחון כגון פלסאוקסימטר,א.ק.ג ועוד תוך כדי התהליך והמידע על המכשירים האלו באתר שלי,החלו לפות אלי אנשים פרטיים כאלו שצועדים כל יום, חולי לב, חולי אסטמה ובקשו לרכוש מכשיר פלסאוקסימטר זעיר כזה שמתחבר ישירות לאצבע ניתן לצעוד איתו וניתן לשאת אותו על הצוואר או בכיס כשאינו בשימוש יתרוןהמכשיר הוא שאם רואים שהסטורצייה יורדת מתחת ל91 או הדופק עולה מעל 110 מייד מפסיקים את הפעילות הספורטיבית. אחד מהלקוחות גם ציין שמדריכים בחדר כושר זקוקים למכשיר הזה בדיוק למטרה הזו לבדוק את הפרמטרים של הסטורצייה והדופק לכל מתעמל אצלהם וכך למנוע מראש חס וחלילה מוות בחדר הכושר או בבית הלקוח בעת אימון פרטי... מעניין אותי לדעת אם אכן כך האם אכן מכשיר כזה יכול לעזור לכם מדריכי חדר הכושר מאמני כושר בבית הלקוח מצרף מאמר הסבר רפואי טכני שכתבתי מתוך נסיוני בשימוש עם פלסאוקסימטר בבתי חולים המידע על פעילות המכשיר ויתרונותיו בהצלת חיים,יכול לעזור לכם לענות לשאלתי הזו תודה מראש

oridoron77

New member
מעניין

אני אישית לא נתקלתי במיכשור כזה בחדר הכושר. בהנחה שאכן אפשר להיבדק בזמן פעילות, והדבר נוח, זה יכול להיות מעניין. באספקט הראשון זה טוב למתאמנים שנמצאים בקבוצת סיכון מסויימת, אך לדעתי השימוש שלו בקרב אוכלוסיות מאומנות (הקיצוניות שבהן) יכול להיות פופולארי במישור ההשגי. אורי

לאורי דורון- לגבי פלסאוקסימטר-מאת זיו צח

לאורי שלום אשמח לתת לך מכשיר בהשאלה לניסיון אצלכם בחדר הכושר, נסה אותו על מתעמלים ותגלה שלחלקם יש סטורצייה נמוכה 90 91 ובזכות האתור הזה תוכל לומר להם להפסיק להתעמל ולנוח אני בטוח שתגלה תגלו הרבה הפתעות ובכך בעקפין תתרמו להצלת חיי מתעמלים אתה מוזמן ליצור איתי קשר במייל [email protected]

הר ניר29

New member
האם יש התיחסות לשינוי

בעקומת ההפרדות של החמצן בזמן אימון גופני?

הציעו לי לספר על דפיברלטור אוטומטי כאן

בפורום כושר כאן בתפוז אחד המשיבים בדיון על הפלסאוקסימטר אמר שצריך להשקיע בדפיברילטור אוטומטי...ותשובתי לכך היא פלסאוקסימטר אישי שאם ירכש עלידי מדריכי חדרי כושר לשימושם עבור המתעלמים אחת לכמה דקות יוכל לעזור לואתר את המתעמלים שנמצאים ללא ידיעתם בקבוצת סיכון להתקף לב או למחלת ריאות כלשהיא באם הסטורצייה תרד להם בזמן מאמץ ל91 זה הסימן המדריך יגיד להם להפסיק פעילות-ובכך יתכן ויציל אותם..... כיום יש חוק הצבת דפיברילטור מכשיר החייאה אוטומטי במקומות ציבוריים-המכשיר מופעל עלידי מדריכים,אנשי בטחון מצילים, ועוד...הציל כבר מאות אנשים בעולם,,בישראל בתיקשורת פורסם על 3 אנשים שניצלו...המכשיר מתחבר לאדם שאנו חושדים שלקה בליבו בודק אם אכן מדובר בהתקף לב ואם כן נותן לאדם שוק חשמלי כל זה מבוצע עד בו צוות האמבולנס, שלעיתים מתעקב ולכן יכול להציל חיים ואכן כך גם מתבצע במציאות גם את המכשיר הזה אני מספק, חדרי כושר מוזמנים לרוכשו ובזול-פרטים בלינק המצורף

הר ניר29

New member
ממש לא הבנתי

על מה אתה עונה? שאלתי האם יש התיחסות לשינוי בעקומת ההפרדות של החמצן בזמן מאמץ בגלל השינוי בלחץ החלקי של החמן דו חמצני והעליה בחומציות הדם, עם העליה בטמ"פ. אשמח להתיחסות.

oridoron77

New member
היי זיו, בהקשר לתגובה שלך

לנוכח חילופי הדעות לגבי טיב השירות בהקשר הצלת חיים בחדר כושר ע"י שימוש במכשיר. דבר ראשון אני כן רואה את ההיגיון בלהחזיק מכשיר כזה, אומנם אני לא רואה את הפרטיקה. הייתי שמח לקבל מענה לעוד כמה שאלות: 1. האם האביזרים (האלחוטים) שאמורים להיות על המתאמן\נת נוחים? האם יש עוד אביזרים או פרטים שצריך לדעת על השימוש במכשיר? (זכור שהמטרה כמוש אתה מציג אותה, היא לרשת את כל המתאמנים הנוכחים בכל שעה בחדר הכושר). 2. בכדי לקחת את הצעד הבא בעניין, יש להראות טענות מספקות כן להכניס מוצר כזה. האם נערכו מחקרים לגבי הנזקקות של המכשיר, בהתאם לחתך האוכלוסיה הממוצעת המתאמנת בחדר הכושר? 3. "יתרון המכשיר הוא שאם רואים שהסטורצייה יורדת מתחת ל91 או הדופק עולה מעל 110 מייד מפסיקים את הפעילות הספורטיבית." לגבי מדד הדופק: לא היית אומר שלאוכלוסיית חדר הכושר, הנתון הנ"ל לא מציאותי בכדי להוריד בן אדם כלשהו ממכשיר? 4. לא הזכרת את דעתך בהקשר לנושא שהעלתי בתחילת השירשור: סטורצייה למטרת שיפור הישגיים. עד כמה אתה רואה את המכשיר כבעל אפשרות לתת מענה לאוכלוסיית חדר הוכשר שמחפשת להשתפר ולדחוף את עצמם קדימה. מד דופק מן הסתם יכול לתת אינדקציה על מאמץ, והשאלה הנשאלת היא מה אפשר לעשות, להסיק, ולבצע בהתאם לנתוני סטורצייה שמתקבלים מהמכשיר למתאמן הישגי? תודה מראש על ההיענות *אגב חדר הכושר שבו אני עובד כן רכש דפיברילטור, עקב הבנה לזקיקות של מכשיר כזה. אורי

לאורי דורון-במענה לשאלתך

לאורי תודה על דברייך ושאלותייך ואנסה לענות 1) לא טענתי ועדיין לא טוען שכל מתעמל צריך פלסאוקסימטר...לדעתי מתעמל שיודע שיש לו בעיה ריאתית או ביית לב ובכל זאת רוצה להתאמן בחדר כושר או לצעוד כל יום, אז אם ירכוש מכשיר כזה, ויראה בזמן אם ומתי הסטורצייה שלו יורדת ל91 אז יש סיכוי טוב שהוא ימנע מעצמו אישפוז דחוף ופתאומי בבית חולים.... שמח לדעתי חשוב ורצוי שחדרי כושר תחילה יצטיידו במכשיר כז שרפשר לשאת אותו כמו משרוקית על צוואר המדריך,המדריך יעבור ויבדוק מדי פעם את המתעמלים ואולי יגלה כאלו שישבו שהם בראים ובעצם הם לא וצריכים להפסיק להתמאמן....בכך המדריך עשוי להיצל מראש חיי אנשים 2) שמח לשמוע שחדר הכושר שאתה עובד בו הצטיד בדפיבריטור...אתה מוזמן להציע להם להצטייד גם בפלסאוקסימטר, נסו אותו ולכשתגלו את האדם הראשון שהסטורצייה שלו 91 ומטה והואא לא ידע על כך, אז כבר החזרתם את ההשקעה:תוספת מוניטין עבורכם קידום השם הטוב ועוד.. ו אגב האם קראת את המאמר על פלסהאוקסימטר אצלי באתר-שם מוסבר ביתר פירוט על יתרונות המכשיר ולמי מיועד וחלק מההסברים גם עונים לשאלתך כאן

כאן בלינק - יש מאמר פלסאוקסימטר

לאורי שלום אכן הלינק לא נפתח לכן אני מצרף מטה את הלינק החדש שם בתוכו תמצא קטגורייה מאמרים וחדשות ותוכל לקרוא מאמר על תודות הפלסאוקסימטר, יתרונותיו ולמי הוא מיועד http://www.zivtechnologies.com/

gatinho

New member
נצל"ש- לחץ דם גבוה וכדורים

האם יש שוני או דברים מיוחדים שצריך לדעת כשמאמנים אנשים עם לחץ דם גבוה שלוקחים כדורים להורדת לחץ דם?

oridoron77

New member
עבודה סטטית תהיה בעייתית

מבחינת תרגילי התנגדות, אם אני לא טועה גם עבודה אקצנטרית. בכל אופן יש לקבל "מרשם" מהרופא לגבי הנחיות לפעילות גופנית לאדם שצורך תרופות שיש להן הקשר לפעילות גופנית ומאמצים. אורי

עוד נקודה

עם עבודה נכונה המשולבת בתזונה המתאימה רוב האוכלוסיה תחווה ירידה בלחץ דם. אי לכך ובהתאם לזאת חובה לנתר את לחץ הדם,ולעדכן את הרופא בכדי שיהיה אפשר לבצע התאמה במינון התרופתי.

למעלה