האם מבחן הכנסות רלוונטי לקצבת נכות

מרזוקי10

New member
האם מבחן הכנסות רלוונטי לקצבת נכות

למכרה שלי נקבעו אחוזי נכות( 50 אחוז רפואי , 75 אחוז אי כושר ) ונקבע שהיא זכאית לקצבה מלאה. האם העובדה כי היא עשויה בקרוב לקבל דירה שתרשם על שמה (שהיא אינה מתגוררת בה ) ושלא יהיו לה הכנסות ממנה, ( ההכנסה מהדירה תועבר ישירות לבן משפחה ) תשפיע באופן כלשהוא על שיעור קצבת הנכות או על מידת הזכאות לקיצבה. כיום אין לה דירה משלה או רכוש אחר. בשל דחיפות הנושא אשמח לתשובה ורב תודות מראש.

ITCHAKG

New member
במידה ולא תהייה לה הכנסה חודשית

לא תיפגע קצבתה. מכיוון שהדירה תירשם על שמה ומאידך ההכנסות מהשכרתה יגיעו לגורם אחר- יש כאן בעייתיות מסויימת ובמידה ומאן דהוא יפשפש בתיק עלול להיות "לא נעים". ממליץ להתייעץ עם רואה חשבון/ עורך דין לפני השלמת הרשום והשכרת הדירה..

מרזוקי10

New member
נדמה לי שלא הסברתי את עצמי נכון...

העניין הוא כזה: האשה גרה בדירה שכורה כשאת דמי השכירות משלמים הוריה ( אין לה כל יכולת לממן שכר דירה ), אין לה כל רכוש משלה ואין לה כל הכנסות ממקור אחר. ההורים מממנים את השכירות מהשכרת דירה אחרת ושוקלים למכור ולקנות דירה אחרת שתרשם על שמה ושבה תוכל להתגורר בעתיד. אם היא תמשיך לגור בשכירות הרי שההורים חשבו שאולי שכר הדירה מהדירה החדשה ( שהם שוקלים לרשום על שמה ) יעבור אליהם והם ימשיכו לממן את שכר הדירה בה היא גרה כעת. האם זה בעייתי ? האם הפתרון הוא שתגור בדירה החדשה במקום בדירה שכורה ואז ברור שלא צמחה לה כל הכנסה מכך ? האם במידה ודמי השכירות יועברו אליה ובזה היא תממן שכירת דירה אחרת , זה לא יחשב כאילו צמחה לה מהדירה הכנסה ? אשמח לתשובה ברורה במידת האפשר, אני מבין שזה קצת סבוך.

haimra

New member
מרזוקי 10 לא צריכה להיות כל בעיה רק

לעשות זאת באמצעות עו"ד זה נקרא חוזה מתנה ובגלל שזה קשור למקרקעין אז חובה להגןזאת במסמך.

מרזוקי10

New member
תודה. אתה מתכוון שבנוסף לרישום ...

בטאבו , היא וההורים יערכו הסכם מתנה ? האם זה קשור רק למערכת היחסים בינה להוריה, או שזה אמור לעניין גם את הבטוח הלאומי. מתשובתך אני מבין כי עניין רישום הדירה על שמה לא משפיע על עניין הקיצבה ולא מעניין את המל"ל אך האם זה כך גם במידה ותשלומי השכירות מגיעים אליה ובהם היא משתמשת לשכור דירה אחרת ?

ITCHAKG

New member
במידה והיא תקבל תשלום חודשי- מי

מפקידי המל"ל יכול לראות זאת כהכנסה, ובאם התקבול יעבור את רף 1,850 ש' תיפגע קצבת הנכות. איני משפטן, ואני מציע לבדוק את הנושא הפרטני, אצל עורך דין המתמחה בתחום. הערת אגב: המידע שנמסר ע"י המל"ל בכל הערוצים (חוברות הסבר, אינטרנט, ומוקד טלפוני ארצי)-הוא בדרך כלל לא שלם או לא מעודכן.ועל כן אני ממליץ לכל מי שנתקל בבעיה מול הבטוח הלאומי, שהתשובה עליה אינה חד משמעית, לנסות ולקבל (במידה ויצליח) תשובה מוסמכת בכתב מאחד מפקידי המל"ל.

מרזוקי10

New member
תודה , האם למיטב ידיעתך המל"ל מקבל

דווח שוטף מרשות המיסוי, מיסוי מקרקעין, או מלשכת רישום המקרקעין בנוגע לעסקאות שנעשות ?

למעלה