האם מבטלים את הפטור ממעמ באילת ?

אל הים 1

New member
האם מבטלים את הפטור ממעמ באילת ?

שמעתי על כך מחברים ורציתי לוודא לפני הנופש (והקניות) הקרוב באילת

harhanegev

New member
הנה ידיעה מידיעות אחרונות:

קישור לכתבה וחשוב לדעת את ההסטוריה של הסיפור הזה: כמעט כל שנה מחדש, בא איזה גאון תורן ממשרד האוצר (זה יכול להיות גם שר האוצר, ואפילו ראש הממשלה) ומכריז שכדי להוסיף כסף לתקציב יש צורך דחוף לבטל את הפטור ממע"מ באילת. בתגובה, וזה תמיד ככה, יש הפגנות וצעקות והרבה טרררם, ובסוף הגזירה מבוטלת והפטור ממע"מ נשאר. כמובן, אינני חוזה עתידות, ותמיד יש את הסיכוי ש"הפעם זה כן יהיה", ימים יגידו.

havlaz

New member
"כל שנה"?

תמיד זה היה רק הערת יחסי ציבור. לפני שנתיים זו היתה הפעם הראשונה שהנושא נלקח ברצינות יתרה ואם לא המאבק הציבורי וההתערבות האישית של רוה"מ, זה היה קורה, מובטח. לגבי הביטול הנוכחי, כאמור הוא מתייחס לביטול נושא מס על קניות ומשאיר את ביטול המס על צריכת התושבים (נסיעות והוצאות). מה שאומר שלדעתי רוב הסיכויים שהוא דווקא כן יעבור. מה לעשות, את התירוץ של עלות המחייה פה לקחו לנו עכשיו וקשה לנו באמת לספר לממשלה שאנחנו מורידים מע"מ בחנויות כשאנחנו יודעים שזה לא באמת קורה (ולפני שבוע היה דיון בנושא)

harhanegev

New member
לגבי "כשאנחנו יודעים שזה לא באמת קורה":

לא כל תושבי אילת מוציאים 90% מכספם על דיסקוטקים ופאבים וקיוסקים שלוקחים את הטבת המע"מ לעצמם. רוב האנשים שייכים למשפחות עם הוצאות נורמליות, כגון: [1] חשבון חשמל - המע"מ יורד במדויק. [2] קניות מזון בסופרים נורמליים (היפרנטו, סופרסנטר) - המע"מ יורד במדויק. [3] טלפון / אינטרנט - המע"מ יורד במדויק. [4] קניות שונות בסוםפרפארם / ניו פארם / וכו' - המע"מ יורד במדויק. [5] נסיעות בתוך העיר - המע"מ יורד במדויק. [6] מוניות - המע"מ יורד במדויק. החנויות הבעייתיות מבחינת הורדת מע"מ הן בעיקר באזורים תיירותיים.

havlaz

New member
ואני מתקן את עצמי

מאז ההודעה יצא לי לשוחח עם עמית ממטה המאבק שלנו דאז, "שלום אילת" שתיקן אותי ואמר לי שהביטול מתייחס להכל - למעט ענף התיירות (מלונות, טיסות, נסיעות לאילת) - חשמון חשמל וכו' - אמור לרדת. נחכה שתתגבש ההצעה הסופית ונראה מה הולך להיות באמת ומה יהיה המאבק האילתי בתגובה.

למעלה