האם מדובר בהיסטוריה או בתעמולה של מצפ"ן

איבן Najy

New member
האם מדובר בהיסטוריה או בתעמולה של מצפ"ן

הערך מזרחים-אשכנזים שב"אינציקלופדיה" זמן יהודי מלא שנקראת zmanpedia נחסם לעריכה לאחר שהודבק לו פרק מכתב הפלסתר האנטיציוני "מחלוקת בציון" שחובר ע"י נעים גלעדי ותורגם על ידי תמר בורסוק. מכל מה שהבנתי "עדות המזרח" הפכו למזרחים בשל העובדה שמקום המדינה ועד 1973 היתה אפלייה בוטה ומכוערת של בני עדות המזרח בשיכון ובתעסוקה מה שהצדיק מאבק של בני עדות המזרח במנגנון של מפאי. לעניות דעתי המושג עדות המזרח מדוייק יותר ודוגמא לכך היא שהעולים מעיראק באו מקהילה שידעה לקיים מנגנון אוטונומי של בתי חולים,בתי ספר,בתי כנסת ,בתי דין וגמחים לעומת תימן בה לא היו בכלל קהילות. האם מדובר ברשימה בעלת ערך או בפלקט תעמולה ? http://zmanpedia.com/index.php?title=%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A9%D7%9B%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9D

Dexter5

New member
זו תעמולה של קדמה והקשת העלובים

זה "היסטוריון" צעצעוע.

טשאפק

New member
הערך מזרחים בוויקי

גם הוא אינו ערך אנציקלופדי ראוי אלא מאמר דעה מקושט באסמכתאות.

יצא לי לפרסם באתר אימגו את ספרו של גלעדי

הספר הזה הוא תועבה בעיני. הוא פורסם לראשונה במצרים כספר תעמולה אנטי ציוני ואח"כ תורגם לאנגלית. זהותו הלא-סימפטית של נעים גלעדי הנ"ל זויפה והוכחשה ע"י הגברת בורסוק שהיא אחייניתיו. למרות זאת נעניתי לבקשת הגברת בורסוק לפרסמו באינטרנט, לאחר ששום הוצאת ספרים ישראלית לא הסכימה לפרסם את הספר השקרי והגונה הזה. הספר מתבסס על עובדות נכונות בחלקן, אך כולל גם מאות טעויות מביכות. המסר העיקרי שלו הוא נסיון להוכיח כי יהודי המזרח הם ערבים בני דת משה, כי מצבם תחת השלטון הערבי היה נפלא וכי השלטון הציוני הגזעני מדכא אותם ומפלה אותם לרעה. לקשת הדמוקרטית המזרחית יש דעות דומות. המתרגמת ובעלת הזכויות לספר ביקשה להסיר את הספר מאתר אימגו, לאחר שפרסמתי תגובות המטילות ספק ב"אמיתות" המובאות בושאפשרתי למשתתפים לתקוף את תוכנו , מקורותיו, סגנונו, ומסקנותיו. לאחר שבקשתה כי הספר יפורסם, בהמשכים באתר אימגו ללא תגובות של קוראים לא נענתה, ולאחר שגידפה את המגיבים ואת העורכים, הוסר הספר מהאתר. נדמה לי כי הוא פורסם לאחר מכן באתר כלשהו של השמאל הקיצוני.,

תם ונישלם יצא לי לפרסם באתר אמגו

את ספרו של גלעדי, מי אתה תם ונשלם? יצא לך לפרסם באימגו את חציו של הספר, אתה מתפאר כאן בכותרת, אז מה קרה עם חציו השני?

תם ונישלם יצא לי לפרסם באתר אמגו

את ספרו של גלעדי, מי אתה תם ונשלם? יצא לך לפרסם באימגו את חציו של הספר, אתה מתפאר כאן בכותרת, אז מה קרה עם חציו השני?

למעלה