האם מדובר במקרה של OCD?

mobyboy

New member
האם מדובר במקרה של OCD?

שלום רב
יש לי שותף לדירה לא דובר עברית שעלה לארץ לפני 3 שנים. בהתחלה הוא התגלה כאדם מנומס וחביב, אבל עד מהרה גיליתי התנהגויות מעצבנות ולא ברורות אצלו. הוא הפך ליותר אפאתי / סוג של פרצוף "איכה" עם הזמן, מפריעים לו אצלי דברים קטנים בצורה די אובססיבית (כמו למשל: שהזזתי ברבע שעה אחורה את הכיוון של הדוד) , כנ"ל הסביבה של השכנים, אם עושים לו רעש הוא מתנהג כאילו הוא מאבד את עצמו. לעתים הוא מוציא איזו צעקה לאוויר, או מסביר במילים שהוא מתחרפן מזה.
הדרך שבה הוא מעיר לי די מעצבנת, הוא מתעלם לחלוטין מכל הסבר שלי שיכול לשפוך אור, ונראה שהוא מקובע בתפיסה שלו שהיא - איך הפרתי לו את הסדר.
הוא מבלה המון זמן במקלחת ורבתי איתו על זה כמה פעמים, שזה פוגע בי - נראה כאילו הוא מבין, אבל ממשיך בשלו. הוא עסוק בטיפוח השיער, הגוף מבלה הרבה מאד זמן עם בשמים. כשהוא נועל את הדלת כשהוא יוצא, הוא אוחז בידית איזה שלוש פעמים והודף אותה (למרות שזו דלת ישנה וכמעט מתפרקת). ואז חשבתי לעצמי שאולי כל היחס הקר / מוזר שלו והדברים הקטנים שמשגעים אותו קשורים ל OCD. אני באופן אישי כבר שמתי עליו איקס, כי נמאס לי מהיחס שלו. למעשה הווייב שהוא מקרין, גם אם הוא לא עושה כלום והוא סתם בדירה - לא נעים לי ואני מוצא את עצמי מתבאס קשות בכל פעם שאני חוזר הביתה ורואה שהוא שם. לצערי החוזה שלנו מסתיים בעוד 8 חודשים ולא הייתי רוצה לוותר על הדירה בגללו, אבל אני ממש מרגיש, שאיבדתי את תחושת הבית כאן ומוצא את עצמי מתוסכל, מחפש דרכים עקלקלות להיפטר ממנו. אני לא רוצה בעצמי להיכנס למחשבות של רוע, אבל באמת שרק להיתקל בו במסדרון, זה כמו זרם אנרגיה לא טוב.
אשמח לשמוע את עצתכם.
נ.ב: לא שאלתי אותו במפורש אם יש לו הפרעת OCD (זה סתם ניחוש שלי), אבל נראה שגם אם יש הוא מתכחש לה טוטאלית.

sharpantie

New member
אף אחד מהגולשים כאן

לא יכול להגיד לך אם האבחנה שלך נכונה כי אנחנו לא אנשי מקצוע.
אבל לפי התאור שלך אין ספק שהבחור סובל מהפרעה כל שהיא.
אבל אין בדברים האלה כדי לעזור לך איך להשתחרר ממנו.

למעלה