האם מה שאנה עשתה היה מוסרי לדעתכם?

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
האם מה שאנה עשתה היה מוסרי לדעתכם?

חשבתי על זה קצת אתמול אחרי הפרק ותהייתי אם מה שאנה עשתה (זה שהיא חזרה בזמן כדי "לתקן" את זה שהיא מכירה את דניאל) היה מוסרי. הרי תחשבו על זה שאם כל מה שאנה לא הייתה מרוצה ממנו, היא הייתה חוזרת בגללו אחורה בזמן ומתקנת, איך זה היה נראה? החזרה בזמן נותנת לטיימרים סוג מסוים שלך כוח, השאלה היא עד כמה הם יכולים להשתמש בו בגדר המוסר (כלומר, כל עוד הוא מוסרי). הרי תחשבו על זה - אנה, או כל טיימר אחר, יכול לחזור לכל נקודה בזמן ולשנות משהו ע"פ רצונו - כדי שבעתיד זה לא יקרה בלי להמודד עם זה בכלל. אצלנו למשל, אי אפשר, אם עשנו משהו בעבר שמשפיע על העתיד - עלינו להתמודד עם זה. תהייתי אם זה בסדר שאנה השתמשה בכוח שיש לה כדי לחזור אחורה בזמן ולגרום לכך שהחבר שלה לא יכיר אותה ב2011. הרי אם זה ככה היא יכולה לעשות את זה כמעט על כל דבר, לחזור אחרוה ולתקן.

היא עשתה את זה למען כולם לא לעצמה....

היא ויתרה בעצם על דניאל בשביל כולם...כי פשוט הוא יודע הרבה דברים וגם יש לו את המצלמה בראש ובעזרתו מקס יכול לדעת דברים... השאלה שלי אם היא שינתה אז למה שהיא חזרה ל2011 הוא היה עדיין על הספה הוא בכלל היה צריך להיות במקום אחר כי ההיסטוריה השתנתה.

ny22

New member
מנהל
לא אמרתי שמה שהיא עשתה היה לא מוסרי.....

אמרתי שהמעשה שלה יצר אצלי שאלה. זה ברור שמקרים מסוימים הכוח הזה של הטיימריות יכול להציל הרבה אנשים וזה מה שאנה עשתה. אני בחרתי להסתכל על זה מהצד השני, שלאנה זה כאב, אז היא החליטה לנסוע אחורנית בזמן ולשנות את זה ככה שלאף אחד זה לא יכאב... אבל בעיקרון אתה צודק... היא באמת חשבה על כולם. אני רק מעלה את התהייה המוסרית.

יש בזה משו..עכשיו הבנתי למה התכוונת

האמת כמה שבעונה הזאת אין סיפור אחד כמו בעונה השנייה היא לא מפסיקה להפתיע... זואי וקאיראן זה ממש הפתעה,רק שהרבה אנשים מתים העונה... אני בספק אם ארנולד מת ואם כן בטח קאיראן יחזיר אותו,ונראה לי שהמקום שצ'יף נמצא זה כל מי שקאיראן הרג,השאלה למה המקום הזה קיים...

coullette

New member
כן

היא עשתה את זה כדי לחסוך ממנו כאב וסבל, מה גם שרוב הסיכויים שהוא היה נהרג ע"י בלו. הוא לא אשם, למה הוא צריך להכנס לכל הבלגן הזה? הוא בן אדם רגיל שלא מגיע לו להקלע לתסבוכת הזו. אם כבר, היחידה שסובלת מתיקון הזה היא אנה בעצמה, כי לאף אחד אחר לא ממש אכפת מהם, דניאל לא יזכור כלום, מבחינתו זה אפילו לא קרה, ורק היא יודעת את כל מה שהיה ותתגעגע אליו.. אז היא הקריבה את האושר שלה בשביל השקט הנפשי של מישהו אחר וזה מאוד מוסרי.

למעלה