האם מוכרים מנפחים באופן מלאכותי דמי משלוח?

• פותח הנושא mnv
  • פורסם בתאריך

mnv

New member
האם מוכרים מנפחים באופן מלאכותי דמי משלוח?

לפעמים אני רואה מוצרים דומים שנמכרים מארצות הברית ואחד יקר והשני זול, כאשר על המוצר הזול יש דמי משלוח גבוהים יותר. במקרה שלי המוצר נשלח דרך GSP

האם מוכרים "מעבירים" את המחיר ממחיר המוצר לדמי המשלוח? אם כן, איך אפשר לעלות על זה? האם אפשר לדווח על רמאים כאלה ל eBay ?

trilliane

Well-known member
מנהל
לפעמים, בעיקר במכירות פומביות (כדי לא להפסיד) אבל לא ב-GSP

זו תכנית משלוחים של איביי (המוכר שולח לאיביי והם מטפלים בכל השאר). למוכרים אין שום שליטה במחיר, הם אפילו לא יודעים אותו כי הוא לא מוצג להם מראש. הם רק בוחרים באפשרות ואיביי כבר מחשבים את כל השאר.

בכל מקרה גם כשהמוכר כן קובע את מחיר המשלוח אין כאן שום "רמאות" ואין על מה לדווח. זכותו של המוכר לנקוב במחיר כרצונו, אתה כקונה יכול למיין תוצאות חיפוש לפי מחיר סופי וחסל.

liranmelzer

New member
מסכים לנאמר ומוסיף

שהעלות מוגדרת כעלות משלוח וטיפול, ויכולה לכלול (לראות המוכר) עלות של האריזה, הפצפצים, הדלק לסניף הדואר והשווארמה שאכל בדרך.
אתה כקונה אחראי צריך לבדוק האם עלות המשלוח סבירה בעיניך והאם אתה מוכן לשלם אותה בנוסף לעלות המוצר. אם כן, כנראה שהמחיר הכולל מתאים לך ולכן אתה יכול להיות מרוצה.

trilliane

Well-known member
מנהל
בעיקרון אין סיבה שהעלויות שציינת לא יגולמו במחיר המוצר עצמו

כולן ידועות מראש למעט עלות המשלוח (לפי מדינה). בפרט שקונים אוהבים משלוחים חינם או לפחות הגיוניים ונרתעים ממחיר משלוח גבוה, אז אם אין סיבה (כמו "הגנה" במכירה פומבית) חבל סתם. עדיין זכותו של המוכר להגדיר כראות עיניו; כלקוחה אני בודקת את המחיר הכולל.

למעלה