האם מוכר דירה זקוק לעו"ד

יוסי180

New member
האם מוכר דירה זקוק לעו"ד

יש לי ולשותפי (יורשים, הדירה רשומה על שמנו בלעדית) דירת מגורים. כעת אנו עומדים לפני מכירתה, האם אנו זקוקים לעו"ד, או שדי לנו לגשת עם הקונה לעו"ד שלו?

macgyver007

New member
תשובה

שלום רב, במענה לשלאלתכם, עורך הדין של הרוכש מייצג רק את הרוכש ולא יגן על זכויותיכם ועל כן הנני ממליץ בחום על ייצוג של עורך דין המנוסה בתחום המקרקעין בכדי שייגן על זכויותיכם. בברכה, עדי רוזנשטיין, עו"ד בראור רוזנשטיין ושות' משרד עורכי דין רח' בן גוריון 2, מגדל ב.ס.ר. 1 רמת גן טל': 077-5561648/9 סלולארי: 0524825377

יוסי180

New member
תודה. אך איני מבין, על אלו סכנה לזכויות

אדוני מדבר. אני מ ו כ ר את הדירה. בחוזה ייאמר שהמכירה אינה מושלמת עד שחתמתי לו על הקבלות שהוא שילם לי. וכן שהוא ישלם בצ'ק בנקאי. איפה יכולה להיווצר בעייה עבורי.?

מה זה "המכירה אינה מושלמת?" - בעיות למוכר ...

למשל, נניח שתנאי לתשלום ראשון הוא רישום הערת אזהרה לטובת הקונה, ותירשם הערת אזהרה כזאת, ושאר התשלומים לא יגיעו - מה אתם עושים? איך אתם מוכרים את הדירה לקונה ב' כאשר רשומה הערת אזהרה לקונה א'? או שהקונה לוקח משכנתא אשר מועברת מהבנק ישירות אליכם - אבל לא מגיע עם התשלום האחרון והבנק דורש חזרה את כספו? או שרשויות המס והעיריה דורשות תשלומים ומישהו צריך לבדוק ולייעץ לכם כיצד להתמודד עם הדרישות הללו? נכון שרוב הבדיקות והפעולות חלות על הקונה - אבל גם למוכר יש זכויות וחובות וכדאי שמישהו מנוסה ידאג לכם. עו"ד משותף עם הקונה לא ממש חוסך לכם כסף אבל עלול להוות פתח לאי שמירה על האינטרסים שלכם. למידע נוסף - לחץ כאן

michael48

New member
חסכון משמעותי במסים

אני מציע לכם לקרוא מאמר זה: כמו כן, היות ואתם יורשים ניתן (במסגרת מימוש הירושה) למכור את הדירה בפטור ממסים וזאת מבלי לבזבז את הפטור הקבוע אחת ל- 4 שנים. שימו לב לכך, זה שווה הרבה מאוד כסף!! בברכה ובהצלחה, מיכאל

יוסי180

New member
תודה. אנו אמנם

יורשים, אך הדירה נרשמה על שמנו עוד בחיי המורישים שהמשיכו להתגורר בדירה הרשומה על שמנו עד שנפטרו. נדמה לי שבעיני החוק, אין אנו נחשבים יורשים לא כן?

michael48

New member
re

אם קיבלתם את הדירה טרם המנוח נפטר, אין היא נכללת בירושה. האם אדם יכול להוריש מה שאין לו ?!? בכל מקרה, אני ממליץ לכם בחום, לקחת עו"ד שילוויה אותכם בעסקת המכר, על מנת שלא תאבדו את כספכם, כפי שכבר קרה בעבר. אני ממליץ לכם לקרוא מאמר זה בכל עניין, אשמח לסייע, בברכה, מיכאל גנון, עו"ד

למעלה