האם מומלץ לחולי סוכרת להרבות באכילת בשר ?

עבדתי עם אישה מבוגרת (60-65) כבדת משקל. כשעלה בשיחתנו נושא דיאטה אמרה שהרופאים ציוו עליה להרבות באכילת בשר בהיותה חולת סוכרת.
זה נכון שחולי סוכרת מצווים באכילת בשר ?
אם כן, מדוע?
 

dudi4321

Active member
נכון!
לפי פרופ' דניאלה יעקובוביץ' רופאה אנדוקרינולוגית שעוסקת בדיאטה וסכרת שאני מיישם דיאטה שלה כבר 6 שנים.
צריך להרבות לאכול חלבון בבוקר. אפילו 3 ארוחות בוקר שיש בהם חלבון.
כשקמים, 2 כוסות חלב.
בבוקר 2 ביצים או קופסת טונה או בשר או גבינה קופסה או גבינה צהובה.
ב-9 בבוקר בלבד לאכול מנה מתוקה כמו עוגה, שוקולד וכו'.
לאכול סלט, לשתות מים
לעשות הרבה פעילות גופנית!
שינה טובה בלילה.
כל זה מוריד תאבון, לא להרבות בפחמימות וזה מוריד שומן וכמובן את רמות הסוכר.
הדיאטה מתבססת על חקר שעשתה על השינוי ברמות ההורמונים בגוף. הורמון הגדילה, הקורטיזול, סרוטונין.
 

idodona

New member
נכון!
לפי פרופ' דניאלה יעקובוביץ' רופאה אנדוקרינולוגית שעוסקת בדיאטה וסכרת שאני מיישם דיאטה שלה כבר 6 שנים.
צריך להרבות לאכול חלבון בבוקר. אפילו 3 ארוחות בוקר שיש בהם חלבון.
כשקמים, 2 כוסות חלב.
בבוקר 2 ביצים או קופסת טונה או בשר או גבינה קופסה או גבינה צהובה.
ב-9 בבוקר בלבד לאכול מנה מתוקה כמו עוגה, שוקולד וכו'.
לאכול סלט, לשתות מים
לעשות הרבה פעילות גופנית!
שינה טובה בלילה.
כל זה מוריד תאבון, לא להרבות בפחמימות וזה מוריד שומן וכמובן את רמות הסוכר.
הדיאטה מתבססת על חקר שעשתה על השינוי ברמות ההורמונים בגוף. הורמון הגדילה, הקורטיזול, סרוטונין.
עם כל הכבוד לפרופ' הנכבדה אני מאמין שתוזנה זה לא הצד החזק שלה.. אתה אולי מונע כניסת מזונות גליקמיים ובכך מסייע לאזן את רמות הסוכר.. אבל מצד שני את מעמיס בצורה רצינית מכיוון מטבולי אחר. עודף חלבון ידוע כמקור מוכח לבעיות כליות. בטח בגיל לא צעיר. מעבר לזה שהתרומה של כל המזונות מן החי לתהליכים דלקתיים היא גבוהה ובעייתית. מעניין לקרוא את המחקר שעשתה - האם ניתן להשיג איפה שהוא? יש מספיק דרכים להגיע לתזונה מאוזנת מבחינת רמות הסוכר ולשמור על הבריאות גם בהיבטים אחרים. רק בריאות
 

פי 10 מארס

Well-known member
שלום ואלרי
אולי היא אמרה מה שנוח לה
ואולי הרופאים לא מבינים הרבה בתזונה
לעניין עצמו
להרבות באכילה זוהי הדרך הטובה ביותר להגיע למחלת הסוכרת
צריך לצמצם דווקא באכילה ולהפחית בצריכת הקלוריות היומית
לשלב מזון מהצומח כמה שיותר בתפריט , עגבניה , מלפפון , פלפל , בצל, שום , אבוקדו (חצי)
ממרח חומוס טרי הוא מעולה או מרק אפונה או עדשים יעניקו שובע ממושך לשעות רבות
להפחית בלחם ובצקים עד למינימום
גם הלחם הבריא ביותר הוא רעל , לחם הוא סוכר , עד 3-4 פרוסות ליום ולא יותר
לחם שיפון מחיטה מלאה עדיף
להימנע ממזון מעובד שמיוצר בבתי חרושת , נקניק וחטיפים הם רעל
להתקרב למזון מן הטבע
קינוח הוא לא מעדן פודינג אלא פרי טבעי - עד 3 פירות ליום

להרבות בשתיית מים , בשר מספיק 150 גר , לא סטייק אנטריקוט 500 גר
הסוכר ירד כאשר משקל הגוף ירד וגם לחץ הדם ירד
לנסות לשלב פעילות גופנית מתונה גם אם גיל מבוגר מאוד רצוי
ולהישקל מדי שבוע על מנת לוודא שהתכנית עובדת
לא להגיע למצב של רעב , לתכנן מה אוכלים בתבונה לפי הטעם והעדפה אישית

אינני תזונאי , עשיתי זאת בעצמי וזה עובד נהדר אם מקפידים
 
תודה.
מה שכתבת חשוב, ידוע ומיושם לגבי.
לא לגבי אחר\ים\ות.
הייתי "טרום סוכרתי" לאורך 10 שנים ועמדתי בגבורה בפני לחץ מסיבי של רופאים ליטול תרופות להורדת סוכר (אגב, זה נכון גם לגבי כולסטרול מאוד מאוד גבוה).
הורדתי 10 ק"ג ממשקלי והסוכרת והכולסטרול נעלמו והיו כלא היו. איזה מזל שלא היטיתי אוזן לעצת הרופאים !!!
לפחות 2 נשים מוכות סכרת אמרו לי שהרופא המליץ להן אכילת בשר כסגולה (בצד התרופות כמובן !!!!!) למניעת העליה ברמת הסוכר.
אצלי, אחר שרמת הסוכר הגיע לרמה הרצויה, לפתע עלתה מבלי שאעלה במשקל. בבדיקות דם שערכתי עולה שבמקביל רמת החלבונים בדמי ירדה ותהיתי אם קיים יחס הפוך בין רמת חלבון בדם לרמת הסוכר.
אגב, אם אינך יודע, רופאים ממליצים למעשנים ותיקים לא להפסיק לעשן !!! הכרתי אישית מעשן עם ותק של 50 שנה שהרופא ציווה עליו להמשיך בנוהג שלו לעשן. חקרתי ומצאתי(מפי אנשים, אינני חוקר רפואי) שאנשים שהפסיקו לעשן רמת הסוכר בדם קפצה במידה שאיבדו את חייהם במקרה הגרוע או שהפכו באחת לסוכרתיים כרוניים.
 
נערך לאחרונה ב:

פי 10 מארס

Well-known member
סוכרת ולחץ דם הן חלק ממחלות אשר נגרמות בשל התאגידים הגדולים
תינוקות מגיל 2 מתמכרים לחטיפים מלוחים, שומן רווי ומזון תעשייתי מזיק
וכוחו של הרגל קשה מאוד לשבור.

תאגידים הגדולים יודעים היטב שנחלה במהלך השנים כתוצאה ממזון שסיפקו לנו
ולכן הם פיתחו גם תרופות אשר נצרוך מהם כאשר המצב יחמיר

מי שיתרגל לאכול מן הטבע, לא יחלה במחלות הללו ולכן גם לא יזדקק כלל לאותן תרופות ממכרות
בית המרקחת שאלוהים הקים בחינם בצומח , ירפא הכל כולל מחלות קשות שרופאים יתייאשו מלהושיע

וזה אני אומר כאחד שמת על בורקס וגבינות קממבר , תום , גאודה עיזים או רוקפור למשל , עם באגט חם
ולקינוח קרם באווריה מעולה.

מוכרחים לבצע שינוי אבולוציוני במוח עצמו, אם רוצים להמשיך לשרוד
חטאים קטנים כמו פרוסת עוגה פעם בחודש זה גם בסדר גמור
כיוון הנפש אסור שתהיה מתוסכלת בתוך הגוף

בריאות תמיד
 
סוכרת ולחץ דם הן חלק ממחלות אשר נגרמות בשל התאגידים הגדולים
תינוקות מגיל 2 מתמכרים לחטיפים מלוחים, שומן רווי ומזון תעשייתי מזיק
וכוחו של הרגל קשה מאוד לשבור.

תאגידים הגדולים יודעים היטב שנחלה במהלך השנים כתוצאה ממזון שסיפקו לנו
ולכן הם פיתחו גם תרופות אשר נצרוך מהם כאשר המצב יחמיר

מי שיתרגל לאכול מן הטבע, לא יחלה במחלות הללו ולכן גם לא יזדקק כלל לאותן תרופות ממכרות
בית המרקחת שאלוהים הקים בחינם בצומח , ירפא הכל כולל מחלות קשות שרופאים יתייאשו מלהושיע

וזה אני אומר כאחד שמת על בורקס וגבינות קממבר , תום , גאודה עיזים או רוקפור למשל , עם באגט חם
ולקינוח קרם באווריה מעולה.

מוכרחים לבצע שינוי אבולוציוני במוח עצמו, אם רוצים להמשיך לשרוד
חטאים קטנים כמו פרוסת עוגה פעם בחודש זה גם בסדר גמור
כיוון הנפש אסור שתהיה מתוסכלת בתוך הגוף

בריאות תמיד
תודה,
אני עושה כעצתך אך שאר העולם לא !
כפי הנראה אין קשר בירידה ברמת החלבון אצלי לעליה ברמת הסוכר.
בסך הכל רמת הסוכר אצלי גבולית ונתונה לשינויים בהתאם לרמת העליה במשקלי.
כאמור, לא כך נוהג העולם ושמעתי פעמים רבות בפורומים ובעל פה טיעונים שיש צורך בחלבון כדי שהסוכר יספג בתאים.
 

shimy13

New member
היי. אני אישית חושב שעדיף שלא...

רק ע"י חזרה לטבע התזונתי הרגיל כגון: ירקות פירות שייקים וכדומה הגוף מרפא את עצמו וחוזר לאבע הבריא והמשגשג שלו..
בנוסף, שמחה, רוגע ושלווה זה מרכיב חשוב ונחו מאוד לריפוי!
 
למעלה