האם מומלץ לקנות הליכון

rzrzrz

New member
האם מומלץ לקנות הליכון

ואם כן אז איזה הלכיון של איזו חברה ואיפה הכי כדאי לקנות תודה רבה יקירותיי

למיטב ידיעתי

כל ההליכונים הם מחוץ לתקן בשל אחוז תאונות גבוה במיוחד. הליכון טוב ככל שיהיה - הסיכוי לאבדן שליטה על תנועת ההליכון הוא גבוה בשל מדרגות, גלישה, התגלגלות בשיפוע, התהפכות וכדומה. הייתי פעם עם עומר במיון בדנה כשהגיע ילד בן שנה ומשהו בניידת נט"ן אחרי שהתגלגל בסה"כ במורד של 4(!) מדרגות בבית כשאמא שלו לא שמה לב לרגע והוא פתח את השער הקטן. הילד הגיע עם שברים בגולגולת ובעצמות נוספות בגוף, ללא הכרה (די מפחיד לשמוע שקט כזה מילד מטופל). היתה ריצה מבוהלת ולשמחתי אני לא יודעת איך זה נגמר כי סיימנו את עניינינו ויצאנו משם. אם אני לא טועה קראתי קצת לאחר מכן על עניין הוצאת ההליכונים מהתקן.

tvas

New member
אסון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלום, האדם שהמציא את ההליכון עשה את מעשה נוראי. המילה הליכון כל כך לא מתאימה למכשיר העינויים הזה. רבות נכתב,נשמע ונראה על הנזקים שנגרמו בשל השימוש בהליכון. ילד לומד את את צעדיו בעצמו , לבדו(לפעמים בעזרת הורים) ומצליח . ההליכון (מילה איומה) גורם לילד לרוץ ולא ללכת, "רגל עוקבת רגל" (רגל אחרי רגל) ,פעולה שבמתבצעת בזמן הליכה, לא יכולה להתבצע עם הליכון. מרגע שהילד מלה כי הוא יכול ללכת הרצון להצליח, הפעלת הראש והנסיונות הם חוויה לילד וחוויה להורה. הליכון רומס את כל זה. תני לו/לה לנסות לבד, בזמן שלו/לה ובדרך שלו/שלה. ביי tvas

אצל הפיזיוטרפיסטית של כפיר יש

הרבה כתבות ומאמרים נגד, מהסיבות שצויינו כאן ומסיבות אחרות של נזק לשלד ולעמוד השידרה (ככלל, לא להושיב ילד שלא יושב לבד (גם לא על הברך כשמחזיקים אותו), לא להעמיד ילד שלא עומד. תנו לילד לקבוע את הקצב שלו, גם אם הילד של השכנים כבר עושה סלטות וקפיצים באוויר)

_גלית_

New member
לגבי הושבת ילד..

מתי זה נחשב שילד יושב
אני שמעתי כבר שאסור להושיב לפני שהם יושבים, אבל תומר (בן חצי שנה) כל הזמן מנסה להתישב מעצמו כשלוקחים אותו לידיים, ממש מושך את עצמו למעלה, והושבנו אותו כמה פעמים עם תמיכה והוא נשאר לשבת... כמובן שמדובר בישיבה עם השענות לאחור לא ישיבה זקופה. מה לעשות
למנוע ממנו מלשבת
את יכולה לפרט על אילו נזקים מדובר
...
תודה..

דיאנה1

New member
בגיל מאד צעיר זה עלול לגרום לעומס

על עמוד השדרה שלא אמור לעמוד בעומס הזה. בגיל מאוחר יותר זה מעכב את ההתפתחות שלהם, כי הם לא לומדים לשבת בצורה הנכונה. הדרך שבה הם צריכים ללמוד להתיישב זה לעמוד על שש, לקפל ברכים ולהתיישב. אם עוזרים להם להתיישב משכיבה על הגב אין להם הזדמנות ללמוד בעצמם להתיישב בצורה הנכונה. צריך להשתדל כמה שיותר להשכיב אותם על הבטן על השטיח כדי שיתרוממו על שש וילמדו לשבת בעצמם. גם אני הייתי מושיבה את בר משכיבה על הגב, עד ששמעתי את מה שהסברתי עכשיו, ומאז השכבתי אותו תמיד על הבטן, ודי מהר הוא למד להתיישב לבד בדרך הנכונה.

גלית, תזרמי עם הילד

לי נשמע בסדר מה שאת עושה. אצלנו יותם גילה התנגדות קשה לשכיבה על הבטן וההתישבויות הראשונות שלו היו משכיבה על הגב. התישבות כזו מאוד מאוד מאמצת ודורשת שרירי בטן מאוד חזקים. ברגע שלמד להתהפך, התחיל לאהוב לשכב על הבטן ולזחול. אז, גילה את ההתישבות "הנכונה" דרך עמידת שש. ההתישבות הזו הרבה יותר קלה ולכן אימץ אותה וזנח את הדרך הישנה להתישב. להושיב כמובן עם תמיכה ובזוית לא ישרה.

_גלית_

New member
גם תומר שנא לשכב על הבטן ../images/Emo46.gif

אבל זה מאוד השתפר. עכשיו הוא התחיל להתהפך מהגב לבטן
וזה בכלל מצויין. כשמחזיקים אותו בידיים, הוא תופס בחולצה ומושיב את עצמו, לתת לו לעשות את זה

דיאנה1

New member
את יכולה לעשות את זה, אבל תני לו

הזדמנות ללמוד להתיישב בכוחות עצמו בדרך הנכונה.

זה באמת משנה איך הם מתיישבים לבד?

מיכל מתיישבת בצורה מאוד מתוקה - היא נעמדת על חמש (ידיים רגליים וראש), זזה אחורה עם הידיים לכיוון הרגליים ומניחה את הטוסיק. לפעמים זה בלי להשען על הראש תוך כדי.

דיאנה1

New member
באמת נשמע מתוק מאד! וגם בסדר

גמור, לעניות דעתי, אך זכרי שאני לא מקצועית בעניין, בסך הכל מצטטת דברים שאמרה לי מישהי מקצועית לגבי ישיבה. עד כמה שהבנתי, אם היא מתיישבת לבד, בכוחות עצמה, מעמידה על שש (טוב, אצלה חמש
) אז זה בסדר, העיקר שלא _כל_ הזמן היא מתיישבת רק עם עזרה משכיבה על הגב. אני אנסה למצוא את הדיון המקורי שבו היה הסבר ולשים כאן לינק אליו.

דיאנה1

New member
מצאתי דיון בנושא

זכרתי גם דיון אחר, שלא הצלחתי למצוא אותו, אבל אני חושבת שגם כאן נאמר הכל. שימי לב במיוחד לתשובות של הדס - מרפאה בעיסוק, ויהודית שריג - פיזיוטרפיסטית.

מיכל153

New member
גם אצלי, הפיזיוטרפיסטית אמרה לא!!!

בשום אופן לא לתת הליכון!! זה מסוכן !!! ואפילו להפך ככל שילד זוחל זה מחזק את הידיים והכתפיים, כי אח"כ ממילא מפעילים הרבה יותר את הרגליים!!! הפיזיטרפיסטית שלה עם הרבה נסיון של 20 שנה !!! ביי מיכל153

תפוח עץ

New member
את תגלי שלאט לאט כל הרהיטים

בבית הופכים למעין "הליכון" בשבילו. הוא ירצה לזוז ומעצמו הוא יגלה שהכסא זז ואפשר לרדוף אחריו, והרגלים של אמא משמשות כהליכון נםלא כשמחזיקים אותם חזק חזק ולא נותנים לאמא ללכת בבוקר לעבודה |
| אבל תמיד להיות לידו גם כשהוא מתחיל להזיז רהיטים ולא להשאיר אותו לבד אף פעם.

למעלה