האם מוצאו של האדם מהקוף?

כרמל 1

New member
כמובן שלא מהקופים של היום

אבל מה-Primate (קוף אדם) שהוא אבי השימפנזים ובני האדם. חוזרת על עצמה תמונה כאן עם תרשים ההתפתחות..

nכמ

New member
תשובה

כן זה הייתה התאוריה של Darwin בזמן כתיבת הספר מוצא המינים.. יותר מאוחר, נמצאו גם ממצאים ארכיאולוגים שתומכים בזה (ראי בתמונה המצורפת) כל עץ ההתפתחות (
) נבנה על סמך הממצאים הארכיאולוגים..

amni

New member
יתכן שמוצאו מקוף ששמו "פרוקונסול"

שהתקיים לפני 30 מליון שנה וניכחד. ההשערה מבוססת על מבנה גפיים ומבנה גולגולת שאופייניות לכל דמויי האדם (לא קופי האדם של ימינו). יש גם מועמדים נוספים כאבות האדם: קוף שחי לפני 7 מליון שנה שאיני זוכר את שמו. האמת היא שאנו יודעים בביטחה את מוצא האדם רק ב- 4 מליון השנים האחרונות (שרידי האוסטרלופיתקוס = קוף-האדם-הדרומי). לגבי השלבים הקודמים נוטים לאמר שזו "החוליה החסרה" משום שאין ביטחון לגביה.

nכמ

New member
לא הגיוני שהתפתחנו מקוף בשם

"פרונקסל" כאב קדמון לנו ולשימפזים של היום, מהסיבה שלפי מה שרשמת 'פרונקסל' חיי לפני כ-30 מיליון שנה, וזה לא מסתדר כרונולוגית.. יכול להיות שהוא היה אב קדמון ---> לאב הקדמון שהיה משותף לנו ולשימפנזה, בכל מקרה אני אחפש עליו אינפורמציה...

amni

New member
התיאוריה על פרוקונסול שהוא לא

מאבות השימפנזים. זאת בגלל תכונות שלד וגולגולת שיש לדמויי האדם לדמויי האדם ולפרוקונסול, אבל אין להן זכר בשלד ובגולגולת של קופי האדם (שימפנזה, גורילה, אורנג-גוטנג) . כפי שאמרתי השתלשלות העניינים לפני האוסטרופיתקנים מאוד עורפלת, כך שכל ההשערות (ובכלל זאת השערת הפרוקונסול או ההתפצלות מאב השימפנזים לפני 7 מליון שנה) הן השערות לא בטוחות. זה בדיוק הקטע האוולוציוני הלא ידוע שניקרא "החוליה החסרה"

lmatan1

New member
למשועממת במיוחד בטח שבאנו מהקוף

תראי את כל החכמים שענו לך ברצינות גמורה הם יודעים בידאות מוחלטת מה קרה לפני 20 מליון שנה סליחה לטענת אמני 7 מליון שנה ואפילו יש חוליה חסרה אבל מה זה חוליה אחת בתאוריה כל כך מרשימה אם כל כך הרבה קישורים לאתרים ובספרים של דוקינס אין שום ספק מה באמת את מאמינה שהעולם נברא על ידי איזה אלוהים הזוי.נו באמת עדיף להאמין בקופים אבל לא אלה שאת רואה עכשיו בגן חיות אלה ממש אבותנו הפלוס הוא שלא צריך לעשות להם חשבון או להתפעל מהם הם משמשים כשפני ניסוי במעבדות למחקר בזכותם גם הבנו איך פועל המח האנושי ואולי לא יפתיע אותך לדעת שיש גם כוכב הקופים אבל זה כבר סרט אחר אם תרצי יש לי עוד סיפורים מלפני איזה 100 מיליון שנה אבל בשביל זה את צריכה להיות משועממת ממש במיוחד.

amni

New member
פרק א בספר בראשית שאתה מאמין בו

נשמע לי הרבה יותר הזוי מההשערות על הקוף ממנו יצא האדם.

lmatan1

New member
אנחנו לא עושים תחרות בהזיון יא המני

יש היום מספיק תרופות כימיות שיכולות להכניס אותך להזיות שיקשה עליך להבחין בין מציאות לבין דמיון הענין הוא שאנחנו כותבים בעברית במדינת ישראל שמושתת על הדת היהודית וחזון הנביאים וזה כתוב במפורש במגילת העצמאות של המדינה שאנחנו חיים בה.מאחר והחזון מתיחס למדינת ישראל כבית לאומי לעם היהודי אז מה הענין של אנשים כמוך להפוך את מדינת ישראל לכוכב הקופים או למדינת כל אזרחיה אני לא מציע כאן להתנצח איתך מי צודק ומי טועה אני אומר לך שהגישה שלך ליהדותך מהווה פתח לחיסולה של מדינת היהודים ואי אפשר לטטא את זה מתחת לשטיח כי מדינת ישראל מוקפת אוייבים שמחכים בכליון עיניים לחיסולה של מדינת היהודים אומנם לא מאותם הסיבות כמוך אבל בהחלט שותפים לאותה המטרה.

itai2222

New member
בתור בן אדם דתי

אני מתפלא עליך שאין בך טיפת דרך ארץ, שקודמת לתורה. חוץ מזה, בתור אחד שכ"כ אוהב את העברית, אולי תתחיל גם לנקד את ההודעות שלך.

itai2222

New member
תיקון...

התכוונתי כמובן לשימוש בסימני פיסוק, לא ניקוד.

lmatan1

New member
../images/Emo52.gifשאני לא מפסק איתי חמוד.

תשים לב שבדרך כלל מי שמדבר על דרך ארץ שקדמה לתורה גם נשאר עם הארץ. דוקא אחרי שניתנה תורה התחיל להיות מעניין . אז מה אתה מציע לחזור לדרך ארץ ולמחוק את ההסטוריה.

itai2222

New member
אני לא מתכוון להתווכח על זה

פשוט תתייחס לאנשים בכבוד, גם אם דעתם שונה משלך. ואם אני נשאר עם דרך ארץ, תדבוק בבקשה ל"דרכיה דרכי נועם".

amni

New member
אתה מנסה לכפות עלי דת בהפחדות

זה טיעון מאוד חלש. אני פשוט לא מאמין בסיפור הבריאה (במובן המילולי שלו) ושום הפחדה לא תניע אותי להאמין לו.

lmatan1

New member
איפה ראית הפחדות, ממה אתה פוחד.

דוקא יותר מפחיד זה לראות אדם שמדבר על תאוריה שהתפתחה מלפני 20 מליון שנה. אני לא כתבתי את סיפור הבריאה אבל אני לא חושב שמציאת מאובנים מלפני מליוני שנים יכולים להעיד על כך שהתנך הוא לא מציאותי ולא בהכרך במובן המילולי שלו.

amni

New member
אם אינך מגלה את ההפחדות שבדבריך

כל וויכוח איתך הוא עלבון לאינטלינגנציה, ולכן חסר טעם. אם לא ברור לך: אין לי _שום עניין_ בהמשך וויכוח איתך.

למעלה