האם מותר להטות סיר לחץ בעדינות לכיוונים שונים באמצע הבישול?

האם מותר להטות סיר לחץ בעדינות לכיוונים שונים באמצע הבישול?

אני מבשל מזון שדרוש לו זמן רב בסיר רגיל (ולכן חשוב לי לזה סיר לחץ), והוא ניזוק מאוד בחום הגבוה שבתחתית הסיר. ובבישול בסיר רגיל אני יכול לערבב מידי פעם כדי שלא יהיה תבשיל שישאר בתחתית בכל מהלך הבישול. אבל בסיר לחץ שאי אפשר לערבב יש לי בעיה קשה.
חשבתי להטות את הסיר בעדינות לכיוונים שונים במהלך הבישול, שכך התבשיל יתערבב במידה מסוימת. האם מותר להטות את הסיר בזהירות באמצע הבישול?
 
אין צורך אך אפשר

ע"מ שסיר לחץ יהיה סיר לחץ, חייב להיות די נוזל שייצר אדים שיבנו את הלחץ.
אם יש מספיק נוזל, אין שום סיבה שמשהוא ישרף בתחתית.
אם תחתית הסיר ניזוקה, ממליץ להחליף. אם הסיר ייפרד מהתחתית בשל לחץ גבוהה, ייתר הסיר יעלה לתקרה.
הנדנוד הקל, לדעתך יהיה זה שימנע מהמזון להדבק ולהשרף?
 
תודה. לא מדובר ממש על הישרפות המזון, אלא אפילו רק מעט

תחתית הסיר מצוינת והסיר מלא במים.
לא מדובר ממש על הישרפות המזון, אלא אפילו רק מעט הידבקות שלו ובעיקר מעט התכהות שלו. זה קשור לבעיה בריאותית של רגישות גבוהה מאוד לחימצון (כל שריפה של התבשיל היא בעצם התחמצנות). וגם כשהסיר מלא במים, המזון שבתחתית נדבק לפחות קצת, ובעיקר הוא מתכהה קצת - דבר המוכיח שהוא לפחות מעט התחמצן.
אני מדבר על הטיית הסיר בעדינות אמנם אבל בזוית כמה שיותר חדה - כל עוד זה מותר. וכלומר שאם היה מותר 45 מעלות ומעלה הייתי מטה לזוית זו. וכך אני מקוה שהמזון שבתחתית יעבור למקום אחר, ומזון אחר יגיע במקומו.
 

TCHM

New member
לא מטלטלים סיר לחץ בעבודה!...

אתה רוצה לערבב מאיזה סיבה שלך...שחרר את הלחץ,
תערבב, תסגור ותחמם שוב.
תבשיל יכול להשרף בתחתית סיר לחץ ואין קשר לכמות המים,
זה קשור לרוב לחלבונים ששוקעים לתחתית בבישול לכן מסמיכי
רוטב מוסיפים בסיר לחץ בסוף הבישול כשהסיר פתוח.
 
תודה. לשחרר לחץ לוקח הרבה זמן, ואם דרוש כמה ערבובים ושחרור

תודה. לשחרר לחץ לוקח הרבה זמן, ואם דרוש כמה ערבובים ושחרור לחץ יתכן שאין כבר רווח משמעותי בסיר לחץ.
איך הסירי לחץ שניתן לפתוח באמצע הבישול ביחס לסיר רגיל? וכלומר ביחס לזמן הבישול בסיר רגיל כמה אחוז דרוש בסירי לחץ הללו?
 

TCHM

New member
אלו סירי לחץ נמוך ולכן משחררים לחץ מהר...

הם נקראים סירי בישול מהיר, זה אינו הלחץ והטמפרטורה
שנוצרים שבסירים הרגילים והחסכון המועט בהתאם כך שמעתי
אבל מעולם לא ניסיתי. אני אוהב את הדבר האמיתי ועובד איתם
כבר שנים.
 
למעלה