האם מותר לי להסיר אדם ש"מפרסם" אצלי...

Pastless Guy

New member
האם מותר לי להסיר אדם ש"מפרסם" אצלי...

היי
יש ברשותי אתר שמביא כמה אלפי כניסות יומיות ואני בשותפות איתו על ההכנסות מחשבון האד סנס בצורה חודשית
הוא בעל חשבון האדסנס ואני משתף את הקוד שלו באתר שלי, האם יש באפשרותי להסיר אותו מהאתר בלי להסתכן?

תודה רבה וחג שמח

John the Savage

New member
הניסוח שלך לא ממש ברור

יכול להיות שזה רק אני, אבל אני מנחש שאם אני לא הבנתי מה אתה שואל, אני לא היחיד. תוכל לנסח את השאלה שוב בצורה ברורה יותר?

Pastless Guy

New member
מתנצל על הניסוח,

יש בבעלותי אתר אינטרנט - אני בעל הדומיין והשרת הבלעדיים,
בנוסף יש בחור שמפרסם פרסומות אד-סנס אצלי באתר, וכשהכסף מגיע אליו הוא נותן לי 50% ממנו כל כמה חודשים (מדובר בסכומים די קטנים)

אני שואף להגדיל את האתר ולהוציא אותו מה"שותפות" הזאת (שלא רשומה באף מקום, אגב)
האם אני יכול לעשות את זה בלי להגיע עם זה לבתי דין וכו'? האם יש לו איזושהי זכות לדרוש ממני משהו?
אני חוזר ומבהיר שאני בעל השרת, הדומיין, והמפתח של כל העניין. הדבר האחד והיחיד שהוא עושה זה לתת לי קוד שאני מטמיע באתר ומציג את הפרסומות אד-סנס

תודה רבה

תלוי מה הסכמתם

"הילכו שניים יחדיו בלתי אם נועדו?"
ובמקרה שאתה מתאר, היתכן ששני אנשים עושיפ עסק ביחד בלי שיש בינהם הסכם? השותף שלך לא התעורר בוקר אחד והעלה קוד לאתר שלך בלי שהסכמת. אם הסכמתם שיש לך זכות לסיים את השותפוטת בכל רגע, אז אתה יכול לסיים אותה אם לא, צריך לבדוק בהסכם שלכם מה כן הסכמתם. אם לא הסכמתם כלום לעניין סיום השותפות, אז כנראה שאתה רשאי לסיים את השותפות. בדרך כלל, במקרה כזה השותף שלך יטען שהוא השקיע כל מיני דברים בשותפות ושמגיע לו על כך החזר ואת הטענות האלה או דומות להן, צריך לבדוק ברצינות.

בהמשך לדורון

אני מנחש שאין ביניכם הסכם כתוב ולכן אתה חושב שאין ביניכם הסכם. זו טעות. הסכם יכול שיהיה גם בעל פה ולמעשה כל הסכמה כמוה כהסכם. השאלה היא רק איך מוכיחים אותה, וכאן נכנסת תשובתו של דורון - עליך לבדוק את מכלול הנסיבות, ההסכמות, המיילים וההתנהגות כדי להניח איך בית המשפט יראה את ההסכם ביניכם ולכן מומלץ להתייעץ בצורה פורמלי עם עורך דין שיוכל להסביר לך איך בית המשפט חושב.

למעלה