האם מותר לכלוא חתולי רחוב לזמן קצר?

דרורפפ

New member
האם מותר לכלוא חתולי רחוב לזמן קצר?

שלום, רציתי לדעת האם ישנה בעייתיות בכליאת חתולי רחוב לפרק זמן קצר, כגון שעה-שעתיים?

יש לי בחצר גורי חתולי רחוב, ולאחרונה הצטרפו גורים חדשים וקטנים מהם. לצערי עושה רושם שהגורים הבוגרים לא ממש מאפשרים לגורים הצעירים לאכול, ומעבר לכך הגורים הצעירים כל הזמן מסתתרים ואין לי הזדמנויות 'להתחבר' איתם עם מזון.

עד כמה שאני רואה האמא שלהם יצאה מהתמונה כי מאז שהם באו לכאן היא לא באה לאכול, אז אין להם מקור מזון אחר.

חשבתי להכין כלוב גדול, לשים את האוכל של הגורים בו, להרגיל אותם לשהות בו, ואז לכלוא אותם לשעה- שעתיים כדי לאפשר לגורים הצעירים להתאקלם ולאכול. האם יש בכך בעייתיות? האם יש דרך טובה/פשוטה יותר?

שום בעיה

הם לא נהנים מזה, אבל למיטב ידיעתי אין שום נזק ממשי.
דברים כאלה קורים כל הזמן. חתולים נלכדים בתוך חדרי ופחי אשפה. יש לכידות יזומות לצרכי סירוס ועוד.
אם אתה מחפש פיתרון אחר - אולי מתקן האכלה (קופסה?) עם פתח קטן, שרק הגורים יוכלו לעבור.
&nbsp
ואם כבר אתה בכיוון לעשות טוב - נסה לברר ברשות המקומית על מבצעי עיקור לחתולי רחוב.

דרורפפ

New member
הבעיה היא שהם פחות או יותר באותו גורל

הבעיה היא שכולם גורים- אז אין הבדל משמעותי בגודל שלהם, אז פתח קטן לא ממש ימנע מהגורים 'הבוגרים' יחסית להיכנס. מעבר לכך לפי דעתי הגורים החדשים כלל לא יתקרבו...

בכל אופן היום אמור להגיע לוכד כדי לקחת את הגורים 'הבוגרים' לסירוס, אז אני מקווה שהגורים הקטנים ינצלו את הזמן כדי לאכול ולהתאקלם

למעלה