האם מותר למורה להתחצף לתלמיד???

oc666

New member
האם מותר למורה להתחצף לתלמיד???

המורה בכיתתי מקניטה תלמידים באופן חוזר ונשנה. מה אוכל לעשות כדי שתופעה זו תופסק לאלתר. לעזרתכם, אודה. נטלי.

mickya

New member
למורה אסור להקניט תלמידים

משרד החינוך מתהדר בסיסמא "הזכות לכבוד והחובה לכבד" והיות והקנטת תלמידים היא פגיעה בזכות זו מן הראוי שהתופעה תופסק לאלתר!!!!!!!!. להערכתי בשלב ראשון ,יש לפנות אל המורה ולומר לו את תחושתכם כתוצאה מהתנהגות זו. שמעו את תגובתו. יתכן והוא חושב שהוא אחד מה"חברה" והוא רואה את ענין ההקנטות בהומור. כאשר יבין את תחושתכם יפסיק ואולי גם יתנצל. באם התופעה תמשך אפשר להתלונן בדרגים גבוהים יותר. מקוה שהמורה יבין שטעה והתופעה תפסק. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

זהבה נ

New member
oc666נטלי יקרה שלום וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מורים הם בני אדם כמו כולנו, לכן מבלי להיכנס לפרטים (הידועים
לי) אדגיש דבר חשוב ביותר והוא שלא למורה ולא לתלמיד מותר להתחצף אחד לשני. הדיאלוג בין המורה לתלמיד אמור להתבסס על אמות מידה של כבוד והערכה. לאור מה שאת כותבת כאן (ופרטים נוספים שהגיעו אלי בנושא המורה שלך)אני מצפה שתנהגי בכמה דרכים: 1 לספר ולשתף את ההורים שלך ולגייס אותם לעזרתך. 2 לשתף ולשוחח על כך עם התלמידים הנוספים הסובלים כמוך בכיתה מאותה המורה. 3 לשוחח על כך עם נציגי מועצת התלמידים של בית הספר ולחשוב בצורה דמוקרטית מה ניתן לעשות ברמה הבית ספרית עם הנהלת בית הספר או רכז השיכבה בכדי שהנושא לא יישנה, כי אם זו התחושה שלך כנראה שיש גם תלמידים נוספים עם תחושה דומה. לאחר שהפניות בצורה שהצגתי לך לא יעלו יפה אז אולי תוכלי להמשיך הלאה, יש כתובות נוספות אליהם גם ניתן לפנות בנושא והן: 1 הקו הפתוח לפניות תלמידים- במשרד החינוך- הם נכנסים לפעול ולבדוק בתוך בית הספר תלונות של תלמידים ועושים מלאכתם בצורה מקצועית בביותר למען תלמידים שזכויותיהם נשללו במזיד. 2 הממונה על זכויות תלמידים- הגב' טובה בן ארי, מניסיוני היא אדם מקסים המסייע בנושא זכויות תלמידים. אל תשכחי לשוב ולעדכן אותנו כאן בהתפתחויות. בהצלחה לך נטלי מתוקה, אני מאמינה שתצלחי להיות מובילה לשינוי חשוב מאוד בבית הספר שלך בנושא זכויות תלמידים ואולי אפילו תיבחרי להיות מובילה במועצת התלמידים הבית ספרית... אוהבת.

זהבה נ

New member
מצורפים הקישורים ששכחתי להוסיף קודם

אני לא הוספתי קודם את הקישורים וכעת הנה: הממונה על זכויות תלמידים במשרד החינוך. הקו הפתוח לתלונות תלמידים במשרד החינוך. טיולים במערת החינוך . מנסיוני עם הקו הפתוח כדא מאוד לפנות אליהם כאשר יש חשש לפגיע בזכות תלמיד על ידי גורם חינוכי ויש להם זכות לבדוק מבלי לפגוע במיתלונן ומבלי לפרט מי התלונן. פרט זה מאוד חשוב לנו ציבור הצרכנים של מערכת החינוך. אנסה לחפש לך עוד חוזר מנכ"ל בנושא טיולים , לא היה לי מקום להוסיף אותו כאן. להשתמע.

למעלה