האם מותר למסעדה לחייב על אבטחה?

limi m

New member
האם מותר למסעדה לחייב על אבטחה?

היינו היום במסעדת "ניו יורק ניו יורק" בלונדון מיניסטור ת"א. קיבלנו דף חשבון ולהפתעתי הוכנס סכום עבור אבטחה (2 ש"ח לכל סועד. היינו 4, ומכאן 8 ש"ח). מיותר לציין שהיה גם חיוב של 12% עבור שירות. ידוע לי ששני חיובים אלה אינם חוקיים, מה עוד שלא רשום בשום מקום במסעדה שהם מחייבים עבורם. לפיכך, פניתי לקופאית ואמרתי לה זאת. לגבי התשלום שירות היא טענה שאני צודקת וזה באמת לא חוקי (וואלה יופי, אז למה מכניסים את זה לחשבון?), אבל "הם מקבלים את זה בצ´ק (?) והחוק יכנס לתוקפו ב-1 לחודש". אתם הבנתם את זה? גם אני לא. בכ"ז, היא הורידה לי את זה מהחשבון (כנראה גם היא חשבה שההסבר מעורפל מדי) ולגבי האבטחה, היא טענה שזה לא נכון שזה לא חוקי לחייב ושהחוק נפל. מעניין. אז אם כך, למה מפרסמים חדשות לבקרים שמות של מסעדות שמצפצפות ומנסות לגבות כסף על זה ולמה שאשלם עבור אבטחה מלכתחילה? מילא אנחנו, כביכול היינו צריכים לשלם 8 ש"ח על אבטחה, אבל שולחן של 10 אנשים צריכים לשלם 20 ש"ח, למה? הם דורשים יותר אבטחה? מיותר לציין שהיא לא התווכחה איתי ולא הזעיקה את מנהל המשמרת/מקום והורידה לי את זה מהחשבון. משמע, הם מודעים לכך שזה אינו חוקי. מה דעתכם? טעיתי והתשלום חוקי? אם כך, למה זה לא מפורסם בשום מקום? תודה

כן, מותר!

בתנאי שזה כתוב בתפריט או במסעדה במקום בולט. אם זה כתוב זהו תנאי שאת מסכימה לו בדיוק כמו שרות. אם זה לא מוזכר אין חובה לשלם. בדרך כלל כשמביעים מורת רוח מהחיוב המקום מוותר על החיוב. קול במדבר- פורום שחיתות

למעלה