האם מותר למשוך שק שכתוב עלו עם קרוס לפקדון בלבד
שלום אני בבעיה
אני אדם חולני שעבר את מחלת הסרטן וכתוצעה מהקרנות אני צריך לעבור השתלת לב
בשל מצבי הבריאותי ובשל זה שאני לא יכול לעלות במדרגות השכרנו את הדירה שלנו ושכרנו בעיר אחרת בדירה עם מעלית
( אי ספיקת הלב הקשה החלה בשנים האחרונות )
יש לנו חשבון שבו אנחנו מפקידים כבר 13 שנה כסף לשכירות
מעולם לא חזר לנו שק או תשלום בכל השנים ותמיד סימנו בצורה יפה ומכובדת את הדירה שאותה שכרנו
הבעיה שלי כזו
בדירה שבה גרנו לאחרונה היה נזילה בחדר האמבטיה שפגעה בבריאות שלנו
בכל אותה התקופה בעל הדירה נתן לי הרגשת איום שאם לא אטפל בנזילה מול הקבלן ( הדירה חדשה באחריות הקבלן ) הוא יוציא אותי מהדירה ואני פחדתי שכך יהיה
ובתמימות לב התחלתי להיות מעורב בעניין שלא ברצוני
בכל פעם הגיעו מחברת הבניין ביצעו תיקון וביקשו שנחכה כחודש חודשיים שהרטיבות תעצור כך זה נמשך כ7 חודשים הקבלן הגיע ביצע תיקון וביקש שנחכה
וכשהגענו לחידוש החוזה ועדיין הבעיה נמשכה וכשחידשנו את החוזה חשבנו שהנזילה תוקנה אבל לצערנו לא תוקנה
בעל הדירה ביקש שנעזוב כי הוא לא היה מרוצה מהטיפול בבעיה
ואנחנו לא רצינו לעזוב אבל מחוסר ברירה חיפשנו דירה חדשה
וכל זה כשנשאר כחצי שנה לחוזה
ואכן מצאנו דירה כבקשתו של בעל הדירה
ובתאום מלא עם בעל הדירה
עזבנו את הדירה והודענו לו כחודשיים מראש כפי שסוכם בשיחת הטלפון ( יש לי שיחות מוקלטות שבהם הוא מבקש שנעזוב
וכן שיחות שבהן אני מודיע לו מתי אנחנו עוזבים ועוד שיחות המתארות את הסכנה בדירה וברטיבות הקיימת )
למרות שהודענו לו מראש ובהסכמה מלאה שלו על שנעזוב את הדירה
הוא לא רוצה להחזיר לנו את השקים
הוא ניסה לפדות את השקים למרות שאנחנו כבר לא גרים בדירה
והשקים חזרו כי לא היה כסף בחשבון וזה למרות שהסברנו לו חודשים לפני העזיבה לא להפקיד את השקים כי החשבון הוא נועד רק לשכירות
והוא הצליח למשוך את השק של הפיקדון בלבד
למרות שרשמתי על השק שני קרוסים ובתוך הקרוסים כתבתי לפיקדון בלבד
האם מותר לו למשוך את השקים ???
והאם מותר לבנק לכבד שק שכתוב עלו לפיקדון בלבד ?????
שלום אני בבעיה
אני אדם חולני שעבר את מחלת הסרטן וכתוצעה מהקרנות אני צריך לעבור השתלת לב
בשל מצבי הבריאותי ובשל זה שאני לא יכול לעלות במדרגות השכרנו את הדירה שלנו ושכרנו בעיר אחרת בדירה עם מעלית
( אי ספיקת הלב הקשה החלה בשנים האחרונות )
יש לנו חשבון שבו אנחנו מפקידים כבר 13 שנה כסף לשכירות
מעולם לא חזר לנו שק או תשלום בכל השנים ותמיד סימנו בצורה יפה ומכובדת את הדירה שאותה שכרנו
הבעיה שלי כזו
בדירה שבה גרנו לאחרונה היה נזילה בחדר האמבטיה שפגעה בבריאות שלנו
בכל אותה התקופה בעל הדירה נתן לי הרגשת איום שאם לא אטפל בנזילה מול הקבלן ( הדירה חדשה באחריות הקבלן ) הוא יוציא אותי מהדירה ואני פחדתי שכך יהיה
ובתמימות לב התחלתי להיות מעורב בעניין שלא ברצוני
בכל פעם הגיעו מחברת הבניין ביצעו תיקון וביקשו שנחכה כחודש חודשיים שהרטיבות תעצור כך זה נמשך כ7 חודשים הקבלן הגיע ביצע תיקון וביקש שנחכה
וכשהגענו לחידוש החוזה ועדיין הבעיה נמשכה וכשחידשנו את החוזה חשבנו שהנזילה תוקנה אבל לצערנו לא תוקנה
בעל הדירה ביקש שנעזוב כי הוא לא היה מרוצה מהטיפול בבעיה
ואנחנו לא רצינו לעזוב אבל מחוסר ברירה חיפשנו דירה חדשה
וכל זה כשנשאר כחצי שנה לחוזה
ואכן מצאנו דירה כבקשתו של בעל הדירה
ובתאום מלא עם בעל הדירה
עזבנו את הדירה והודענו לו כחודשיים מראש כפי שסוכם בשיחת הטלפון ( יש לי שיחות מוקלטות שבהם הוא מבקש שנעזוב
וכן שיחות שבהן אני מודיע לו מתי אנחנו עוזבים ועוד שיחות המתארות את הסכנה בדירה וברטיבות הקיימת )
למרות שהודענו לו מראש ובהסכמה מלאה שלו על שנעזוב את הדירה
הוא לא רוצה להחזיר לנו את השקים
הוא ניסה לפדות את השקים למרות שאנחנו כבר לא גרים בדירה
והשקים חזרו כי לא היה כסף בחשבון וזה למרות שהסברנו לו חודשים לפני העזיבה לא להפקיד את השקים כי החשבון הוא נועד רק לשכירות
והוא הצליח למשוך את השק של הפיקדון בלבד
למרות שרשמתי על השק שני קרוסים ובתוך הקרוסים כתבתי לפיקדון בלבד
האם מותר לו למשוך את השקים ???
והאם מותר לבנק לכבד שק שכתוב עלו לפיקדון בלבד ?????