האם מותר לפסיכולוג ליצור מגע?

• פותח הנושא byly
  • פורסם בתאריך

byly

New member
האם מותר לפסיכולוג ליצור מגע?../images/Emo24.gif

כשמסיימים סידרת טיפולים ,והמטופל מרגיש בשל לסיים את הטיפול, האם זה מקובל נניח שמטופלת ניפרדת מהמטפל/ת בחיבוק חביבותי נשיקה ומתנה צנועה? סתם שאלה מטופשת , לפי דעתי ,רק רציתי לדעת מה קורה בסוף הטיפול. האם קורה שמתאהבים במטפל/ת בלי שהוא /היא יודעים זאת? |

גרא.

New member
byly,לא מקובל מגע גופני בין מטופל/ת למטופל/ת,

לא במהלכו של טיפול,וודאי שלא בסופו,למעט מצבי לחץ ומשבר בעת הטיפול,שעה שמטופל/ת זקוק לחיבוק של תמיכה ואמפטיה, להרגת המטפל/ת וגם זה במינון ההכרחי בלבד.רצוי במעמד הפרידה,לומר כמה מילים חמות,ויחד עם זה,אם מקובל עלייך לתת למטפל/ת מכתב תודה.במהלך הטיפול במקרים רבים אכן אפשר להתאהב במטפל/ת ,שהוא מצב המכונה טרנספרנס,כלומר העברת רגשות והתייחסויות שהתקיימו בעבר,אל המטפל.רגשות כאלה עלולים להתפס לכאורה כהתאהבות,אבל בפועל אלה הם רגשות חיוביים שמקורם כאמור ברגשות שהתרחשו בילדות ,המועברים אל המטפל עצמו ומאפשרים בעזרתו למטופל להבין חלק מהתנהגותו ולסגל אותה כפונקציה של המציאות הנוכחית.לעיתים עלול להווצר מצב הנקרא קונטר טרנספרנס,כלומר רגשות המתפתחים אצל המטפל כלפי המטופל,רגשות חיוביים,רגשות אהבה,או גם רגשות עוינות, תוקפנות..אם וכאשר זה קורה, הטיפול חייב להסתיים שכן המטפל עלול להתייחס בטיפול גם לתחושות שלו,וזה יכשיל את הטיפול.

byly

New member
האם מותר לתת?../images/Emo77.gif

איזו מתנה ממש ממש צנועה ושימושית ,כגון קרם גוף וכהנה וכהנה , לפסיכולוגית בסיום הטיפול?

מישוהית

New member
אני אישית הרגשתי צורך לתת לפסיכיאטרית

שלי מתנה יפה כשנפרדתי ממנה ואני לא רואה בכך שום פסול, היא מאוד התרגשה...

מישוהית

New member
ועוד משהו -

כשעזבתי פסיכולוגית שהייתי מטופלת אצלה פעם היא נתנה לי במתנה נר עם הקדשה קצרה והרגשתי מאוד לא נעים שלא קניתי לה גם משהו קטן למרות שלא חיבבתי אותה, יכול להיות שגם לך זה יקרה אז תהיי מוכנה מראש...

byly

New member
ועוד שאלה קטנטנה../images/Emo6.gif

האם אפשר ליקנות לפסיכולוג ,מתנה צנועה אחרת ,איזה פריט (לא יקר כמובן ),לשולחן בקליניקה?

byly

New member
אפשר שאלה ממש פיצפונת?../images/Emo6.gif

נכון שלא מקובל שישנו מגע עם הפסיכולוג, אבל מה קורה כשיש מגע כשהפסיכולוג/ית נותנים עודף ממזומן ,וישנו מגע ממש בקצה האצבע. האם זה מותר? ואיך זה מרגיש לפסיכולוג. מאוד בא לי ליקרוא ספר על פסיכולוגיה ,יש לך איזו המלצה על ספר טוב ומרתק?

מתנה צנועה וקטנה שתביע את תודתך לטיפול המוצלח

בהחלט אפשרית,אך חשוב שתהיה ללא כל רמיזה לכיוון אחר מלבד תודה על פועלו. כדאי שתנתקי עצמך מריגשותייך כלפיו שחורגים מעבר לעצם הטיפול המיקצועי - ייטב לך,וצאי לדרכך החדשה עם המיטענים הטובים שקיבלת והיגעת אליהם בטיפול.

byly

New member
האמת יש לי אפשרות להמשיך בטיפול

במחיר יחסית טיפה למעלה מהמחיר ההתחלתי. כי הטיפול ניתן לי דרך קופת חולים. אבל מצד שני אני כבר רוצה להעניק לה מתנה צנועה כאות תודה על הטיפול וההקשבה .

גרא.

New member
byly,איך תרגישי אם היא תסרב לקבל את המתנה..

תחשבי על כך שאת עלולה להעמיד אותה במבוכה.ואז?..

byly

New member
יכול להיות כזה מצב?../images/Emo35.gif

פעם כשהייתי אצל רופא שיניים היתה לקוחה שהביאה לו סלסלה מלאה בשוקולד אחריי סידרה של טיפולים.

byly

New member
אם לא נהוג בכלל לתת מתנה

מאוד מאוד צנועה ,אז אני לא אתן. אחריי הכל אני עובדת בשביל לפנק את עצמי .

byly

New member
אפשר ליצרוב דיסק../images/Emo220.gif

יפה של שירים יפים?

byly

New member
בגלל שאני פנויה לקשר../images/Emo23.gif

ליפעמים בא לי לצאת לדייט מישהו שלמד פסיכולוגיה, איך זה לצאת עם פסיכולוג?

molybdenum

New member
הם קצת מתוסבכים ../images/Emo13.gif

את יכולה למצוא הרבה כאלו בג'י דייט

byly

New member
ואיך הם במיטה?../images/Emo23.gif

כי זה מה זה מסקרן

byly

New member
גרא?../images/Emo201.gif

יש לך בישבילי בבקשה ,שידוך? עם פסיכולוג רווק ? איזור השרון.

גרא.

New member
byly,molybenum,מישוהית,ואחרים,הדיון הזה,גלש

הרבה מעבר לשאלה הספציפית, כל התשובות והתגובות כבר נכתבו,ומה שקורה כרגע,אינו רלוונטי לשאלה עצמה. בכך הסתיים הדיון בשרשור הזה.כל תגובה נוספת,מיותרת ו ת מ ח ק.

גרא.

New member
מישוהית,אין שום טענה אישית כלפייך, נהפוך הוא.

הכוונה היתה להפסיק את הכיוון השלילי שהשירשור הזה תפס,כשהפנייה היתה לכל הכותבים.

למעלה