האם מותר לשקר בשקר שהאנשים לא יכולים לגלות?

רמי אב

New member
האם מותר לשקר בשקר שהאנשים לא יכולים לגלות?

אם לאדם מסויים יש העדפה בגלל הכסף להתקין מערכת הפעלה בחינם וגם בלי נדר לא להפר זכויות יוצרים של תוכנה שהיא בתשלום , ובחברה של ספקית האינטרנט וגם בחברה של תשתית האינטרנט שלו אומרים לו שבמערכת הפעלה כמו שלו הם לא תומכים בחינם.
האם מותר לאותו האדם באם שואלים אותו בחברות האלה איזה מערכת הפעלה יש לו, לשקר לחברות האלה שלא ידעו שיש לו מערכת הפעלה שהם לא תומכים בה?
ובלי נדר רק אם יש לאדם בעיה של חוסר קבלת אינטרנט להתקשר ולבקש עזרה מהחברות האלה?
כי אם אין גלישה באינטרנט אז אין לחברות האלה סיבה להתחבר מרחוק למחשב של מבקש העזרה כדי לנסות לפתור את הבעיה ולדעת באיזה מערכת הפעלה האדם משתמש.
ושאם מסיבה כלשהי בחברות האלה יבקשו ממנו להתחבר אל המחשב שלו אז בלי נדר כל פעם להגיד להם שבינתים אני מעדיף שלא.

BravoMan

Active member
רמי שלום.

עברתי בפורום הזה במקרה. איני אדם דתי, ואני מתנצל אם תשובתי לא במקום, אבל הבעיה שלך נשמעת לי יותר טכנולוגית ופחות תורנית.
&nbsp
היום, אין שום סיבה לספקית האינטרנט לדעת או להתעניין איזו מערכת הפעלה יש לך, ואין שום "תמיכה" במערכת הזו שאתה חייב לקבל מהם - לא ברמת תשתית ולא ברמת שירות.
&nbsp
במידה והתשתית היא של בזק ניתן להגדיר את הנתב עצמו (שלהם, או שלך פרטי, תלוי מה יש לך) לחייג, או לבקש חיבור ללא חייגן (אם כי ייתכן שזה כרוך בעלות מסוימת, יש לברר מולם)
אם התשתית הנה של הוט, ניתן לקבל חיבור ללא חייגן ללא עלות.
&nbsp
הבעיה היחידה שיכולה להיווצר היא באם אינך יודע להגדיר חיבור לאינטרנט ואין לידך חברים או שכנים שמבינים בזה יכולים לעזור.
במקרה כזה, תצטרך בכל מקרה תמיכה מספקית האינטרנט, ובמידה והם לא יודעים או לא מוכנים לעזור להגדיר את הנתב - החומרה עצמה, לא יעזור לשקר להם לגבי מערכת ההפעלה במחשב, משום שאז פשוט לא ידעו לעזור לך.
&nbsp
בנוסף, במידה וספקית האינטרנט מתעקשת שחשוב להם לדעת איזו מערכת יש לך, והם מתעקשים לתמוך רק בספקית מסוימת, לא הייתי ממהר לבחור בהם.
היום הרבה אנשים גולשים ממכשירים שאינם "מחשב עם Windows" וספקית אינטרנט שלא מודעת לזה כנראה לא נותנת שירות טוב.
&nbsp
בכל השנים הרבות שהתעסקתי עם חיבורי אינטרנט לא נתקלתי בבעיה שדרשה השתלטות מרחוק על מחשב כדי לפתור אותה, מה גם שבאופן אישי, לא הייתי מוכן לפעולה כזו מסיבה אחת פשוטה: זו חדירה מסוכנת ולא מוצדקת לפרטיות!
אינך יודע מי התומך בצד השני, ואינך יודע מה הוא יעשה במחשב שלך.
&nbsp
אני יודע שלא כולם מודעים לעניין, ויש מי שחושב שאין לו ברירה, אך לדעתי יש כאן סיבה טובה לסרב גם למי שיש מערכת נתמכת, בלי שום שקרים.
&nbsp
אני מבין שבתור אדם דתי אתה אולי רוצה להגביל את עצמך לספקית מסוימת המבטיחה סינון, ושוב, אין לי כל כוונה להיכנס לשיקולים התורניים שלך, אבל קח בחשבון שיש פתרונות אחרים להיזהר באינטרנט, שניתנים לשימוש עם כל ספקית, ושעושים פחות בעיות עם שירותים נפוצים כמו דוא"ל, וגישה לאתרים מאובטחים אחרים.
&nbsp
בכל מקרה, בהצלחה!
וכל הכבוד על הרצון לבחור במערכת הפעלה אלטרנטיבית וחופשית!
אני מקווה שתגלה שהיא הרבה יותר מסתם חלופה חינמית.
דע לך, שיש קהילה לא קטנה של אנשים שבוחרים בה דווקא בגלל יתרונותיה ולא מחירה, ולא היו עוברים לתחרות אם היצרנית שלה היית משלמת להם.
&nbsp
במידה ותצטרך עזרה עם המערכת, אשמח לכוון אותך לפורומים רלוונטיים, כולל כאן בתפוז.

רמי אב

New member
לפחות בינתים אני לא מגדיר את עצמי אדם דתי.

למרות שבלי נדר זה מעניין אותי לדעת גם על הדת.
כנראה שמבחינת דת אין לשאלה שלי תשובה וודאית.
בלי נדר בינתים מה שמדאיג אותי בשליטה מרחוק זה רק אם ידעו איזה מערכת הפעלה יש לי.
ואני לא מוצר מוצא קשר בין בעייה בנתב לבין בעיה במערכת ההפעלה, נראה לי שאם יש בעיה בנצב אז הבעיה היא רק בנתב ואו בתשתית או הספקית של החברות אינטרנט.

רמי אב

New member
אני לא הכי הרבה אוהב להשתמש במערכת הההפעלה שיש לי

זה לא קל לשימוש, לא הכל עובד בו כראוי ויש דברים שלא עובדים בו, יש בו הרבה תקלות.
אם היה לי כסף מיותר אני בלי נדר הייתי קונה מערכת הפעלה חוקית ומתקדמת של ווינדוס. אבל ברגע שמערכת הפעלה חוקית עולה מאות שקלים ולא עשרות שקלים, אז לאדם כמוני שהוא לא מי יודע מה עשיר בכסף, אני מעדיף בלי נדר להשקיע את זה על אוכל ומיסי בית כמו וועד בית גז מים חשמל טלפון עבודת זפת וסיד של הגג הבית שאני גר בו תשלום לאינטרנט ספקית ותשתית.
אז במערכת ההפעלה למחשב, גם אם זה פחות טוב לי, מבחינה כספית זה עדיף לי מה שיש לי.

רמי אב

New member
בנוסף לזה

במערכת ההפעלה שאני משתמש למשל לאחרונה יש לי שגיאה מיוחדת במנהל העידכונים שלא מעט זמן היא קיימת, כאשר בפורום תפוז ללינוקס, בקושי עוזרים לי, לעומת זה בפורום של בליפינג קומפיוטר מנסים יותר לעזור לי, אבל עד עכשיו הם לא פתרו לי את הבעיה הזאת ואני מנסה כבר כמה דברים לנסות כדי לתקן את התקלה הזאת, ועד עכשיו זה לא תוקן, בלי נדר הדבר האחרון שאני ארצה זה להתקין מחדש את המערכת הפעלה.
http://www.bleepingcomputer.com/for...ate-manager-in-os-linux-mint-mate-172-32-bit/
ובקהילת הפורומים המיוחדת של לינוקס יש שם לא מעט אנשים לא רציניים שצוחקים עליי , לדוגמא.
http://whatsup.org.il/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=413593#413593
&nbsp

BravoMan

Active member
צר לי שזה המצב

אני לא רוצה לנהל כאן דיון שלא קשור לנושא הפורום, למרות שיש לי הרבה מה לומר בנושא.
&nbsp
לא מצאתי שרשור שלך בפורום לינוקס (236) בתפוז, אז אני מציע שתפתח שם שרשור חדש, תיתן את כל הפרטים המעודכנים כמו איזה מחשב, איזו הפצה ("גרסת לינוקס"), ומה מהשרשורים שהבאת כאן ניסיתי ומה היו התוצאות.
&nbsp
אני מודה שפורום לינוקס בתפוז הוא לא הכי פעיל, אבל בכל זאת יש שם כמה אנשים שמבינים עניין, ואולי נצליח לעזור לך.

למעלה