האם מזון יבש "איכותי" בעצם מזיק?
עפ"י ד"ר בקר (בסרטון), הכליות מתאמצות מאוד כאשר מסופק להן חלבון שאינו מתאים ביולוגית למין, ונותנת כדוגמאות לכך חלבון ממקור צמחי וחלבון מיובש (כלומר במזון יבש).
לטענתה, במקרה של חלבון שאינו מתאים ביולוגית למין, עדיף דווקא להפחית את הכמות שלו במזון. רק לצורך הבהרה, הפחתתו לא תוסיף איכות למזון, אלא תפחית את הפגיעה בכליות.
עכשיו נשאלת השאלה, בהנחה שבוחרים להאכיל במזון יבש, כמה חלבון צריך להיות בו? בהנחה שמקורו פחות חשוב, כי כל חלבון מיובש מאמץ את הכליות, האם כדאי להעדיף דווקא מזון עם רמת חלבון ממוצעת, למשל באיזור ה-30%? מה זה אומר על המזונות "האיכותיים" עם רמת חלבון 45% ומעלה?
עפ"י ד"ר בקר (בסרטון), הכליות מתאמצות מאוד כאשר מסופק להן חלבון שאינו מתאים ביולוגית למין, ונותנת כדוגמאות לכך חלבון ממקור צמחי וחלבון מיובש (כלומר במזון יבש).
לטענתה, במקרה של חלבון שאינו מתאים ביולוגית למין, עדיף דווקא להפחית את הכמות שלו במזון. רק לצורך הבהרה, הפחתתו לא תוסיף איכות למזון, אלא תפחית את הפגיעה בכליות.
עכשיו נשאלת השאלה, בהנחה שבוחרים להאכיל במזון יבש, כמה חלבון צריך להיות בו? בהנחה שמקורו פחות חשוב, כי כל חלבון מיובש מאמץ את הכליות, האם כדאי להעדיף דווקא מזון עם רמת חלבון ממוצעת, למשל באיזור ה-30%? מה זה אומר על המזונות "האיכותיים" עם רמת חלבון 45% ומעלה?