האם מזון יבש "איכותי" בעצם מזיק?

ארמורגם

New member
האם מזון יבש "איכותי" בעצם מזיק?

עפ"י ד"ר בקר (בסרטון), הכליות מתאמצות מאוד כאשר מסופק להן חלבון שאינו מתאים ביולוגית למין, ונותנת כדוגמאות לכך חלבון ממקור צמחי וחלבון מיובש (כלומר במזון יבש).

לטענתה, במקרה של חלבון שאינו מתאים ביולוגית למין, עדיף דווקא להפחית את הכמות שלו במזון. רק לצורך הבהרה, הפחתתו לא תוסיף איכות למזון, אלא תפחית את הפגיעה בכליות.

עכשיו נשאלת השאלה, בהנחה שבוחרים להאכיל במזון יבש, כמה חלבון צריך להיות בו? בהנחה שמקורו פחות חשוב, כי כל חלבון מיובש מאמץ את הכליות, האם כדאי להעדיף דווקא מזון עם רמת חלבון ממוצעת, למשל באיזור ה-30%? מה זה אומר על המזונות "האיכותיים" עם רמת חלבון 45% ומעלה?

dimitrygo

Active member
מנהל
אל תשכח שאם מפחיתים את כמות החלבון אז מעלים את כמות הפחמימות

וזה גם לא בריא. אני אישית מאמין שחתול יודע כמה חלבון הוא חייב לצרוך ולכן הוא יאוכל כמות יותר גדולה של מזון שמכיל רק 30% חלבון בהשווה לכמות המזון שמכיל 45% חלבון ובצורה כזאת עדיין יקבל אותה כמות של חלבון אבל יחד איתה כמות גדולה מאוד של פחמימות ושומן.

דרורפפ

New member
האם זה אומר שהחתולים יהיו רזים משמעותית?

אם החתול אכן "ישלים" את כמות החלבון בכך שהוא יאכל יותר, האם המסקנה המתבקשת שמזונות עם אחוז חלבון גבוה במיוחד- יגרמו לחתול לרזות משמעותית?

(עד כמה שידוע לי מזונות עם 30% חלבון לא גורמים לחתולים להשמין באופן גורף, אז ההשלכה של אכילת יתר, או אכילה מופחתת, תתבטא בהרזיה במזון עם אחוז חלבון גבוה?)

ומה לגבי קיבולת קיבה, תחושת רעב/שוב, וטעימות/חשק- כיצד אלו מקבלים ביטוי?

dimitrygo

Active member
מנהל
מהנסיון האישי שלי חתולים אוכלים כמוית הרבה יותר קטנות של

מזונות איכותיים בהשווה למזונות לא איכותיים. תאורטית חתולים שאוכלים מזון איכותי צריכים להיות יותר רזים. מעשית יש המון גורמים שמשפיעים על הרגלי אכילה ומשקל החתול. לפי וטרינרים לרוב המכריע של חתולי בית יש עודף משקל כזה או אחר. אם חתול נוהג לאכול יותר מדי אז שום מזון איכותי לא יבטיח שהחתול הזה לא ישמין בעקבות זה. אבל סביר להניח שאם אותו החתול יאוכל מזון לא איכותי הוא יאוכל כמות עוד יותר גדולה ממנו וכניראה ישמין עוד יותר יותר.
&nbsp
קיבולת קיבה לא משחקת תפקיד משמעותי במידה ומשאירים מזון נגיש חופשי - החתול פשוט יגש יותר פעמים לקערה. תחושת שובע - זו בדיוק הבעיה שאנחנו לא יודעים מה חתולים מרגישים ומתי הם מרגישם שובע. לגבי טעימות/חשק אין לי מושג איך זה משפיע על כמויות אכילה.

מניסיון שלנו עם ששת חתולי הבית, שמקבלים GO

יבש בצלחת החתולים, (למעט אחד עם בעיות קיבה כאלה שהוא אוכל רויאל קנין גורים) הוא שזה תלוי מאוד בחתול. כללית הם פחות אהבו את הטעם של האוכל היותר איכותי ולקח להם זמן להתרגל. הם אוכלים מהאוכל הזה רק כשהם רעבים, אבל זה לא מונע מהם לאכול גם מהאוכל של הכלבים, לפרוץ למקרר ולנשנש אוכל של בני אדם, או להשתתף בחינגת זלילה של הזבל. כל אחד מהם הוא בעל טעם אינדבידואלי ומבנה גוף אישי ככה שיש לנו שני שמנים, אחד כבד אבל שרירי, אחד בינוני ושרירי ושני רזים יחסית (לא מורעבים סתם לא שמנים).
הם כולם מגלים התעניינות באוכל אחר, אבל לא כולם ינסו לקבל טעימה ממנו. גם זה עניין אישי. יש לנו חתולה שמשתגעת על זיתים ולא נוגעת בעוף טרי וחתול אחד שמת על עוף וכבד טריים ולא נוגע בדברי חלב וכו'. הכי יפה זה שהחתול עם בעיות הקיבה למד עם הזמן והוא מתנזר מרצונו מאוכל שפעם הוא מאוד אהב ושעושה לו רע בקיבה.

ארמורגם

New member
בעקבות הסרטון חשבתי לשלב מזון רטוב איכותי

בזמנו הייתי נותן לה Tiki Cat, אך לפי הידוע לי הוא לא מיובא יותר לארץ.
אז עברתי למזון הבא שהיה נראה לי איכותי, Natural Balance.
לצערי עם הזמן רמת התיאבון שלה למזון הזה פחתה, עד שהייתי נותן את השאריות לחתולי הרחוב.
אתמול ראיתי שיש מזון (כנראה חדש) של !GO.
&nbsp
האם הוא יותר איכותי? לפחות לפי המחיר נראה שכן (פי 2 מ-NB)...
כדאי לנסות אותו?

DAHUJI

New member
נראה לי שכן...

באופן אישי אני ממש לא עף על נטורל באלאנס...
הם מייצרים מזון יבש לא רע (לא ביררתי מדי לגבי המתכונים הרטובים שלהם), אבל בסה"כ אפשר לומר שהוא בינוני פחות או יותר (תלוי במתכון) ובעיקר משווק חזק על ידי היבואן, שמנסה מאוד להכניס אותו חזק לשוק ובחנויות החיות דוחפים אותו וממליצים לצרכנים עליו על ימין ועל שמאל...
הצלחתי לזהות כמה מותגים כאלו, חדשים יחסית, שהם בסה"כ מותגים בינוניים פלוס-מינוס, בכלל לא רעים אבל ממש לא זולים, שבעיקר משווקים חזק מאוד כי הם מאוד משתלמים ליבואנים - למשל נטורל באלנס ונוטרם.
בגלל זה אני גם לא מופתע לראות שלא קל במיוחד לגגל נטורל באלנס ולמצוא מי היבואן שלו... גם לא באתר המותג.

אגב, אם כבר החלטת על שימורים של נטורל באלנס, אז כדי שתוכל להשוות מחירים ולדעת עד כמה תופרים אותך - יש לך פה ופה מבצעים לא רעים בכלל (שים לב למשקל של הפחית - 85 גרם או 170 גרם)... את המתכונים שלהם תוכל למצוא פה.
תתעלם מהמיתוג/שיווק של אולטרא-פרימיום או אולטרא-מתכון וכל החרטבונה.

הייתי אומר שבתור כלל אצבע - המותגים האיכותיים יותר למזון יבש (אוריג'ין, אקאנה, NOW!, GO!, INSTINCT, N&D, TOTW וכו') במידה והם מציעים מזון רטוב, אז סביר להניח שששלהם יהיה איכותי יותר (וברור שגם יותר יקר)...
תלוי מה התקציב שלך ועד כמה אתה מוכן להשקיע.
למשל - מתכון של !GO אקראי נראה הרבה יותר רציני, איכותי ומבטיח, אבל המחיר שלו יקר יותר ב- 4.5 ש"ח (11.9 ש"ח ל- 156 גרם של !GO, לעומת 7.5 ש"ח ל- 170 גרם של נטורל באלנס)... ו- 4.5 ש"ח זה כמעט המחיר של פחית 85 גרם של נטורל באלאנס (שאני לא מזלזל בו בכלל ולדעתי הוא מספיק טוב).
אגב, בגג לחיות גם מוכרים את הנטורל באלנס (באותם מחירים כמו בפט-פוינט), ואת ה- !GO (נמכר בגג לחיות ב- 40 אגורות זול יותר מפט פוינט). אבל בפט פוינט מוכרים את השימורים של INSTINCT שהם מעולים (לפי המרכיבים שהם מציינים), לא פחות מ- !GO.

מילה אחרונה - בבחירה בין חברות שונות באותו טווח מחיר (נניח 5-6 ש"ח ל- 100 גרם בערך), הייתי הולך על הנטורל באלנס ולא על ההילס... מעיון קליל במתכונים של הילס ברשת נדמה שההילס מבטיחים הרבה מהשם ("סיינס דיאט") אבל פחות מקיימים (מכילים כל מיני FILLERS כמו תירס, צלולוז ואורז).

לסיכום - מה שיותר איכותי הוא יותר יקר, והכל תלוי בעד כמה אתה מוכן להשקיע, ובכמה אתה מוכן לפנק את החתולים שלך

בהצלחה.

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי המחיר של שימורי GO ממש מוגזם

לצערי אין בארץ מבחר גדול של שימורים איכותיים. יש שימורים של חברת ANIMONDA אבל הם מאוד לא נפוצים, ראה למשל פה http://www.zoo-market.co.il/site/de...ail.asp?detail_id=3060992&iPageNum=1&seaWord=
הינה אתר החברה http://www.animonda.de/de/produkte/carny/uebersicht/
אתה יכול גם לבדוק שימורי לאונרדו, הם קצת חותר נפוצים יש למשל גם פה http://petplanet.co.il/חתולים/שימורים-לחתולים
הם מכילים מוצרי לוואי אבל אלה מוצרי לוואי איכותיים כמו כבד, לב וכו'.

DAHUJI

New member
גם אני חושב שהתמחור של שימורי !GO שערורייתי.

12 ש"ח לפחית זה טירוף... עדיף כבר לטחון את הבשר בעצמך (BARF וזהו).
דמיטריגו, שימורי/מעדני אנימונדה שהם באמת סבבה ניתן להשיג באינטרפט בת"א, הם עושים משלוחים לכמעט כל הארץ (אני לקוח קבוע שלהם ומאוד אוהב את החנות).

DAHUJI

New member
צודק
יש להם רק מעדנים...

אולי שווה להתקשר לחנות ולשאול לגבי שימורים של אנימונדה... הם מאוד מאוד נחמדים ועוזרים, אני לקוח קבוע שלהם.

למעלה