האם מחסור בויטמין A יכול לגרום לאקנה?

פצית219

New member
האם מחסור בויטמין A יכול לגרום לאקנה?

מאז תחילת גיל ההתבגרות ועד היום (34) אני סובלת מאקנה. לא חמורה, אבל מעצבנת. לקחתי רואקוטן לתקופה מסויימת אבל לא הצלחתי להשלים את הטיפול בגלל תופעת לוואי של פריחה נוראית על הידיים. הרואקוטן שיפר את המצב, אבל לא לגמרי העלים את הכל.
בזמן האחרון הפנים חלקות לגמרי, זה ממש עקבי כבר כמה שבועות ואף פעם לא היה ככה קודם.
ניסיתי לחשוב מה שיניתי באורח החיים, ונזכרתי בשני שינויים שעשיתי בסביבות התקופה שהמצב התחיל להשתפר. השינוי הראשון הוא שהתחלתי להשתמש בקרם פנים חדש, לא כזה שאמור להיות קשור לאקנה. השינוי השני הוא שהתחלתי להוסיף חצי גזר לסלט שאני מכינה לי לארוחת ערב כל יום. לפני כן לא אכלתי בכלל גזר, וראיתי שמאכלים שמכילים הרבה ויטמין A הם בעיקר כבד, ביצים וחמאה שגם הם לא ממש מככבים בתפריט שלי. מצד שני אני כן אוכלת הרבה ירקות וגם כאלה שאמור להיות בהם בטא קרוטן. מכיוון שרואקוטן הוא נגזרת של ויטמין A, חשבתי שאולי יש קשר?
ובקיצור, האם יכול להיות שלקרם פנים חדש או לגזר תהיה השפעה על אקנה?

פצית219

New member
אלו הרכיבים של הקרם:

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Hydrogenated Vegetable Oil, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Silica, Disteardimonium Hectorite, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Alcohol, Tocopheryl Acetate, Butylene Glycol, Silica Dimethyl Silylate, Acacia Senegal Gum, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Ci 77019/Mica, Ci 77491/Iron Oxide, Ci 77891/Titanium Dioxide, Ci 75470/Carmine.

וזה קישור לאתר:
http://www.sephora.com/instant-smooth-perfecting-touch-P130909

מחסור בויטמין A

הי פצית
מה שלום החתלתול ?

ויטמין A מגיע בדיאטה כרטינול או כ-ביתא-קרוטן (מגזרים ושאר ירקות ופירות בעיקר כתומים אבל לא רק)
חסר בויטמין A - נדיר במערב
הוא גורם לשלל בעיות עור בעיקר יובש של העור ושל הריריות, מחלת עור קרפד (עור קוצני) , הפרעה או עיכוב בריפוי פצעים
כמובן שמחסור בויטמין A גורם גם לבעיות מחוץ לעור - בעיקר בעיניים למשל מצב של עיוורון לילה.

בעיות אלו שכיחות בעולם המתפתח, אך לא בארץ - למעט אצל אנשים שלא סופגים טוב או לא אוכלים טוב מכל מיני סיבות.

חטטת נפוצה אינה נגרמת כתוצאה מחסר בויטמין A.
אבל כן יש לדיאטה השפעה על חטטת. ואולי השינוי בדיאטה קשור לשיפור שאת חווה.
לגבי הקרם - אני סקפטי שהוא מקור השיפור

בברכה

פצית219

New member
זו היתה חתלתולה, והיום היה אפשר בקלות להתבלבל

בינה לבין היפופוטם מצוי... קיבלה בזמנו כדורים נגד ringworm ומאז אנחנו (פלוס חתולה נוספת חדשה) חיים באושר עד עצם היום הזה.
לא נשמע שהיה לי מחסור בויטמין A לפי הסימפטומים שתיארת. אני אמשיך ליתר ביטחון גם עם הגזר וגם עם הקרם. תודה.

פצית219

New member
עוד שאלה על רטינול

קראתי בכל מיני מקומות שרטינול כמרכיב פעיל בקרמים יכול למנוע קמטים, וכן קראתי שתכשירים קוסמטיים לא כל כך יעילים כנראה למטרה הזו כי הם לא מחוייבים להצהיר איזה אחוז רטינול הם מכילים ולכן זה יכול להיות גם ריכוזים הומיאופתיים שלא יעשו כלום. ולשאלות:
1. באיזה אחוז רטינול מומלץ להשתמש?
2. האם יש קרם פנים מומלץ? (קוסמטי או רפואי)
3. האם אסור להשתמש גם בקרם פנים שמכיל רטינול בזמן הריון, או שזה נכון רק לכדורי רואקוטן?

רטינול זה ויטמין A

הוא אינו גורם לבעיה לעובר אלא אם הוא נמצא במינונים גבוהים ביותר. לא רלוונטי עבור הקרמים שאת מדברת עליהם
רטינול בקוסמטיקה אינו נחשב תרופה . יכול להיות בהחלט שהמינון עקרוני לפעילותו - אבל לי אין מידע מספרי.
בברכה

למעלה