האם מינון הקלקסן נשאר קבוע לאורך כל

adva32

New member
האם מינון הקלקסן נשאר קבוע לאורך כל

ההריון? או שמעלים או מורידים אותו בהתאם לקריטריונים מסוימים? הייתי רוצה לדעת מהם, אם מישהי יודעת. כרגע אני לוקחת זריקה אחת ביום של 60 מ"ג.

אצלי משחקים עם המינון,

את ההריון הנוכחי התחלתי עם 60, בהמשך העבירו אותי ל-80, ובביקור האחרון קופרמינץ אמר שהוא יעביר אותי בביקור הבא לפעמיים ביום - לא בטוחה אם פעמיים 40 או אם מינון אחר... אני סומכת עליו במאת האחוזים - בשביל זה אני אצלו, את ההחלטות האלה הוא מקבל...אני מניחה שהשיקולים הם לפי גיל ההריון וכמובן לפי טיב הבעייה... בהצלחה!

adva32

New member
כולנו אצל קופרמינץ

נראה לי שכל מי שבפורום הזה מטופלת ע"י קופרמינץ אפשר להחליף את שם הפורום מ"הריון בסיכון" לפורום קופרמינץ...האמת שהוא אחד מהטובים בתחום ואני סומכת עליו. מה שהוא אומר אני עושה ללא ויכוחים.נקווה שהכל יהיה בסדר...סופרת את השבועות...

רגע, רגע, עד כאן ../images/Emo8.gif

אם הפרופ' היקר ללב כולנו רוצה ששמו יתנוסס בראש הפורום, קודם כל כדאי שיתארח פה איזה פעם-פעמיים
אולי מישהי מהמטופלות שלו מתנדבת להציע לו לעשות זאת?... לגבי שינוי מינון הקלקסן - קודם כל, כמו שנכתב למעלה, אחד השיקולים המקובלים ביותר בקביעת המינון הוא משקל המטופלת (לפי מפתח של מ"ג לקילו). מטבע הדברים במהלך ההריון המשקל שלנו לא נשאר בעינו
, מה שאומר שברוב המקרים יש צורך להעלות את המינון. וכשהמינון עולה, לפעמים אפקטיבי יותר (ומשיקולים שונים גם נוח יותר) לתת שתי זריקות ביום במקום זריקה אחת. בנוסף, כל גורם סיכון נוסף, כמו עודף משקל ניכר לפני תחילת ההריון, סוכרת, אירועי DVT בעבר וכיו"ב עשויים להשפיע על מתן מינון גבוה יותר מלכתחילה. צריך לזכור שכמו בכל תרופה, קביעת המינון אינה עסק פשוט בכלל, גם אם האינדקס התרפויטי אינו צר כמו עם תרופות אחרות (=יש יותר מרחב תמרון). מינון נמוך מדיי לא יהיה אפקטיבי, ואילו מינון גבוה מדיי עלול לגרום לדימומים ושטפי דם פנימיים שעשויים להיות מסוכנים לא פחות מהסיבה שבגללה הוחלט על קלקסן מלכתחילה. בכל אופן, כאמור, אין לי ספק שאפשר לסמוך על קבלת ההחלטות של פרופ' קופרמינץ בעניין הזה. עתליה

בתור מצטרפת חדשה, אפשר לדעת

מיהו אותו רופא קופרמינץ שאתן מרבות להלל פה?\ איפה הוא מקבל? דרך איזו קופ"ח- אם בכלל? והאם רק מקרים ספציפיים של הריון בסיכון?

gומבליקה

New member
קופרמינץ הוא גניקולוג מומחה

להריון בסיכון באיכילוב. אפשר למצא את המספר של הזמנת התורים דרך האתר של בי"ח. זה מה שאני יודעת. אני מטופלת בבי"ח מאיר.

gומבליקה

New member
אני בודקת פעם בשישה שבועות

את רמת ה-factor 10 a שמעיד על פעילות הקלקסן (בדיקת דם 4 שעות לאחר הזרקת הקלקסן במחלקה ההמטולוגית, אפשר גם בקופ"ח והם שולחים לביה"ח). שאלתי את ההמטולוגית לגבי המשקל שמתווסף עם ההריון ואחרי התייעצות עם ראש המחלקה (במאיר) נמסר לי שהכמות נקבעת לפי המשקל בתחילת ההריון אבל לא משתנה במהלך ההריון עם העלייה במשקל, אלא אם פעילות הפקטור 10 A יורדת. אני שקלתי 74 ק"ג בתחילת ההריון, כרגע יותר קרוב ל-78-80 ק"ג והמינון נשמר על 2 זריקות ביום אחת של 60 מ"ג והשנייה של 80 מ"ג כי הפקטור תקין. בהצלחה

למעלה