את כרגיל עושה מזבוב פיל
גם משוגע מתלונן ותלונתו נבדקת.
למשוגע אין מעמד שונה משום אדם אחר.
אגב אילאיל העדיפה את הכינוי משוגעים כי זה בגלל שהם מוזכרים בתנ"ך אז יש להם ייחוס....
המקרה היחיד בו ל"משוגע" יש מעמד משפטי מיוחד זה במקרה שמדובר במי שביצע עבירה וטוען ל "אי שפיות" שזהו מושג משפטי , שפסיכיאטרים קובעים לאחר הסתכלות באשפוז או הערכה אמבולטורית (בחלק מהמקרים).
את מזינה את מייפלס בפחדים וחרדות וזו טעות מיסודה, נפגעי נפש שמוגדרים כחסויים (כלומר יש להם אפוטרופוס לגוף ורכוש ) המתלוננים על משהו, חובה עלינו כאזרחים להתלונן בשמם למשטרה ולפקידת הסעד המחוזית לחסרי ישע. באחריות פקידת הסעד והמשטרה להחליט אם לפתוח בחקירה או לא.
אם אדם לא מוגדר כחסוי ולא נמצא במצב פסיכוטי, עובדת היותו "משוגע" \נפגע נפש\מתמודד\ נכה נפש, אינה רלוונטית.
למשל ליוויתי אדם עם פסיכוזה פעילה שהתלונן בפניי שהוטרד מינית וספק עבר ניצול, הוא היה חסוי, הצוות של ה"פוגע" ערך בירור עימי , ביקשנו מהפסיכיאטר להעריך את האמיתות של הסיפור, הפסיכיאטר סירב מאחר והוא לא חוקר במשטרה , אך לתחושתו אמר שלא נראה שקרה שם משהו רציני. המשפחה מסרה שבעבר החסוי עצמו פגע בפוגע (שגם הוא חסו). בסוף העו"ס העבירה דיווח לפקדת הסעד, שהורתה להמתין ולהיות עירנים, בסוף התברר שזה היה חלק מהפסיכוזה כי הוא המשיך לקבל את הפוגע והם היו חברים טובים, ומתוך היכרות ההיסטוריה המתועדת במשרד הרווחה , החלטת הפק"סית לא לפתוח בהליכים פלילים הייתה נכונה, אך דיווחו לה ששני הצוותים הן של ה"פוגע" והן של ה"נפגע" בצעו פעולות למיגור הסיכון, חינוך וחקירה ראשונית וחינוך למזעור סיכונים.
במקרה של מייפלס, להבנתי היא אינה חסויה, ואינה פסיכוטית (עד כמה שניתן להבין) אז שיגידו כמה שרוצים שהיא משוגעת, היא רשאית לפנות לבקרה במשרד הבריאות, לרכזות סל שיקום, למשטרה ולכל אדם , להתלונן ואמורים להתייחס לתלונתה ברצינות. התנאי שאני לא יכול לדעת דרך הפורום אם היא פסיכוטית או לא. לי אישית כבר קרה שהאשימו אותי בגנבת סכומי כסף, בשקרים ורמאות בשל מחשבות שווא פסיכוטיות שלאחר טיפול אותו אדם התנצל על כך. סתם לקוריוז , אם היה מעורב כסף בתק' הרמיסיה (דבר שהשתדלתי להימנע ממנו אצל כולם), אז הייתה לי בעיה להוכיח שאין לי אחות. כאשר הכל מתועד אין סיבה לחשוש לא לצוות ולא למקבל השירות.