האם מישהו יודע האם מסך פלזמה מזיקה?

sapir8

New member
האם מישהו יודע האם מסך פלזמה מזיקה?

מאז שהמסך הזה הגיע אליי בשבוע שעבר חטפתי חום, ושיעולים לא רגילים הנגרמים לרוב בגלל גירוי בגרון בינתיים לקחתי אנטיביוטיקה והחום ירד אבל השיעולים כתוצאה מגירוי בגרון ובקנה הנשימה עדיין קיימים כאילו יש נוצה שמדגדגת, ולמה אני שואל כי מסך פלזמה פועל ע"י גז נאון וקסנון אני חושש שמא יש פליטה של הגז הזה ואולי זה מה שגורם לכך, הפליטה של הגז דווח בדורות הראשונים של המסך אני לא יודע אם זה תקף גם לגבי המסכים של היום והאם הגזים הללו יכולים לגרום לנזק אם נושמים אותם? אפשרות שניה שיכולה להיות וזה כבר קרה הרבה פעמים ברגע שאני הולך למרפאת ריאות ועושה תפקודי ריאות לאחר מספר ימים אני נהיה עם חום וזה מה שבדיוק עשיתי שבוע לפני שחטפתי חום, בגלל זה הרבה פעמים כשהייתי הולך למרפאת הריאות סירבתי לבצע תפקודי ריאה. אפשרות שלישית צירוף מקרים.

sporTV

New member
../images/Emo150.gif תיאוריית הקונספירציה

אין לי מושג אם יש קשר או לא. אבל אני אוסיף לך אפשרות שלישית - אתה חולה (וירוס...עונת מעבר....מיליון סיבות....שפעת...וכו') שים לב לשרשור שכתבתי למטה כבר שבוע שאני מרגיש חלש בגלל האובך הזה. ויש לי LCD בחדר ולא פלאזמה אז אני לא יכול להפריך התיאוריה שלך. נ.ב. תתחדש!

sapir8

New member
לגבי האפשרות השלישית שציינת

ציינתי זאת באפשרות שזה הכל צירוף מקרים, כלומר, חולה. ולגבי האפשרות השניה אני יכול לומר לך שדבר זה קרה גם אם בחורף וגם בקיץ ללא תלות במזג האוויר יכול להיות שאני נדבק שם למרות שמחליפים את הפילטר. והבחורה במעבדה כשיספרתי לה את זה אמרה שאני לא היחיד שאמר לה את זה. דרך אגב אצלנו אין אובך כמו אצלכם רק היום זה התחיל אצלנו בקטנה אבל נראה שזה הולך להפוך למשהו גדול. ולגבי המסך אני ממש בהתלבטות אם להחליף אותו למסך lcd בגלל החשש מהגז, בינתיים, המוכר אמר שהוא יברר אצל היבואן אבל אני לא מצפה לתשובה אובייקטיבית , הם צריכים למכור את המוצרים שלהם. נראה לי שזו שאלה שצריכים לשאול את אורי :)

sporTV

New member
מה זה אצלכם???

איפה אתה גר? אני במודיעין. תמיד כשהולכים לבתי חולים יש סיכון להידבק במחלות...זה ברור. אני לפעמים מבקש כפפות כדי לא לגעת במתקן וגם מבקש קליפס אף חדש...או שם נייר בין האף לקליפס. תרגיש טוב...הכי חשוב.

שאלה

האם מכסים את המכשיר שאוחזים ביד בניילון נצמד, או שמחטאים אותו אחרי כל אחד? כי אפשר להידבק לא רק מהפילטר אלא גם ממגע עם חפצים אחרים שמשהו זה עתה השתעל עליהם וירק עליהם... תהנה מהטלוויזיה, לא נראה לי שהיא קשורה לעניין....

sapir8

New member
לשאלתך

לא מחטאים ולא מכסים את זה בניילון נצמד, אבל במקום כזה זה יכול להיות בכל מקום. אני מקפיד כשאני יוצא משם לשטוף את הידים בספטול. את חיידק הפסדו קיבלתי בגיל מאוד מאוחר בסוף שנות ה-20 שלי, לאחותי אין בכלל את החיידק הזה.

orii

New member
כמו שליאור הוכיח - זו שאלה בשבילו. תודה ליאור

sapir8

New member
פשוט התרגלנו, תשאל את אורי אחד שיודע הכל מהכל

לא אמורה להיות כל פליטה של גז מהמסך

פלזמה היא טכנולוגיה ותיקה ואמינה ולא אמורה להיות כל פליטת חומרים מהמסך. מה גם שאם היה נפלט גז, איכות התמונה היתה מתדרדרת במהירות ולא כך הדבר. לי יש פלזמה בבית והבן שלי לא סובל מכל תופעות לוואי שקשורות אליה. מה שכן, טלויזיה זו מלכודת אבק נפלאה, ופלזמה מתחממת יותר מ-LCD, ייתכן שיש קצת אבק שנשרף קלות על ה-heat sink של המכשיר, ואתה סובל ממנו. נסה לשאוב בעדינות את חריצי האוורור בגב הטלויזיה (לא בוואקום חזק מדי, שלא ייגרם נזק לכלום).

למעלה