האם מישהו יודע כמה מקום צריך מזגן?

האם מישהו יודע כמה מקום צריך מזגן?

כלומר, יש לנו בוידם, שמנמיך את התיקרה במיסדרון מגובה של 2.70 לגובה של 2.04. רצינו להעלות את הבוידם עד כמה שאפשר. עד כמה אפשר? הבנתי שבנוסף לזרימת האויר יש גם את המנוע של המזגן המיני-מרכזי שזקוק למקום. האם יש גדלים שונים בחברות שונות?

pumpkin

New member
מקום למזגן

א.אולי היום בוידם זה ביזבוז מקום אבל עם הזמן זה מקום איכסון מצויין ב.בממוצע גובה מאייד בן30-45 ס"מ תלוי בגודל המזגן לגבי תעלות יש קשר לאורך תעלה ולאן הספקת האויר (גודל חדר) בדירות משתמשים בתעלות עגולות וגמישות (לנוחות בעבודה) ג. אסור לשכוח שליחידה צריך פתח גישה לטיפול במפוח ולהחלפת מסננים בעלה

מאגר

New member
מקום למזגן../images/Emo91.gif

תבדקו אם מבחינה כלכלית כדאי לכם לעשות מזגן מיני מרכזי או לעשות מזגנים דו פיצוליים המחיר כמעט זהה אך האחזקה זולה יותר בגלל תצרוכת החשמל והשרות כמו כן יש לבדוק האם יש לכם חיבור תלת פאזי בחשמל כי אחרת העלות ההתקנה גדולה יותר

האינטרסול גדול מידי לתעלת מזגן,

מצד שיני, החלל לא ממש אידאלי לאחסון. בקיצור, הייתי הורסת את האינטרסול, ולאחר הרכבת התעלות, הייתי עותפת בלוחות גבס. לפתח גישה של המזגן, אפשר להשתמש בפתח אוויר חוזר 60X60 ס"מ.

קודם כל תודה על התשובות

חוץ מזה, מה זה בדיוק פתח אויר חוזר? אם אני הורסת את הבוידם, ומשאירה "בוידם" קטן, רק למזגן, ועובי שנישאר הוא רק 40 ס"מ, אז איפה אפשר להכניס את המנוע? וכמה מקום הוא צריך? חוץ מזה, אנחנו מתכוונים להביא יועץ מחברת מזגנים כלשהי, ברגע שיסתיים התיכנון. יש המלצות?

בבדאי, קודם תכנון מסלול התעלה,

לפי הדרכת יועץ המזגן. אין שום קשר לבוידם - תשכחי ממנה, תהרסי!למזגן יש חלק החיצוני שלו- תלוי על קיר חיצוני, או לפי דרישות הרשויות, במקום, בחוץ. חלק הפנימי, שממנו יוצה התעלה (רצוי מפח, ולא שרשורי), גבה יותר, ויש צורך לפתח גישה לתיקון. מפני שגם יש צורך בפתח אוויר חוזר (כמו בנשימה, האוויר לא רק יוצה החוצה, צריך להחזיר אותו) עדיף לתכנן את הגישה למזגן דרך פתח אוויר החוזר, בתנאי, שהמנוע לא מעל חדר אמבטיה, או שרותים. מצד שיני, למזגן צריך להכין ניקוז, ובאורח מינימלי צינור גמיש, הלק הגדול חייב ליהיות צינור קשיח, שלא יהייה נזילה כלשהוא, לאחר הפלת המזגן. התעלה דורש פחות גבה, ואך לתכנן את התקרה, זה, בין היתר, תפקידה של האדריכלית. עוד בקשר לפרסום הסקיצה - שרות אדריכלי= יותר מסקיצה, מחלוקה של החלל. כמובן לגנוב רעיון אפשרי, גם מסקיצה, כמו שאפשר מביקור בבית, אחרי שיפוץ. המקצוע שלנו, לא מסתיים ברעיונות. נהוג לכתוב על כל סקיצה, שזכויות היוצרים שמורות, והסקיצה לא מיועד לביצוע ! בכל מקרה, רצונה של האדריכלית יש לכבד.

למעלה