האם מישהו יודע

missB

New member
האם מישהו יודע

אמנם זה לא רלבנטי לגביי עדיין אבל אני תוהה אם מישהו כאן יודע אם אשה העובדת כעצמאית זכאית לחופשת לידה ולקבלת תשלום מביטוח לאומי? אני זוכרת שאמרו לי פעם שלא אבל אם מישהו יודע יותר אשמח להתעדכן.

siv30

New member
בוודאי זכאית

התנאים הם :
שצברת תקופת ביטוח בהתאם להגדרות הבאות : |הגדש| כנ"ל עבור שכירה אם המעביד שילם בעדה...
שילמת דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים,או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום שהפסקת את עבודתך בזמן ההריון ("היום הקובע") את זכאית לדמי לידה בעד 12 שבועות (84 ימי זכאות).
אם שילמת דמי ביטוח רק 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום שהפסקת את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע"), את זכאית לדמי לידה בעד 6 שבועות (42 ימי זכאות). בנוסף, בגלל שקיימים מקרים שונים בהם אישה שכירה הופכת באמצע התקופה לעצמאית או חלוה חס וחלילה, הביטוח הלאומי מחשיב גם את החודשים הבאים כחודשים בהם שולמו דמי ביטוח, התנאי שהם לפני "היום הקובע":
חודשים שהאשה עבדה וקיבלה ממעבידה שכר (לרבות דמי מחלה עצמאית ודמי חופשה), או חודשים שהיתה לה הכנסה מעבודה והיא שילמה ביטוח מהכנסתה. גם עבודה בחלק מהחודש נחשבת לחודש עבודה מלא.
חודשים שהאשה קיבלה בעדם מן הביטוח הלאומי דמי לידה בעד לידה קודמת או דמי פגיעה בעבודה או דמי אבטלה או דמי תאונה או גמלה לשמירת הריון או קצבת נכות מעבודה בשיעור %100.
חודשים שהאשה קיבלה בעדם דמי מחלה או תמורת חופשה שנתית מקופת גמל.
שני החודשים הראשונים של חופשה בלא תשלום שהמעביד חייב בתשלום דמי ביטוח בעדם.
חודשים ששהתה בהכשרה מקצועית, ובלבד שעבדה 30 ימים רצופים לפחות בתכוף לפני "היום הקובע" . דמי הלידה מחושבים לשכירה על פי הכנסתה בשלושת החודשים הקודמים ליום הקובע. במקרה של עצמאית לפי הסכום המדווח במועד תשלום המקדמות. ב ה צ ל ח ה

missB

New member
תודה סיוון

אני אזכור זאת לשעת הצורך. טוב לדעת שפה ושם יש לעצמאים גם זכויות ולא רק חובות.

למעלה