האם מישהו יודע

עוסית1

New member
האם מישהו יודע

האם מותר להסיע מטופל ברכב הפרטי? האם יש צורך בביטוח? אם כן - איזה סוג ביטוח? איפה עושים אותו?

roberto491

New member
עוסית

זו שאלה שעולה כל הזמן ואין תשובה כדי לך לשאול את סוכן הבטוח שלך כי זה נחשב לעבודה

SuperGirl 25

New member
../images/Emo73.gif אף פעם לא נתקלתי בשאלה הזאת

והיא חשובה. במסגרת תפקידי אני מסיעה הרבה פונים (גם מחוץ לעיר) .

עוסג

New member
ביטוח

לי ידוע שאין ביטוח להסעת מטופל ברכב במסגרת עבודה - אלא אם כן מקום העבודה מבטח.

עוסג

New member
חבלז

אם את לא מבוטחת וקורה משהו רציני - חבל על הזמן. בשבת בלילה שאלתי אם אני יכולה להסיע מישהי ברכב שלי במסגרת עבודה - נאמר לי שלא יהיה לי ביטוח לזה (וזו לא הפעם הראשונה שנאמר לי כך). תמיד אפשר גם לשאול את סוכן ביטוח הרכב.

SuperGirl 25

New member
מה ההבדל בין פונה לחבר?

אם הפונה נוסע עימי וחס וחלילה נפצע, זה שונה מאשר אם חבר יסע עימי?? איקסמיקס רשם שבביטוח החובה כל אחד מבוטח...

עוסית1

New member
לפי הבנתי ביטוח חובה זה עניין אחר

לא פעם שמעתי שאסור להסיע פונים ברכב כי אין ביטוח. יש הבדל כי זה במסגרת העבודה ולא חבר או בן משפחה.

אולי הבעיה יכולה להתעורר

אם במקרה פגיעה הוא יחליט לתבוע את המסגרת שהוא שוהה בה (הוסטל למשל), ואת תכללי בתביעה בתור זו שהיתה מעורבת בפגיעה. במחשבה שניה זה אמור להיות מכוסה על ידי הביטוח המקיף.

desertgirl

New member
הסעת פונים

סוגייה מעניינת ביותר. אני חושבת שמן הראוי שנקבל תשובה מוסמכת מגורם כלשהו. אני מרבה להסיע פונים, הסעתי ילדים שהוצאתי מן הבית בחוק הנוער, מפגרים, לקחתי ילדים לאשפוז פסיכיאטרי, נערות לצופיה, נערים לנוה חורש. אני מתנדבת להתקשר ליועץ המשפטי של המשרד, אולי הם יודעים מהי התשובה. כמובן שאעדכן את הפורום.

עוסג

New member
הסעת פונים

ככל הידוע לי, בביטוח רכב (חובה, נדמה לי) קיים סעיף המתייחס לשימוש ברכב - למטרות פרטיות/חברתיות או "הסעה בשכר". אם אנו מסיעים פונים במסגרת העבודה - זה עלול להחשב כהסעה בשכר ואז אין ביטוח. בכל אופן, תמיד, במקומות עבודה מסודרים, נאמר לי בפירוש לא להסיע פונים בגלל הביטוח. (למרות שבעבר, כאשר עבדתי עם נפגעי נפש וגם בהוסטל - כן הסעתי) אם אני אזכור, אני אבדוק מחר בעבודה.

עוסג

New member
את צודקת בעניין ביטוח החובה

עדיין לא ביררתי, אבל את מי שצריך לשאול זה את סוכן ביטוח הרכב שלכם. עד כמה שאני מבינה, הסעת פונים עלולה להחשב כ"הסעה בשכר" - דבר שלא נכלל כאשר מבטחים רכב למטרות פרטיות.

ixmix

New member
אבנר.

כל אדם שברכב מבוטח במסגרת ביטוח החובה.

למעלה