האם מישהו יוכל לענות בעדינות וסבלנו

האם מישהו יוכל לענות בעדינות וסבלנו

למישהו שמאוד קרוב אליי גילו סרטן בכבד,בחור צעיר -28,עם עבר לא רחוק של שתיית אלכוהול, הרופאים החליטו על כימותרפיה: 1.למה ההחלטה היא דווקא כימותרפיה ולא ניתוח(זה אומר שהסרטן במצב מתקדם של תקיפה או ההיפך?)? 2.מה השיקולים? 3.מה זה כימותרפיה? 4.מה זה אומר לגבי האדם מבחינת תפקוד פיזי יומיומי,האם לאחר כל טיפול נשארים בבית חולים או שהולכים הבייתה,והאם באמת נושר כל השיער,ואיזה עוד תופעות יש לטיפול? 5.כמה זמן מהטיפול האחרון שהוגדר כהצלחה הגוף חוזר לעצמו ומבריא? 6.כמה טיפולים בדרך כלל עושים עד שמבינים אם זה עוזר או שצריך לנקוט בשיטות טיפול אחרות? 7.האם יכול היות שאחרי כמה טיפולים כימותרפיים בודדים הסרטן יעלם???? בבקשה תהיו עדינים:(

אז ככה...

אני לא יודעת מה השיקולים לגבי כן ניתוח או לא. לעיתים אפשר לעצור גידול בעזרת כימוטרפיה בלבד מבלי לפגוע בניתוח בגוף. אני לא יודעת מה זה אומר לגבי רמת האגרסיביות של הגידול. כימותרפיה היא שם כולל לתרופות שמטרתן לפגוע בתהליך התפתחות התא. הכימותרפיה גם פוגעת בתאים הבריאים אך כיוון שתאי סרטן מתפתחים מהר יותר, הם נפגעים ומושמדים מהר יותר. מבחינת התפקוד, זה מאד משתנה, וזה תלוי גם בתרופות שהאדם מקבל וגם במינון וגם בתגובה של הגוף לתרופות. יש כאלו שמקבלים טיפול מסוג מסויים ויום אחרי זה הם כבר יוצאים מהבית, ואחרים שמקבלים את אותו הטיפול, לא מסוגלים לקום מהמיטה במשך שלושה ימים. עד כמה שאני יודעת, זה משהו שמגלים עם הטיפולים וקצת קשה לצפות את זה לפני כן. לגבי תופעות נוספות אפשר לקבל עוד מידע כשיודעים מה התרופות שנרשמו לו בתוכנית הטיפול. יכול להיות שלאחר כמה טיפולים בודדים הגידול ייעלם אך בדרך כלל יש מספר קבוע לתוכנית טיפול לפי סוג הגידול ומיקומו ורמת ההתפשטות שלו. בדרך כלל, גם אם בבדיקות עולה שהגידול נעלם, עושים עוד כמה ליתר בטחון. אבל שוב, הכל מועד לשינוי. לאחר סיום הטיפולים לגוף לוקח כמה חודשים לחזור למצב של תפקוד תקין פחות או יותר. ושוב, הכל מאד בכללי כיוון שלא רשמת כמה טיפולים ואיזה תרופות ומה תוכנית הטיפול. מעבר לזה, את כל השאלות האלו, אני ממליצה להפנות לרופא המטפל בפגישה איתו, ומומלץ להכין רשימה כתובה כדי לא לשכוח שום דבר חשוב. ובהחלט להתעקש במידה ולא מקבלים תשובות מספקות. יום טוב גלי

למעלה