האם מישהו יכול להגיד לי איך אפשר לדעת

lorin5

New member
האם מישהו יכול להגיד לי איך אפשר לדעת

איך יודעים אם שתית אלכוהול עברה את השלב של רק בשביל הכיף והגיע למצב של בעיה האם יודעים אם כמות של בירה או יין מסויימת מעידה על בעיה? תודה מראש

shanhen

New member
לא הכמות קובעת

לורין5 שלום, "בעייה" היא מה שאדם מגדיר לעצמו כבעייה ולא משהו מוחלט ומדעי. פעמים רבות מה שנדמה לאחד כבעיה לשני זו נורמה. ובכל זאת, אחד המאפיינים לבעייה, הוא כשעושים דבר בניגוד לרצון ולהיגיון. אדם רעב - אוכל, וזה בסדר. כשהוא פחות רעב אבל יש ריח טוב של תבשיל ואוכל מזמין - הוא טועם, וגם זה בסדר. אבל כשהוא כבר שבע ולא זקוק לעוד אוכל, ומגישים עוד מנה וגם אותה הוא אוכל - זו בעייה. גם בשתיית אלכוהול, למי שאינו מכור, אין בעיה בשתיית כמות סבירה לשם הטעם, ההנאה והריגוש. כששותים גם אם לא רוצים, כששותים בלי אפשרות ליהנות כבר מן השתיה (למשל בשכרות) - זו מתחילה להיות בעיה. הכמות אינה משנה דבר, כי יכולת הקליטה והספיגה של האלכוהול שונה מאדם לאדם. בסיכומו של דבר, רק את/ה תוכל/י לדעת מתי עברת את הגבול. נחום

lorin5

New member
תודה על התגובה עניין הוא שאני זו

שרואה את הדברים מהצד אני מדברת על כמות של שני פחיות בירה בממוצע כל יום ובשבת שניים שלוש כוסיות יין הוא בכלל נפגע שאנחנו מתיחסים לזה בצורה כזאת (בעיקר לילדים קשה בכלל לחשוב שמישהו זקוק ורוצה לשתות אלכוהול) כאילו שאנחנו לא סומכים עליו ושהוא לא ילד ושנפסיק להתיחס אליו ככה ולא רוצה לדבר על זה אבל כשהתקשרתי אליו היום והוא היה בעבודה הוא הסכים לדבר על זה אבל עדיין טוען שזה לא משהו ואם הוא רוצה הוא יכול לא לשתות כל השבוע והבטיח שלא ישתה השבוע אבל מה אז זזזזזזזזזזז לא יודעת אולי באמת אני עושה מזבוב פיל אבל בבעיה הזו אני דווקא לא רוצה להיות כמו היען אלה לדעת אם יש בעיה רק שאני לא יודעת את זה

shanhen

New member
על הזבוב ועל הפיל

מכל הסיפור לא הצלחתי להבין מה גילו של זה שאת דואגת לו? אם מדובר באדם מבוגר, ששותה שתי פחיות בירה ביום, תוך כדי ארוחה ובצורה מתונה, שההתנהגות שלו תקינה ושהוא לא נוהג מיד אחר כך וכד', זו באמת לא בעיה. אלכוהול זה לא דבר רע! אלכוהול הוא חומר מסוכן וצריך להזהר בשימוש בו, אבל הוא בהחלט משקה מקובל. נדמה עם זאת, שהבעיה היא במקום אחר. נאמר שיש לך בעיה עם אלכוהול, עם הריח, עם הזכרונות, לא משנה. ואת לא רוצה שהוא ישתה אלכוהול, כי ככה את רוצה. השאלה היא עד כמה הוא מוכן ללכת לקראתך ולוותר על דברים שחשובים לך. זכותך להיות "אלרגית" לדברים מסויימים, ומערכות יחסים (הורים/ילדים, בני זוג ועוד) מבוססים בסופו של דבר על ויתור הדדי. אז אולי זה העניין, והאלכוהול הוא רק תירוץ. אני מקווה שתמצאו את הפתרון הטוב עבורכם. נחום

lorin5

New member
תודה על התשובה

באמת מדובר באדם מבוגר באמת בבן זוגי ולא שלי יש בעיה עם זה אני מבינה את הרצון שלו כי מותר לו לרצות משהו שעושה לו טוב כל עוד הוא לא מזיק לסובבים אותו הבעיה נוצרה כאשר הילדים הם אלה שמתנגדים ונראה להם לא מכובד שאבא שלהם רוצה כל יום לשתות משהו או בכלל בחברה אבל עכשיו שאני שקטה זה לא שאני מנסה להתעלם מאיזו בעיה אלה שזו לא קיימת המון תודה

אלכוהול הופך לבעית שתיה

שלום לך שמי רמה.כשבירה אחת בשבוע הופכת לאחת ביום כשאחת ביום הופכת לחמש ביום וכשהכמויות גוד לות כי כבר לא מרגישים סטלא.כשאת מפסיקה לשתות בחברה ומתכילה לבד.כשאת שותה גם ביום. וכשאת לא יכולה להפסיק לשתות אפילו לא ליום אחד? כל זה מעיד על כך שיש לך בעיית שתיה והיתמכרות בהצלחה

למעלה