קצת על BC מהתרשמות של חדשים יחסית
אנחנו עברנו לכאן לפני 3 וחצי חודשים (איך הזמן טס). בהנחה שאתה מדבר על vancouver (בריטיש קולומביה גדולה וvictoria זה סיפור אחר לגמרי): 1. לא משעמם פה במיוחד אבל לא מרתק כמו באזור הקודם שלנו (סן פרנסיסקו), מצד שני אם אתה אוהב טבע אז בטוח לא יהיה משעמם (הרבה יערות, הרים מושלגים לאוהבי הסקי למינהו, מסלולי טיול, המון חיות וכו'). אני אוהב טבע אז לי זה פשוט כיף ללכת בסטנלי פארק ולהנות מהנוף. 2. נדל"ן מאוד מאוד יקר פה וטוענים שזה בגלל האולימפיאדה המשמשת ובאה אבל לא יודע אם המחירים ירדו אח"כ. גם לשכור דירות זה לא זול, אם כי אתה תמיד יכול לגור באזורים הפחות פופולאריים של וונקובר או בערי הלווין (burnaby, surrey וכו'). 3. עלות מחיה, שוב בתוך העיר יכול להיות מאוד יקר, אבל אם יוצאים קצת החוצה המחירים הופכים לנמוכים יותר באופן מאוד משמעותי. ביטוח רכב יקר לדעתי, אבל הבנתי שזה אפילו יותר גרוע בשאר קנדה אז מי אני שאלין. עדיין מחייה יותר זולה מישראל ומיסים בסופו של דבר יותר נמוכים. 4. מזג האוויר, יותר חם בחורף ויותר קריר בקיץ מטורונטו. המעלות לא יורדות בד"כ מתחת ל0 ולא עולות בקיץ מעל ה30 למיטב הבנתי וגם ככה זה נראה עד כה. בטורונטו יש ימים בחורף של -28 ויש ימים בקיץ של 37 מעלות לפי מה שסופר לי אז אני מניח שבשבילי בכל מקרה מזג האוויר בוונקובר טוב יותר. כאמור כל מה שכתבתי נכון לגבי vancouver ומשתנה מאוד באזורים אחרים של בריטיש קולומביה.