האם מישהו יכול להסביר לי מי זכאי לעזרת הרווחה

sagilgul

New member
האם מישהו יכול להסביר לי מי זכאי לעזרת הרווחה

שלום לכולם, יש לי בעבודה בחורה שעובדת בנקיון של המשרדים אצלנו. היא גרושה עם 4 ילדים, עובדת רק במשק בית ואחר הצהריים מגיעה אלינו להשלמת הכנסה גם בניקיון. הילדים נראים טוב, היא מפרנסת אותם בכבוד. עד היום היתה לה עזרה מהרווחה עם הצהרונים של הילדים ולכן היא היתה יכולה להגיע אלינו בצהריים ולהרוויח עוד קצת. יש לציין שכל המשכורת שלה מוצהרת והיא משלמת ביטוח לאומי. היום הודיעו לה שבשנה הבאה אין יותר עזרה בצהרונים, זאת אומרת שהיא תאלץ לעזוב את העבודה בכדי להשאר עם הילדים בבית אחר הצהריים - ממש מצב מתסכל, כי עכשיו היא לא תוכל להרוויח מהעבודה אצלנו. השאלה שלי האם מנסיונכם, אם היא מתעקשת יש מה לעשות, או שהיא צריכה לוותר ? כלומר מי שמרים צעקות מצליח לקבל עוד קצת מהמדינה ? כל כך כואב לי עליה וממה שאני מבינה ממנה אין לה גם עזרה מבעלה. היא ממש היתה עם דמעות בעיניים ואני עמדתי מולה ולא ידעתי מה להגיד לה.

שאלה טובה

לגבי צהרונים ומשפחתונים , זה ממש לא נכון , להיפך , יש סיוע ממשרד התמ"ת להורים יחידים מגבירי עבודה או סטודנטים. מתוך האתר של משרד התמ"ת : "בהמשך לפעילות התכנית הנסיונית שמטרתה שילוב בשוק התעסוקה הישראלי של הורים יחידים מקבלי גמלת הבטחת הכנסה או מקבלי תשלום מזונות מהמוסד לביטוח לאומי, יסייע משרד התעשייה המסחר והתעסוקה, להורים יחידים שבמשך 6 חודשים לפחות מתוך 12 החודשים שקדמו להגשת בקשתם קיבלו גמלה או תשלום כאמור, ואשר החלו לעבוד או הגבירו עבודתם, לפי תנאי הנוהל, או לומדים במסגרת המוכרת על ידי משרד התמ"ת במימון עלות החזקתם של ילדיהם במעונות יום או במשפחתונים הפועלים לפי הסדר הפעלה (סמל מעון) עם האגף למעונות יום ומשפחתונים במשרד התמ"ת, כל זאת בהתאם ל"נוהל סיוע להורים יחידים מגבירי עבודה או לומדים, בהשתתפות במימון עלות החזקת ילדיהם שעד גיל 3 במסגרות מוכרות" (להלן – הנוהל) ובכפוף למגבלות התקציב . הסיוע כאמור לעיל ינתן, למשך 12 חודשים לכל היותר, ויתבטא בסבסוד של עלות החזקת ילד במעון יום או במשפחתון כאמור, באופן שהתשלום שהורה יחיד זכאי ישלם עבור החזקת ילדו כאמור במשך חודש בתקופת זכאותו, יהיה בסך 250 ₪ לחודש בלבד, עבור כל ילד שעד גיל 3. כמו כן, ניתן לפנות לקבלם או לקבל הבהרות, אל מוקד הורים יחידים בפקס: 08-6776030, או בטלפון : 1-700-70-25-35 רו"ח גבריאל מימון המנהל הכללי"

יובל2

New member
השנה יש בהחלט הרעה בתנאים להורים יחידים

וזה לא רק בצהרונים כי אם גם במוענות היום יש כנראה החלטה או הוראה חדשה. היום הם טוענים,,, ילד שלא בר סיכון לא זכאי לעזרה. וזה די חדש. עכשיו,,, זה או הוראה חדשה או בגלל בעיות תקציב. שורה תחתונה יש בהחלט שינויים השנה!

לפי הפירסומים...

יש הטבות לאמהות עובדות או לומדות.יותר מזה ההטבות והסיוע בצהרונים ניתן גם עבור ילדים עד גיל 11.ומדגישה שוב,רק לאמהות עובדות או לומדות.המינוס,ההטבות ניתנות לפי אזור המגורים.גם סיוע במעונות יום ניתן לאמהות עובדות או לומדות.ממליצה להיתקשר לטלפונים שבתגובה הקודמת שלי.

למעלה