האם מישהו יכול לעזור לי עם דופק מטרה?

nofaritrit

New member
האם מישהו יכול לעזור לי עם דופק מטרה?

אני עובדת על מכשיר האליפטיקל 4 עד 6 פעמים בשבוע..בין 50 דקות לשעה. מה נחשב אימון יעיל לשריפת שומנים? הדופק במנוחה לדקה הוא 60 ובאימון אני נעה בד"כ אחרי חימום של 10 דקות בערך בין 150-165 מדריך אחד אמר לי שהעצימות גבוהה מידי מדריך אחר אמר שגם אם העצימות גבוהה מדיי זה לא משנה כי בזמן האימון הגוף שורף פחות שומן אבל אחרי האימון הוא שורף יותר כך שזה לא משנה. מה דעתכם?

מבנץ

New member
אני עם מדריך ב'

אם זה מאמץ שאת מסוגלת לעמוד בו 50 דקות, אז הוא לא עצים מדי. באופן עקרוני המטרה היא לשרוף כמה שיותר קלוריות. זה לא משנה כל כך מה ההתפלגות של שומן/פחמימות. ושוב, אם המטרה היא הרזיה (שריפת שומנים) אז מה שבאמת חשוב זה התזונה ולא האימונים. האימונים תומכים במטרה אבל את עיקר העבודה צריך לעשות במטבח.

oridoron77

New member
פתרון

נסי לשמור על זמן עבודה של 40-60 דק' בקצב הכי מוגבר שאת יכולה לעבוד בו (שיפוע\התנגדות\מהירות). זה כנראה יגבה ממך את כמות הקלוריות הכי גבוהה (נכון נאמר כאשר אין צורך לחשוב אם שרפת שומן או סוכר, כיוון שהשומן בסופו של דבר יפצה על חוסר מאוחר יותר במשך היום). *אגב, כשמזכירים דופק מטרה ודופק בכלל, צריך לדעת בת כמה את, כיוון שאם נתון כמו 150-165 דופק, אין יותר מידי מה לעשות. בהצלחה אורי

Fit2day

New member
צריך לשפר יכולות

תני לי רגע ואסביר את עצמי יש לנו 3 פרמטרים מרכזיים 1. במהלך האימון עצמו ככל שתהיי בדופק נמוך יותר החלק היחסי של שריפת הקלוריות יהיה לטובת השומן 2. ככל שתהיי בדופק גבוה יותר - תהיה שריפת קלוריות מוגברת לאחר האימון (עד 24 שעות אח"כ) ותוך כדי האימון החלק היחסי של השומן יהיה קטן יותר, ושריפת הקלוריות הכללית תהיה גדולה יותר. לגבי מספרים - אל תתפסי לנוסחאות לחיזוי דופק מירבי ודופק מטרה(קרבונן) לפני שביצעת בדיקת ארגומטריה - שכן הנוסחאות הללו ללא בדיקה מתאימה הן ממוצע באוכלוסיה וכבר נתקלתי באנשים עם 20-25 פעימות למטה או למעלה ממהממוצע באוכלוסיה. למה לשלב / לשפר יכולות ? יש יתרונות גם לדופק נמוך וגם לדופק גבוה , את מתאמנת 4 עד 6 פעמים בשבוע שזה מכובד מאד (מה הניסיון שלך באימונים) וזה לא מסובך להיפצע ככה, במיוחד אם פתאום החלטת להעלות עומסים בצורה קיצונית, ובכלל אם את עובדת באותו דופק ועושה את אותו הספק במאמץ זהה , זה אומר שאת לא מתאוששת בין האימונים. ואם המצב שסיבולת לב ריאה לא משתפרת ואף עלולה לסגת זה אומר שגם שאר המפרקים לא מתאוששים ואת עלולה להיפצע. לעומת זאת אם יש שיפור , גם המפרקים מתאוששים וזה פחות מסוכן ויותר מועיל, יותר כיף ויותר מאתגר. בשביל זה צריך לעבוד בצורה מובנית,מתוכננת , עם כיוון ואסטרטגיה שמתאימה לך באופן אישי. עם עליות מתוכננות והפחתות יזומות בעומסים על מנת להתאושש. האימון יהיה יותר מהנה והתוצאות לא יאחרו לבוא. כמו-כן כמו שהזכירו האימון הוא תוספת למה שקורה במטבח אביעד ברקמן מאמן כושר אישי

nofaritrit

New member
תודה רבה לכולכם על התשובות

היה מעניין מאוד לקרוא ומעורר מחשבה!

למעלה