האם מישהו/י מכם נתקל פעם

האם מישהו/י מכם נתקל פעם

בשנאה של הורים? או ברצון של הורים שלא יהיה לכם טוב כילדים שלהם? תראו רק כמה הורים יכולים להיות רעים, חסרי לב, ולגרום לילדים שלהם לבעיות נפשיות רק בגלל השנאה שלהם, כל חוסר הבטחון שלי והכאב זה רק בגלל השנאה שלהם אליי. אבא שלי נפטר לפני שלוש שנים, אף פעם הוא לא אהב אותי, הוא שנא אותי ועוד יותר שנא אותי על זה שהתחתנתי עם בעל שהוא לא אשכנזי, כשהוא נפטר הוא הוריש לאחים שלי אחותי ואמי המון כספים ולי הוא לא נתן שקל וכאשר הבת שלי שאלה את אמי איך זה יכול להיות שהרי אני הבת הבכורה שלהם היא ענתה "היא לא היתה הבת המועדפת", ראיתם פעם סבתא שתדבר ככה לנכדה שלה? ועוד תאמר לה את האמת? אתמול, אמא שלי החליטה שהיא רוצה להכיר את החבר החדש שלה לכל המשפחה, היא ערכה ארוחה משפחתית, הזמינה את כל המשפחה, אחותי, בעלה והילדים, אחים שלי והחברות שלהם וההורים של החברות שלהם, דוד שלי, אשתו והילדים, כן, ומי היה חסר? כמובן, אני. וכשבתי שאלה את אמי למה היא לא הזמינה אותי אמי ענתה לה "התייאשתי מלהזמין את אמא שלך, היא אף פעם לא באה" כשבתי שאלה אותה "הזמנת אותה בכלל?" אמי לא ענתה לה... אחים שלי לא מדברים איתי וכל זה בעידודה של אמי, במקום שהיא האמא תאחד בין כל האחים היא רק מעודדת את זה, יום אחד כאשר בתי כל כך כעסה על כל היחס של המשפחה הזאת נגדי היא אמרה לאחותי שכל מה שקורה לה זה מגיע לה בגלל שהיא כזאת רעה, כשהיא סיפרה את זה לאמי אתם לא תאמינו מה היא אמרה לבתי "איך את מעיזה לדבר אליה ככה, את בכלל יודעת מי זאת אמא שלך? חכי חכי כשתגדלי ותגיעי לגיל 18, אני אספר לך בדיוק מי זאת אמא שלך", אני רוצה לשאול אתכם, איפה תמצאו כזאת אמא/סבתא שתדבר בצורה כזאת לנכדים שלה. (הבת שלי בת 16 וחצי). כמה שאני מנסה להתנתק מכל המחשבות על האישה הרעה הזאת שנקראת אמא שלי, אני לא יכולה, פשוט אישה רעה שתעשה הכל כדי שלי לא יהיה טוב, היא מסוג האנשים שתהיה מאושרת אם לי יהיה רע והיא שונאת את זה כשלי טוב, אני היחידה מבין כל האחים שהצלחתי מכל הבחינות כשהאחים ואחותי בכלל לא עשו עם עצמם כלום, אבל, בהם היא תתגאה, בי שלמדתי כל כך הרבה שנים, קיבלתי תארים והצלחתי, היא לא תתגאה לעולם, כשבתי אמרה לאחותי "איך אני גאה באמא שלי, תראי איך היא הצליחה אחרי שכל החיים שלה היא אחלה ח.." מה אחותי ענתה לה? כמובן "יש הצלחה ויש הצלחה ולא תצליחי לגרור אותי למריבות איתך"... זאת השינאה שאמא שלי מחדירה באחים שלי במקום לאחד ואני שואלת, כשכולם ישבו להם שם איך אף אחד לא קם ושאל את אמי: "יש לך עוד בת, למה היא לא כאן?" אני מתארת לעצמי גם למה אף אחד לא שאל, כי היא אמי, דואגת לזרות ערס ורעל עליי בכל מקום שהיא רק יכולה כדי להראות שאני זאת שלא בסדר והיא המסכנה. עולם אכזר.

megahertz

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo24.gifאבל שימי לב שבכל מה שכתבת

לא כתבת ולא הזכרת אפילו פעם אחת את מה שאת מרגישה כלפיה.. אז אפשר לדעת מה זה?

ובכן

אני אוהבת אותה כי היא אמא שלי, לא הייתי כותבת את כל זה אם זה לא היה מפריע לי ולא היה לי רגש כלפיה, מדהים אותי שאחרי כל כך הרבה כאב במשך כל כך הרבה שנים עוד נותרה בי אהבה לאישה הזאת ואולי בגלל שאני אוהבת אותה אני מצפה ממנה שתגלה איזשהו רגש אמהי, אבל זה יותר מידיי לבקש ממנה, היא תמיד היתה אישה קרה, לפחות אליי ומעולם אי אפשר היה לדבר איתה על כלום ותמיד היתה בטוחה שהיא הצודקת, כולם החכמים ואני הטיפשה ובפועל היא יודעת וכך גם אחותי ואחיי שזה בדיוק ההיפך. איך בעלי אומר "אפילו אם תהיי דוקטור לפיסיקה ויכתבו עלייך כל יום, הם תמיד יחשבו שאת הבת הלא יוצלחת והטיפשה ואחותך שהיא בסה"כ פקידה תהיה תמיד יותר ממך".

מוּסקט

New member
קרינה...

אולי הגיע הזמן לוותר על הפנטזיה לצפות ממנה לרגש שכנראה לא קיים שם עבורך? במקום לחשוף את ביתך לרעל הזה - שמרי מרחק. בין כה וכה אומרים שאת לא באה, נכון? אז אל תבואי. חיי את חייך כאילו את יתומה. חבל על כל יום רעיל שעובר, וחבל על נסיונות ההתקרבות שלך שגורמות לך עוגמת נפש. באמת לפעמים צריך לוותר וללכת הלאה. חיי את חייך כמו שאת רואה לנכון והיי את אם נהדרת לילדתך.

resputin

New member
קרינה,

אותי מה שמדאיג דווקא יותר זה הקרבה של אמך לבתך. נכון, היא סבתא שלה, אבל כשסבתא מפזרת כזה רעל לילדה על אמא שלה המצב רחוק מלהיות אידיאלי או בריא. האופציות הן או לשמור מרחק, או לדבר עם האמא או לדבר עם הבת. הייתי מציע לא לערב את הבת במצב ולכן או לשוחח עם האמא -דבר שבטח לא יעשה הרבה, לפי מה שכתבת- או פשוט כפי שמוסקט הציעה, להתרחק ולחיות כיתומה. לא נעים, לא נחמד, אפילו מאוד פוגע, אבל את כבר נפגעת ממנה כל כך הרבה פעמים, חבל שגם בתך תפגע.

../images/Emo7.gif כל כך חבל.

אישית לא חויתי את תופעת 'ההורים המרעילים' אבל שמעתי שזו תופעה ממש לא נדירה. אני לא יודע מה מריץ את אמא שלך להתנקל לך אבל אני חושב שבגילך את צריכה לחשוב על המשך הקשר איתה. ייתכן שכדאי שכן תשמרי איתה על קשר רק כדי שהבת שלך תוכל להבין בעצמה עם מי יש לה עסק. בכל מקרה, זה שווה מחשבה.

מה שמדהים אותי

זה שהאמא הזאת שלי לא מתביישת להתקשר אליי בכל פעם שיש לה בעיות עם המחשב שלה, אז היא זוכרת שיש לה בת שזה תחום העיסוק שלה, אבל כשזה מגיע לחלוקת כספים של הירושה של אבא שלי או ארוחות משפחתיות שבהן כל המשפחה והחברים מוזמנים בכדי להכיר את החבר החדש שלה (ובקושי עברו להם 3 שנים מאז שאבא שלי נפטר) היא לא זוכרת אותי בכלל ומעדיפה לספר כל מיני סיפורים לכולם כאילו אני זאת שלא בסדר, אף אחד לא שאל פעם אחת אפילו "איפה הבת הגדולה שלך?" ובכלל, מעניין אותי, כל אדם שיש בו טיפת הגיון תמיד יאמר לעצמו שלמטבע יש שני צדדים ואנו הרי שומעים ורואים כל הזמן אך ורק צד אחד, אולי כדאי לשמוע את הצד השני, אולי הדברים לא נראים כפי שמציגים אותם. אבל היא כל כך מרעילה את כל מי שמסביבה נגדי שאף אחד אפילו לא מתעניין. עד כדי כך שמספרת לי הבת הגדולה שלי שהיא רואה את האחים שלי ואת אחותי תמיד צוחקים עליי, על מה? רק השד יודע. אתמול כמובן אמא שלי מתקשרת בערב לומר לי שיש לה בעיה במחשב שלה וביקשה שאעזור לה, אתם מבינים? בשביל זה אני טובה, בשביל זה פתאום מכירים בי, אבל זהו רק בשביל זה, איך אח שלי אמר לבת הגדולה שלי "אבא אמר שאמא שלך לא היתה הבת המועדפת בגלל זה היא לא קיבלה כלום מהירושה". סמרטוט נשאר סמרטוט כל החיים כנראה.

השאלה היא מה את עושה בהמשך?

מה אמא שלך עושה בהמשך זה די ברור. גם מה שהאחים יעשו קל לנחש.

למעלה