האם מישהו כאן חושב שבספטמבר עשרים 21 גנץ לא יהיה ראש ממשלה?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
האם לדעתכם נתניהו ושרה יפנו בתאריך המיועד את הבית ברחוב בלפור?

קבצים מצורפים

• 55112690100185640360yes1130.jpg
    55112690100185640360yes1130.jpg
    KB 238.9 · צפיות: 1

Harrington

Well-known member
מנהל
האם לדעתכם נתניהו ושרה יפנו בתאריך המיועד את הבית ברחוב בלפור?
במידה וזה יגיע לזה, דעתי חיובית.
אני לחלוטין מאמין שנתניהו כשחתם על ההסכם, התכוון לגמרי למלא אחריו כלשונו. אולם מאז השתנה דבר או שניים. בין השאר, העובדה שגנץ ומפלגתו החליטו שאינם מסתפקים בקבלת המושכות בנובמבר 2021, אלא סבורים שכבר היום הם אלה שמנהלים או שצריכים לנהל את המדינה, ולא הליכוד או נתניהו. מחשבתם זו לא רק שתוקעת את הממשלה על כל צעד ושעל והופכת אותה לממשלת קפאון חסרת יעילות (בהקצנה קלה), אלא היא גם יכולה בהחלט (ולענ"ד אכן צריכה) להשפיע על החלטתו של נתניהו בעניין קיום ההסכם מצידו.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
במידה וזה יגיע לזה, דעתי חיובית.
אני לחלוטין מאמין שנתניהו כשחתם על ההסכם, התכוון לגמרי למלא אחריו כלשונו. אולם מאז השתנה דבר או שניים. בין השאר, העובדה שגנץ ומפלגתו החליטו שאינם מסתפקים בקבלת המושכות בנובמבר 2021, אלא סבורים שכבר היום הם אלה שמנהלים או שצריכים לנהל את המדינה, ולא הליכוד או נתניהו. מחשבתם זו לא רק שתוקעת את הממשלה על כל צעד ושעל והופכת אותה לממשלת קפאון חסרת יעילות (בהקצנה קלה), אלא היא גם יכולה בהחלט (ולענ"ד אכן צריכה) להשפיע על החלטתו של נתניהו בעניין קיום ההסכם מצידו.
כן, אבל הסכמים חייבים לכבד.
הרי אם מחפשים אז מתחת לכל אבן תמצא סיבה לטרפד את ההסכם.
עכשיו אתה מבין את ההבדל בינינו לבין הערבים?
כשאתה עושה הסכם עם ערבי
המילה שלו היא מוצקה ויציבה כמו סלע..(אני לא מדבר על היחסים בין הישראלים והפלסטינים אלא חיי היום יום אצל העולם הערבי השפוי)
והם אינם כותבים הסכמים, רק לחיצת יד מספיקה לך כדי להיות בטוח.
אגב, בסיום ההסכם אני ראיתי בפירוש את נתניהו לוחץ את ידו של גנץ. :-D

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לדעתי יתקיימו בחירות
ונתניהו ישאר בבלפור
זה מאד גרוע בעיניי שיתקיימו בחירות בעלויות של מיליארדי שקלים ולו רק כדי שהם לא יפנו את בלפור.
אני בבחירות כאלה יבחר באחמד טיזי ולא בנתניהו.
כי יש גבול לכל תעלול. :-/

משתפרת1

Well-known member
זה מאד גרוע בעיניי שיתקיימו בחירות בעלויות של מיליארדי שקלים ולו רק כדי שהם לא יפנו את בלפור.
בקונסטלציה הנוכחית בחרת טיבי = בחרת ביבי. בתקופה הזאת הוא מנהל מו"מ איתו כדי להשיג הבנות.

Harrington

Well-known member
מנהל
בחירות נחוצות כעת. ממשלת האחדות, גם אם נניח לצורך הדיון שהוקמה מהסיבות הכי נכונות וראויות, פשוט לא מתפקדת ביעילות. אישית אני סבור שזה בעיקר בגלל כחול לבן ואי-קבלתה את העובדה שהתור שלה מגיע רק בעוד שנה. אבל גם אם אראה בזה את אשמת הליכוד, זה לא ממש משנה במבחן התוצאה. בתכל'ס זה פשוט לא עובד.

במצב הזה שנוצר עדיף לצאת לבחירות חדשות לטעמי. יזכה בהן מי שיזכה (מן הסתם אכן נתניהו), אבל מאחר וקיים יותר מסיכוי סביר שצד אחד של המפה הפוליטית יזכה לרוב יציב שיאפשר לו להקים ממשלה יציבה ויעילה לקדנציה שלמה, המשמעות היא שזה לטובתנו בטווח הארוך.

raya

Well-known member
לא יפנו! הם חושבים שהמדינה זה הם בלבד.

למעלה