מה שנכון הוא לאדם רגיל 0.8גרם חלבוןלכל ק"ג משקל גוף ליום. חשוב שכ-50% יהיה בעל ערך ביולוגי גבוה. חלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוה: סויה, דגים, ביצים, מוצרי חלב, קטניות בשילוב דגנים (למשל אורז ען שעועית, מגדרה וכו,) וכמובן בשר ועוף (שאני לא ממליץ על צריכה יומית שלהם).
לספורטאי זה יכול לעלות גם ל1.2 גרם מה שבאמת חשוב זה 16% חלבון. וזאת משום שכשמתאמנים יותר גם אוכלים יותר ואם שומרים על ~16% מקבלים עליה גם בכמות החלבון. כל כך פשוט שזה מדהים. ומניסיון אם אוכלים נכון לא צריך לחשב כלום.............
יש מחקרים שמדברים גם על 2.2. תלוי בענף. 16% חלבון זה מספר שרירותי שלא לוקח בחשבון את כמות הקלוריות בתפריט , משקל הגוף ורמת הפעילות. אם מחשבים נכון אוכלים נכון. אם אוכלים אינטואיטיבית יכול להיות בסדר ויכול להיות לא בסדר.