האם מישהו מכיר את שיטת הלימוד בבית

האם מישהו מכיר את שיטת הלימוד בבית

ספר אדם וסביבה בגעש?. האם זהו בית ספר דמוקרטי שפשוט שילב בתוכו את שיטת מונטסורי?. אשמח לקבלת מידע מכל מי שיודע.

למה שלא תשאלי אותם ותספרי לנו?

או טוב יותר, תבקשי שמישהו בביה"ס ייכנס ויספר ואפילו יצרף את הלינק לשם? בלי טלפונים כמובן, אבל אפשר להכניסם ללוחות ואם יש להם מין ערב הכרות - שיכניסו לאירועים. אני בכלל ממליצה לעשות את זה עם כל בתי הספר החלופיים. שבת שלום

אני יודעת רק קצת

ולמיטב ידיעתי זה לא דמוקרטי וגם לא מונטסורי. הם התבססו על אלמנטים מסויימים בדמוקרטי ועל ביקורת שלהם כלפיו. אני יודעת שחשוב להם לשלב בין בחירה וחופש מצד אחד לבין התמדה ועקביות מצד שני. אבל אכן-יהיה מעניין לשמוע יותר ממישהו משם.

תודה רבה לך. ראיתי כבר את האתר

ועדיין לא הבנתי אם זה בבסיסו בית ספר דמוקרטי.

טוב, ביררתי..

מסתבר שזהו בית ספר מאוד נחשק ויש אליו רשימת המתנה ארוכה. בית הספר אינו דמוקרטי ויש בו מערכת שעות מסודרת. עם זאת, אכן יש מקום מסויים לבחירה חופשית. שיטות הלימוד מאוד מיוחדות כמו מונטסורי. שמו של בית הספר הולך לפניו בכל האיזור.

אני מפחד ממקומות עם רשימת המתנה

ארוכה. רשימה כזו עשויה לשדר לעובדים שהם עושים טובה ללקוח כשהם מקבלים אותו ושאם הוא דורש יותר מאמץ מלקוח ממוצא אז כדאי לוותר עליו.

רשימות המתנה לבת"יס אלטרנטיביים

מעידות על כך שהורים רבים מאוכזבים ממערכת החינוך הממלכתית הרגילה בישראל ומחפשים אלטרנטיבה. כששומעים על מקום שהוא מציע אלטרנטיבה חינוכית ראויה-הרשימות מתארכות. רובם המוחלט של בתיה"ס הללו גם לא מסלקים תלמידים, אלא במקרים קיצוניים ממש, כך שאין חשש של "זלזול בלקוח".

למעלה