האם מישהו מכיר מי היה מלך הפלשטיני

חנוך6

New member
האם מישהו מכיר מי היה מלך הפלשטיני

כל העמים לפני 200 ויותר שנים היו להם מלכים. ואני שואל את עצמי בקשר לעם הפלשטיני, מי היה המלך שלו אז?

חנוך6

New member
חשבתי אולי טעיתי בהיסטוריה, ולכן

ולכן פניתי לכאן שמישהו מההיסטוריונים הדגולים יברר לי ושאדע מה באמת היה.

פלישתים

אין קשר ישיר בין הפלישתים ובין הפלסטינים. כאמור השם פלסטין הגיע מן המושג סיריה-פלסטינה, אשר אומנם מתבסס על הפלישתים אך אין לו קשר ישיר (כלומר אתני). הפלישתים ישבו לאורך החוף (ערי הפלשתים, גת, אשקלון, אשדוד ועוד שתיים שאני לא זוכר). אלו היו ערי מדינה ופעלו באופן עצמאי (עד כמה שזכור לי, למרות שיכול להיות שאני טועה בפרט זה). הם היו כאמור יורדי ים. אני לא זוכר אם היה להם מלך. האם אתה שואל מה כתוב בתורה או מה העדויות הארכיאולוגיות? בכל מקרה אני אבדוק ואחזור אליך. מאיר

ezer

New member
תיקון..מאיר שים ../images/Emo23.gif

יש ספר יחסית חדש של נתן שוּר "תולדות ארץ ישראל" עמוד 145 שאז שונה השם של הפרובינציה הרומאית מיודיאה לפלשתינה. איני יודע בדיוק מתי הפכו את הפרובינציה לדתי חלקים לפלשתינה סקונדה ופלשתינה פרימה. אבל בזמן מרד השומרונים כבר יש תעודות על חלקים אלו(490 ). מאיר יש שם סקירות די מתומצתות.

exit_from_here

New member
יש קשר!!!!!

השם-פלשתינה או פלסטין איך שתרצה הגיע במקור מהרומאים, הרומאים שכבשו את הארץ פיזרו את היהודים לבבל וכדיי שלא יישאר זכר למדינה היהודית של אז ולעם היושב שם שינו את השם לפלסטינה-על שם הפלשתים שישבו שם. למה הפלסטינאים של היום קוראים לעצמם ככה אף אחד לא יודע,אבל זה המקור.

ezer

New member
תיקון..מאיר שים ../images/Emo23.gif

יש ספר יחסית חדש של נתן שוּר "תולדות ארץ ישראל" עמוד 145 שאז שונה השם של הפרובינציה הרומאית מיודיאה לפלשתינה. איני יודע בדיוק מתי הפכו את הפרובינציה לדתי חלקים לפלשתינה סקונדה ופלשתינה פרימה. אבל בזמן מרד השומרונים כבר יש תעודות על חלקים אלו(490 ). מאיר יש שם סקירות די מתומצתות.

מלך פלישתי

יש את אבימלך שהוא מלך פלישתי בהקשר של הסיפור על אברהם ויצחק והריב על הבאר וכן על כך שנשותיהם התחזו לאחיותיהם. יש עדיות רבות נוספות שניתן לקרא ב Anchor Bible Dictionary תחת השם "פלישתים". לגבי השם הרומי - אני לא מכיר את החומר טוב ולכן אתם בוודאי צודקים. מאיר

עוד תוספת

כמובן שאין מדובר על לפני 200 שנה אלא יותר כל סביבות 3000 שנה (אם מקבלים את העובדה כי אברהם חי בסביבות המאה ה- 18 לפנה"ס - על פי הכרונולוגיה המקראית). מאיר

ezer

New member
אופס.......

זה כתוב שם בספר שהוזכר...... עמוד 145.

למעלה