האם מישהו מכיר

האם מישהו מכיר

ספר העוסק מזוית בו נער או נערה מספרים על עולמם האישי אותו עברו - קשיים, אלימות, כאב, בכי ואפילו דיון בדלתיים סגורות - ואז גיבור הספר מספר שהוא גבר על כל הכאב איתו גדל הכולל כל מה שהוזכר לעיל - ולמרות הכל דעתו היתה נחושה להצליח, שרד והצליח ובכך מוכיח הוא שאין דבר העומד בפני הרצון? יש ספר בענין? תודה מראש

sagiberg

New member
צוללים קדימה../images/Emo45.gif

של דבורה עומר מספר על קשיי ההיקלטות של נער מאחת העליות בחברת הצברים - ספר נהדר אל עצמי - יומן של נער חוץ

sigalit33

New member
ספר נוסף של דבורה עומר

שיכול להתאים הוא "אני אתגבר", סיפור התבגרותה של נערה נכה. מידת "ההתגברות" שמוצגת בספר מעט מוטלת בספק, אבל יש כאן סיפור של התמודדות עם קושי, התגברות על לפחות חלק מהקשיים והצלחה כלשהי. קריאה מהנה, סיגלית

perhay

New member
כמעט אבוד

אם אני לא טועה הספר שהכי תואם להגדרות שלך הוא "כמעט אבוד" מאת גלילה רון-פדר.

חוטהשני

New member
" אל עצמי" וההמשכים שלו.. הסדרה של גלילה רון-פדר על ציון כהן וכל ההתגלגלות שלו יכולה גם להתאים. מה שיפה בסדרה שהיא כתובה בכמה סגנונות ספרותיים שונים כמו יומן, מכתבים וכד'..

אני לא יודעת באיזה ספר זה מופיע

אבל הביוגרפיה של הנס כריסטיאן אנדרסן יכולה לעזור (בטח יש את זה באיזה ספר ביוגרפיות של אנשי שם או משהו כזה). אם לסכם בקיצור: הוא היה בן לאמא כובסת ואבא שיכור ואח לעוד ילידם רבים. ניסה להיות רקדן, נכשל, אח"כ ניסה להיות זמר וגם כן נכשל, בסוף ניסה להיות סופר ונכשל עוד יותר ורק כמה אגדות שכתב זיכו אותו לבסוף בהצלחה שחיכה לה.

sigalit33

New member
ביוגרפיות ניתן למצוא...

...בלקסיקון אופק לספרות ילדים. הוצאת זמורה-ביתן, 1985. שבת שלום, סיגלית

למעלה