האם מישהו ניסה את זה?

האם מישהו ניסה את זה?

אני לא חושבת שיש מישהו שמחפש הכנסה נוספת ולא נתקל עדיין באתר הזה. גם אני נתקלתי בזה אבל לפני שאני מורידה את הקובץ שנתבקשתי להוריד, אני די חוששת שבסוף יגידו לי שאני צריכה לשלם איזה סכום כדי להמשיך. אני כבר מכירה את השיטה הזאת מהצעות עבודה אחרות (לאו דווקא דרך האינטרנט), מציעים לך עתיד ורוד, יאכטה בהונולולו וארמון בברזיל עד שבסוף מסתבר שלפני שאתה בכלל רואה כסף אתה צריך להשקיע איזה כמה מאות שקלים. האם זה המקרה גם כאן? אם מישהו ניסה את זה ויודע, אשמח לשמוע על כך.

פרומה ק

New member
מכירים

מכירים את התוכנית הזו, זה מתחום המלמ, אביבה כתבה שזה הרבלייף. וזה נכון שצריך להשקיע בשביל לקבל. ויש כאלה שמאד מצליחים, אני מכירה כמה שעשו חיל בענין וקבלו הרבה כסף, כולל בית ומכונית. הבעיה שאין הרבה כאלה, כי הרוב לא מגיע לשם.

תודה על המידע

אולי אני סקפטית מידי, אבל אני בכל זאת מעדיפה קודם להרוויח ואחר כך להשקיע.
בהרבלייף הייתי פעם בראיון וויתרתי על זה.

פרומה ק

New member
המשך למעניין למה

קודם שיהיה ברור שאני לא ממליצה על הרבלייף או על כל מלמ אחר. אבל קצת למדתי את הענין מניסיון אישי בעבר. ההתייחסות קודם להרוויח ואחר כך להשקיע היא התייחסות של אדם שכיר. אנשי עסקים בודקים את ההשקעה ואת סיכויי ההרווחים. פעם פתחתי חנות, הצטרכתי להשקיע הרבה מאד כסף כדי לקבל אותו חזרה בתוספת רווח. כל אדם שרוצה להיות עצמאי מתייחס כך לעניין. בכל חברות המלמ, כל אחד למעשה פותח עסק עצמאי. אם הוא מצליח הוא מרוויח. במלמ את לא שכירה של אף אחד. לכן תמיד יש לישקול את ההשקעה מול סיכויי ההצלחה והרווח.

זה גם נכון

והאמת, אם היה לי בטחון במה שקשור למכירות, הייתי הולכת על זה, אבל מכירות, עד כמה שאני יודעת על עצמי זה לא בדיוק התחום שלי. או שאולי פשוט עוד לא התנסיתי בזה ממש ולכן אני מעדיפה לא לקחת את הסיכון.

אני מזהה הזדמנות

את אומרת שמכירות זה לא התחום שלך. קופצת, מדלגת, עוקפת, ועוד שמות פועל . . . מעל ההזדמנות לראות מה שם קשה ומה שם מושך. הכללות מגבילות ומקשות להישאר עם חופש חשיבתי ועם פתיחות פנימית נדרשת. פתאום נזכרתי שמתי שהוא בתקופת הלימודים החלטתי שאני הולך להיות איש המכירות הכי טוב בעולם ונפלתי על חברה בתחום הטלפוניה, זה היה לפני שני עשורים בערך. אמרתי למנכל בראיון שאני יכול לדבר עם דייג ועם מנהל בגובה עיניים ולכן אני איש מכירות עם פוטנציאל. לא עבדתי קודם במכירות וזה הפחיד אותי לאאללה. התקבלתי ואחרי זמן קצר החברה נסגרה אבל עד היום אני זוכר את ההחלטה שלי, את החווייה בבטן של ללכת על משהו כדי לנצח את עצמי - ואוו זה טריפ. סיכון ? קחי את זה בכיף, בקטן, במשהו שמדבר עליך, בסביבה שתהני, במוצר שתאמיני בו, בכל מה שיעשה לך כיף ואמון. אבל רק בשביל להכיר את עצמך - לא בשביל להתעשר. תבטיחי תגמול הוגן ובעיקר מנהל /ת שיוכל לעזור לך ולא לצעוק - תלכי למכור ! מכירות זה תקשורת, זה אנשים, זה שכנוע, זה כסף, זה גבולות, זה מטרות, זה לדעת מתי הצלחת ומתי נכשלת, ולא להיבהל מכישלון - בקיצור תעשי מה שבראש שלך אבל אני שומע שם הזדמנות. שבת שלום, אמיר

אני לא פוסלת לגמרי את האפשרות

של לעבוד במכירות. אבל אם תהיה לי הזדמנות להתחיל עם זה בלי השקעה כספית מצידי, אז עדיף.

יותר סיכוי או יותר סיכון?

יש להבדיל בין מכירות ל MLM אני מסכים שבישביל לבחון את העצמי, מכירות ו MLM יכול להיות אתגר. גם לי MLM תרם מבחינה אישית. אולם מרגע שאתה נכנס ל MLM מפעילים עליך " לחץ פסיכולוגי מתון עד תקיף " תוך שימוש במסרים של גישה חיובית ואז אתה מתחיל להוציא כסף ולא להרויח. ומדבריך אני מבין שאתה בעד MLM? אני חושב מחשבות חיוביות.

avivaht

New member
אני חושבת אחרת

הייתי במסגרות האלה. נדמה שאינך שכירה, אבל את כן.(לא במובן המלא של תלוש המשכורת אבל...במובן התחושתי...) צריך לעבוד לפי כללים ברורים, הכל מוכתב ומאורגן כך, שנדמה שאת עטופה ומסודרת מכל הכיוונים. אני הלכתי שבי אחרי ההבטחות, מכירת חלום הכסף נעשה ע"י חברות אלה בצורה מקצועית למי שאינו יודע כלום על דרכו. לאדם שמעולם לא עסק במכירות ואינו יודע מה עומד בפניו, ההבטחות הם שיקריות. למרות ההדרכה שניתנת, אדם שאיננו בעל עור של פיל, לא ישרוד. לכן, המרוויחים הגדולים של שיטות אלה הם אלה שעומדים בראשן. היום כמשציעים לי עבודות כאלה ואני שואלת את השאלות שלי, הם מיד נסוגים... ואולם, למרות שאינני דוגלת בשיטה זו מתוך נסיון, ושלא אלך לכל שיטה שבנויה כך, ההתנסות שהתנסיתי בה במקומות אלו, לא תסולע בפז. למדתי שם דברים שלא הייתי יכולה ללמוד בשום מקום אחר, אלא דרך התנסות זו. כששלטתי בחומר, הצלחתי במכירות בגדול, היגיעה שעת חשבון הנפש. מה אני עושה כאן? הפכתי לרובוט של שיטה. ידעתי תוך שניות מי עומד מולי ואיך לפעול כדי להרוויח. כמו בכל דבר, אם לא אנסה, לא אדע ובכל טוב יש גם רע אני בוחרת היום במשהו שהוא שלי, שיוצא ממני, שאני בונה את הדרך לא הולכת בדרכים של אחרים שרוצים להשתמש באנשים כדי להרוויח.. זה מרגיש אחרת אביבה

AbiShi

New member
למה אני עושה את מה שאני עושה

מה שאביבה אמרה וחשוב בעיני הוא "הגיעה שעת חשבון הנפש. מה אני עושה כאן". חשוב לי לבוא ממקום של האם מה שאני עושה מתאים לערכים שחשובים לי בחיים בכלל ולא ויתור גמור עליהם כי "צריך להתפרנס" או "זה נחשב ומכובד" או "זה מה שאני יודע לעשות ולא אתחיל עכשיו מהתחלה". הערך שמשתקף בכל היוזמות לשיווק רב שכבתי MLM למיניהן הוא "חשוב לי להיות מבוסס כלכלית, ובקלות" אף פעם אין בפרסום מה אני צריך לעשות בשביל זה ואם זה בכלל תורם משהו בעולם למישהו או למשהו משמעותי. למי שהערך הזה חשוב בחיים, יבורך. לי זה מפריע בתור ערך יחיד וראשון במעלה.

פרומה ק

New member
MLM זה ממש לא בקלות

אני רואה מסביבי אנשים שעוסקים בכך וזה ממש לא בקלות וגם 98% מהאנשים לא מתעשרים מזה, בדרך כלל רובם עושים חשבון נפש ומגיעים למסקנה שזו מין עבדות. לפחות כך מדווחים לי חברי. לפני שהולכים לסוג כזה של עסק כדאי לבדוק היטב את התוכנית העיסקית. מה זה דורש, המ הם תנאי התגמול. אני גם יודעת שחלק מהחברות הן ממש מסחטת כסף. משלמים על הדרכות , קורסים, טפסים ערכות מכירה וכו´

AbiShi

New member
תיקון

1. לא התכוונתי מה באמת יש ב-MLM אלא מה הפרסום שלו מוכר לאנשים כדי לשכנע אותם ולכן מה זה מבטא על מי שנכנס לזה מלכתחילה. סוג המסר הגרפי והמילולי בעיני הוא "מי שרוצה להרויח בזמנו הפנוי - אלי". 2. החלק החשוב בעיני הוא השני - האם אני רוצה לעשות את זה כי זה מבטא אותי או נותן לי הרגשת מימוש עצמי או לחילופין אני משאיר את ה"פינוקים" האלה לזמן שמחוץ לעבודה, בבחינת "באתי לעבוד, לא לבלות" ומה שמכניס כסף כשר. זה MLM בעיני. הייתי איזה זמן בליגה מהסוג הזה ונתגלגלה לידי הזכות להיות היום במקום אחר שבו אני גם עובד עם אנשים ועושה להם טוב וגם מתרגש מזה בבחינת "אתה מרויח ואני נהנה". כסף גדול אין בינתיים אבל אני מאמין שמה שעושים טוב ונהנים ממנו בסוף, אם רוצים באמת, אפשר ללכת עם זה למכולת.

avivaht

New member
מה אני יכולה לבדוק

בתוכנית עיסקית של עסק, אם מעולם לא הכרתי אותו לפני כן??? אם מעולם לא היה לי עסק? כל פעם שאני קוראת או שומעת את המשפטים האלה אני אומרת לעצמי: מה, כולם יודעים מה זאת תוכנית עיסקית?? מה זה "תנאי תגמול"? ועוד מושגים שאני שומעת שאומרים אותם כאילו לומדים אותם בכיתה א´ ואין לי שמץ של מושג מה הם? נראה כאילו כווולם הם אנשי עסקים מקדמת דנן, חוץ ממני. אז, גבירותי ורבותי, אולי תגידו לי איפה לומדים תוכנית עיסקית? איפה לומדים מה זה תגבול, תגמול, אני יכולה להעזר באנשי מקצוע, שזה מה שאני עושה בעצם, אבל ...אני לא יודעת. ואלך עוד צעד קדימה נניח שאדע את כל המספרים, מי אמר שאני יודעת מה הם אומרים ומה אני צריכה לעשות איתם??? מה שאני רוצה להגיד זה, שאני לא מדברת את השפה הזאת, וכבר נמאס לי לשמוע בלי להבין. וגם... עם זה עסק שלי, שאני בונה בדרך שלי, לפי המחשבה שלי, והמוצרים בו הם שלי, מה תעזור לי תוכנית עיסקית שכבר קיימת, כשהמוצר שלי הוא מוצר שעדיין לא היה?... ב- MLM התוכנית העיסקית היא לכיוון אחד, למטה... כמה שיש יותר למטה, כך אני מרוויח יותר. כשמישהו מלמטה נופל ואני לא ממלא את מקומו, כל הצד שלמטה נופל יחד איתו... זהו I rest my case!!! אביבה

פרומה ק

New member
נשמע מתסכל

הי אביבה זה נשמע ממש מתסכל, לפני שלש שניים גם אני הרגשתי כמוך. הרגשתי שזה ממש לא בסדר שלא מלמדים אותנו קצת מונחים כלכליים, אני יכולה לומר שגם היום כשאני הולכת לבנק, או קוראת בעיתון מונחים כלכליים שכל אדם נחשף להם אני ממש לא מבינה. מה שהיום אני מבינה מה זה מלמ. כי הייתי שם. ולמדתי את זה על בשרי. וכך גיליתי מה זה חשיבה עיסקית, מהי תוכנית התגמול, חוץ מזה שבעצמי פתחתי חנות 10 שנים עוד קודם לכן, בלי לדעת כיצד בודקים עסק ונכוותי. אכתוב לך בהמשך מה בודקים שבוע טוב וחודש טוב פרומה

AbiShi

New member
לא לפחד כלל

קודם כל הכותרת - רבי נחמן מברסלב, וזה מוביל אותי גם בעניינים כמו תכנית עסקית. למדתי מנהל עסקים ועשיתי תכניות עסקיות. עכשיו אני יודע שמה שהפחיד אותי קודם זה בעיקר שהיה נדמה לי שמי שעושה כאלה דברים הוא מה זה חכם ומה זה עשיר ומי אני שבכלל אבין בדברים האלה. כשמסתכלים בתוך התכנית העסקית רואים שכוללה Common Sense . מה שכתוב שם זה תאור של המוצר או השרות שאני יוזמ/ת, מי בדיוק יקנה את זה ובאיזה תזרים הכנסות/הוצאות מדובר, למה אני חושב/ת שזה יצליח בעולם האכזר ואיך אני רואה שיהיו לי יותר הכנסות מהוצאות בסיכומו של דבר ובכמה. גם ניתוח של מה שנראה לי ריסקי בתכנית שלי ואיך אני מתבוון להתמודד עם זה אם יקרה. גם מי אני או אנחנו שנעשה את כל זה ולמה אנחנו הכי טובים שיש. קהלי היעד של תכנית עסקית הוא קודם כל היזם, שמצליח כך לסדר את המחשבות והתכניות שלו וכמו כן אנשים ומוסדות שהוא רוצה לשכנע לעזור לו כמו בנקים, משקיעים, שותפים. יש המון אנשים שעבור שכר יכולים לכתוב את מה שאת כבר יודעת בצורה מקובלת של "תכנית עסקית" ולשאול אותך שאלות שיגרמו לך לחשוב על מה שאת צריכה לדעת ועוד לא חשבת על זה. השורה התחתונה לדעתי - לגדל ילדים ומשפחה, לשנות קריירה, להתמודד עם מגבלה גופנית או נפשית זה הרבה יותר קשה מלכתוב תוכנית עסקית.... אבי

תוכנית עיסקית כצומת בתהליך אישי

תהליכי שינוי אישיים אינם תמיד קו ישר של התקדמות. תוכניות עיסקיות הינן כלי שיש לו מטרות שונות, אחת מהן היא לארגן קצוות של רעיונות, מחשבות, להליך חשיבה סדור ומאורגן, קודם כל עבור היזם עצמו. מטרה נוספת - להסביר למקבלי החלטות שיושבים על ברז של כסף - בנקאים - שכדאי להלוות לבעל היוזמה כסף. עוד מטרה להטוות קו מעשי של התקדמות ארגונית - תפעולית - עסקית. אלא - וכאן צריך להבחין בין תוכנית עסקית בתוך ארגון / עסק לבין תוכנית עסקית ככלי להתארגנות אישית במהלך של שינוי כיוון אישי. אנחנו יכולים להגיע למקומות שלא יכולנו לנבא, לשער ולנחש שנגיע אליהם, מבחינת הקהל שיתעניין המוצר שלנו, אופי השירות שנדרש לו, קושי או קלות השיווק, פידבקים שלא חלמנו - לטוב ולקושי. אי אפשר כשכותבים תוכנית עיסקית להעריך במדוייק איך יפגוש היקום את החלום שלנו ועל כן אנו נדרשים לפתח אמון ויכולת להתמיד, או גמישות ושינוי שלעתים יהיו חיוניים ביותר. בואו לא נשתעבד לכלים ולא נחשוש מהם, בואו נלמד אותם ונראה מה הם יכולים לגלות לנו על עצמנו. שבוע נהדר, אמיר דרור

למעלה